Arıqlamağın RİYAZİ DÜSTURU: sadəcə 5 qida ilə PİYLƏRDƏN QURTULUN

Arıqlamağın RİYAZİ DÜSTURU: sadəcə 5 qida ilə PİYLƏRDƏN QURTULUNArtıq çəki itirmək və orqanizmdə yağ miqdarının azalması, əslində, riyazi sistemə əsaslanır. Orqanizmin qazandığı enerji xərclənəndən azdırsa, bədəndə kalori çatışmazlığı yaranır və çəki itirilməsinə səbəb olur.
Əhəmiyyətli olan isə itirilən çəkinin əzələ kütləsindən deyil, yağdan getməsidir.
Saglamolun.az publika.az-a istinadla oxucuları yağ yandıran qidalarla tanış edir.
Yaşıl çay
Tərkibindəki fenol birləşmələri (epikateşin, epikateşin qallat, epiqallokateşin, epiqallokateşin qallat) orqanizmdə yağın depolanmasının qarşısını alır və yağ yandırılmasını sürətləndirir. Araşdırmalar sübut edib ki, fenol birləşmələri qəbul edilən enerjinin bağırsaqlar tərəfindən sovrulmasını azaldır. Yaşıl çay metabolizmi sürətləndirir. Buna görə də gündə 2-3 fincan yaşıl çay içməkdə fayda var.
Qatıq
Kalsium tərkibi sayəsində, xüsusilə, qarınətrafı yağlanmanın azalmasına yardımçı olur. Tərkibindəki turşular hesabına yağ yandırılmasını dəstəkləyir. Protein miqdarının yüksək olması metabolizmin sürətlənməsinə gətirib çıxarır. 1 qab qatığa, 1 çay qaşığı qara bibər, zəncəfil və kətan toxumu əlavə edərək yesəniz, yağ yandırma təsiri maksimum olacaq.
Qırmızı bibər
Kapsaisin elementi sayəsində yağ yandırır. Metabolizmi sürətləndirir. Qastrit, mədə xəstəliyiniz yoxdursa, rahatlıqla istifadə edə bilərsiniz.
Darçın
Qanda qlükozanın səviyyəsini balanslaşdırır. Beləliklə, yağln depolanmasına kömək edən insulin ifrazını azaldır. Darçın şirmiyyat istəyini də yox edir.
Hindistan qozu yağı
MCT turşu birləşməsi hesabına yağ yanmasına kömək edir. MCT-lər yağın enerjiyə çevrilməsinə kömək edir. Metabolizmi sürətləndirir. Gündə 2 qaşıqdan çox olmamaqla istifadə etməkdə fayda var.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 894   Tarix: 01 fevral 2022
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Qan analizi ilə 50-dən çox xərçəng növü müəyyən edilə bilər - YENİ TƏDQİQAT

Yeni aparılan tədqiqatın nəticələri göstərir ki, 50-dən artıq xərçəng növünü müəyyən edə bilən qan analizi diaqnostika prosesini sürətləndirə və erkən müalicə imkanlarını artıra bilər. xəbər verir ki, BBC-nin yaydığı məlumat

.

Sarımsaq və soğandan 10 qat daha faydalıdır - Ömrü uzadır

Təbiətin müalicəvi sərvətləri arasında elələri var ki, təsiri ilə sarımsaq və soğanı belə kölgədə qoyur. Ənənəvi tibbdə immuniteti gücləndirən və bədəni təmizləyən sarımsaq-soğan tandemi çoxdan tanınır. Lakin son araşdırmalar

.

Uşaq əmizdirən analar, bu 10 qidadan imtina edin

Ana südü yalnız körpənin qidalanması deyil, həm də ananın sağlamlığı və özünü yaxşı hiss etməsi deməkdir. Qadının gündəlik qəbul etdiyi qidalar südün tərkibinə, dadına, qida dəyərinə və hətta körpənin onu asanlıqla həzm etməsin

.

Hər gün edirik - Amma çayı belə içmək xərçəngə aparırmış

Gündəlik həyatda milyonlarla insan çay və qəhvəni qaynar halda içir, lakin mütəxəssislər bu vərdişin düşündüyümüzdən daha təhlükəli olduğunu bildirir. Yeni araşdırmalar göstərib ki, içkiləri ağzı yandıracaq dərəcədə ist

.

Ekstremal istilər orqanizmin qocalma sürətini üç dəfə artırır

Həddindən artıq isti hava yalnız narahatlıq yaratmaqla kifayətlənmir, bu, insan orqanizminin bioloji yaşlanma prosesini 2-3 dəfə sürətləndirə bilər. Honq Konq Universiteti alimlərinin son araşdırması bu narahatedici nəticən

.

Qripdən tez sağalmaq üçün bunları edin

Havaların dəyişməsi ilə birlikdə qrip virusuna yoluxma halları artmağa başlayıb. Həkimlər bildirirlər ki, düzgün yanaşma və sadə qaydalara əməl etməklə qripdən daha tez qurtulmaq mümkündür. xəbər verir ki, həkim-terapevtləri

.

Qəhvəni bu yaşa qədər içmək olmaz - Açıqlama

Uşaqlara qəhvə içmək olmaz. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq və epileptoloq Vasili Plotnikov uşaqların və yeniyetmələrin nə vaxtdan qəhvə içə biləcəyini izah edib. Onun sözlərinə görə, beynəlxalq tibbi tövsiyələrə əsasə

.

Zəfəran haqqında bilmədiklərimiz – xeyri və zərəri

Zəfəran dünyanın ən bahalı ədviyyatlarından biri olmaqla yanaşı, həm də bir çox xəstəliklərə qarşı təbii vasitə kimi tanınır.  xəbər verir ki, onun faydaları ilə yanaşı, düzgün istifadə edilmədikdə bəzi mənfi təsirləri d

.

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir: 50 yaşdan sonra bu qidalar məhdudlaşdırılmalıdır

Qidalanma üzrə mütəxəssislər bildirir ki, 50 yaş və yuxarı şəxslər bəzi qidalardan uzaq durmalı və ya onları çox məhdud şəkildə istehlak etməlidir. Çünki yaş artdıqca metabolizma yavaşlayır, düyün və orqanların həssaslığ

turlar.az

yemek reseptleri yaz geyimleri 2025 toy makiyajlari yay geyimleri soz haqqinda atalar sozu arıqlamaq dietası zoğal mürəbbəsi hazırlanması kosmetika azerbaycan novruza aid hakistalar prostat cinsi elaqe vetene aid atalar sozu