Azərbaycanda geniş yayılmış çərəz növü - Sucuq

Sucuq Azərbaycanda geniş yayılmış çərəz növüdür. İki cür hazırlanır:

1) Qoz ləpələri sapa düzülür. Ayrıca qazanda doşaba un qatılıb qarışdırıla-qarışdırıla qatılaşana qədər bişirilir. Sapa düzülmüş qoz həmin qatı kütləyə salınıb çıxardılır, asılıb qurudulur. Sucuq orta əsrlərdə Azərbaycanın əsas ixracat məhsullarından olub, Qafqaza, Orta Asiyaya və Türkiyəyə də yayılmışdır. Sapa düzülmüş qoz ləpəsi mətə basıldığı üçün adına basdıx da deyilir. Əvvəllər Azərbaycanda onu uzunsov torbalara doldurub lazımı şəklə salır və qurudurlar. Bu barədə alman səyyahı Adam Oleari (XV IIəsr) də məlumat verir.

2) Qazana su , qarğıdalı unu, şəkər, yağ, zəfəran və duz tökülüb öd üzərinə qoyulur, qatılaşana qədər fasiləsiz qarışdırılır. Sonra qoz ləpəsi həvəngdə döyülür, yarısısucuğa qatılır, qalan hissəsiisə xörək süfrəyə veriləndə üstünə səpilir.
Azərbaycanda geniş yayılmış çərəz növü - Sucuq

Mətbəx     Baxılıb: 15271   Tarix: 24 mart 2015
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Padimcan pancake resepti

Nə vaxtsa badımcanlı pancake alacaqsınız? Damağınızı qıracaq dadlı bir reseptlə buradayıq. Çalışdığımız dadlardan birindən badımcanlı pancake resepti. Gündüz masası üçün, çayın yanında, qonaqlarınıza yemək və ya isti qəlyanalt

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az kosmetoloq makiyaj instagram sac duzumleri uşaq yeməyi qas duzeltme hakişta 2025 donlari novruz bayramina aid babasil maya maskasi tut ağacı tutdudu kökəlmək üçün