Azərbaycanda geniş yayılmış çərəz növü - Sucuq
Sucuq Azərbaycanda geniş yayılmış çərəz növüdür. İki cür hazırlanır:
1) Qoz ləpələri sapa düzülür. Ayrıca qazanda doşaba un qatılıb qarışdırıla-qarışdırıla qatılaşana qədər bişirilir. Sapa düzülmüş qoz həmin qatı kütləyə salınıb çıxardılır, asılıb qurudulur. Sucuq orta əsrlərdə Azərbaycanın əsas ixracat məhsullarından olub, Qafqaza, Orta Asiyaya və Türkiyəyə də yayılmışdır. Sapa düzülmüş qoz ləpəsi mətə basıldığı üçün adına basdıx da deyilir. Əvvəllər Azərbaycanda onu uzunsov torbalara doldurub lazımı şəklə salır və qurudurlar. Bu barədə alman səyyahı Adam Oleari (XV IIəsr) də məlumat verir.
2) Qazana su , qarğıdalı unu, şəkər, yağ, zəfəran və duz tökülüb öd üzərinə qoyulur, qatılaşana qədər fasiləsiz qarışdırılır. Sonra qoz ləpəsi həvəngdə döyülür, yarısısucuğa qatılır, qalan hissəsiisə xörək süfrəyə veriləndə üstünə səpilir.










Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Yatmazdan əvvəl bu 5 qidanı əsla yeməyin - Reflüks, yuxusuzluq və həzm problemləri
İzzət Bağırov: "İnsanın dostu cibindəki puludur
Məşhur stilist sağlam saçlara zərər vuran 5 gündəlik vərdişi açıqlayıb
Xəyanət bir seçimdir və sözlə deyil, əməllə ölçülür' - Minadan iddialı açıqlama
Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları
Paltaryuyan maşınlardakı çoxsaylı rejimlər nə üçündür? – Bilmədikləriniz
Kişi qadını incidirsə, demək ki, qadın nəsə edib' - Nadirdən qalmaqallı açıqlama
Aşıq Namiq bu kanalda çalışacaq
Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar
Bizi artıq birlikdə görmürsünüz, çünki...' - Pərviz Türkandan danışdı
Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida