Azan oxunan zaman imsakı davam etdirmək olarmı?

Azan oxunan zaman imsakı davam etdirmək olarmı?İbadətlər könüllülük əsasına söykənir. İnsanlar oruc, namaz, zəkat kimi ibadətləri heç bir məcburiyyət olmadan Allah üçün edərlər.

Bu şəkildə könüllülük əsasına söykənən ibadətləri başdan sovdu etmək düzgün bir hərəkət hesab edilmir. Bu baxımdan, orucun vaxtı azanla başlıyırsa, azandan ən azı 15-20 dəqiqə əvvəl yeməyi bitirmək ədəbli bir davranışdır. Orucun vaxtı da, sübh namazının vaxtı da imsakla başlayır. Azan istər gec, istər erkən oxunsun bu heç nəyi dəyişdirmir.

Hənəfi məzhəbində, sübh namazını bir az gec qılmaq fəzilətli hesab olunduğundan, ramazan ayından başqa digər aylarda azanı imsak vaxtından sonra oxuyub namaza başlayırlar. Ancaq ramazan ayında imsakın girdiyini xəbər vermək üçün azan erkən oxunur. Yəni sahurda azan oxunduğu anda imsak girmiş, oruc başlamış deməkdir. Azan imsak vaxtının girməsi ilə oxunmuşsa, oxunar oxunmaz dərhal yeməyi dayandırmaq lazımdır. Əks halda oruc pozulur. İmsak vaxtı girdikdən sonra ağızda qalan qırıntılar noxud dənəsindən kiçik olduqda oruc pozulmur, noxud dənəsindən böyük olduqda isə oruc pozulur və qəzasını tutmaq lazımdır.

İmsak vaxtı girdiyi halda, azan oxunarkən yeyib, içə bilirəm deyə düşünüb yeyənlər bir gün qəza orucunu tutmalıdırlar.

Mətbəx     Baxılıb: 4548   Tarix: 29 iyun 2015
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az kosmetika mehsullari kosmetoloq qadin sayti qatiqli sirniyyat günün kombini kivi murebbesi portagalin faydasi yemekler nizami gəncəvi sağlamlığa aid atalar sözləri sekis novruz haqistalari