Bal qışda niyə FAYDALIDIR?

Bal qışda niyə FAYDALIDIR?Bal mikroblarla mübarizə aparan xüsusiyyətlərinə və digər faydalarına görə qışda çox faydalıdır. Soyuq qış aylarında bədəninizin və dərinizin sağlamlığının qayğısına qalmaq vacibdir. Təbii bir vasitə kimi bal bir çox qış problemlərinə birdəfəlik həlliniz ola bilər. Boğaz ağrısını sakitləşdirməkdən dərini nəmləndirməyə qədər balın müxtəlif faydaları var ki, bu da onu qış rutininizin vacib hissəsinə çevirir.
Milli.Az balın faydalarını sizlərə təqdim edir:
Qışda gündəlik menyunuza bal əlavə etməyin beş səbəbi:
İmmuniteti gücləndirir
Bal təkcə antioksidantlardan ibarət deyil, həm də orqanizmi infeksiyalardan qorumağa kömək edən təbii antibakterial xüsusiyyətlərə malikdir. Onu müntəzəm olaraq istehlak etmək faydalı immun hüceyrələrin istehsalına kömək edir və sizi mövsümi xəstəliklərə daha az həssas edir. Bundan əlavə, bal mədə-bağırsaq traktının sağlamlığını dəstəkləyir, bu da immunitet sisteminin effektiv işləməsi üçün vacibdir.
Tənəffüs sistemini sakitləşdirir
Balın antiinflamatuar xüsusiyyətləri boğaz və tənəffüs yollarında iltihabı azaltmağa, öskürək və soyuqdəymə əlamətlərini aradan qaldırmağa kömək edir. Bal yalnız boğazınızı sakitləşdirməyə kömək etmir, həm də tənəffüs yollarında şişkinlik və qıcıqlanmanı azaldır, bu da soyuqdəymə zamanı vacibdir. Onun xüsusiyyətləri iltihabı azaldaraq nəfəs almağı asanlaşdırır.
Dərini nəmləndirir
Quru qış havası tez-tez dərinin soyulmasına və susuzlaşmasına səbəb olur. Balın təbii xüsusiyyətləri dərini yumşaq saxlayaraq nəm saxlayır. Nəmləndirici xüsusiyyətlərinə görə bal nəm saxlayır, dəridə nazik qoruyucu təbəqə yaradır. Bu, çatlamanın və quruluğun qarşısını almağa kömək edir.
Enerji artırır
Qışda özünüzü yorğun hiss edirsiniz? Bal şəkərdən fərqli olaraq təbii enerji mənbəyidir. Bal enerjinin tədricən sərbəst buraxılmasını təmin edərək, qan şəkərinizdə qəfil sıçrayışlar olmadan gün ərzində özünüzü daha enerjili hiss etməyə imkan verir. 
İstirahəti təşviq edir
Bal uzun, sərin bir gündən sonra rahatlamağınıza kömək edə bilər. İlıq süd və ya çaya bal əlavə etmək orqanizmi sakitləşdirir. Bal, ilıq süd və ya çayla birləşdirildikdə, sinir sistemini sakitləşdirməyə kömək edir və onu yatmazdan əvvəl ideal bir içki edir. Çətin bir gündən sonra dərin istirahətə kömək edir. /Lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1065   Tarix: 08 fevral 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

"Mobil telefonlarda olan bakteriyalar unitazdan 18 dəfə çoxdur"

Mütəxəssislərin apardığı araşdırma mobil telefonların sanitar baxımdan ciddi təhlükə mənbəyi olduğunu ortaya qoyub. xəbər verir ki, nəticələrə görə, gündəlik istifadə etdiyimiz mobil telefonların üzərindəki bakteriya say

.

Həmin şiferlər sağlamlığa ziyan imiş, qadağan olunacaq - Azərbaycanda geniş yayılıb

Xəbər verdiyimiz kimi, Azərbaycanda asbestin istifadəsinin qadağan edilməsi nəzərdə tutulur. "Mülki dövriyyədə olmasına yol verilməyən (mülki dövriyyədən çıxarılmış) əşyaların siyahısı haqqında" qanuna dəyişikli

.

Yaşlandıqca niyə özünəinam zəifləyir?

Orta yaş dövründə özünə inamın azalması gələcəkdə demensiya riskinin artması ilə əlaqəlidir. Bu nəticəyə London Universitet Kollecinin alimləri gəlib. Araşdırmanın aparıcı müəllifi Filip Frank bu barədə Independent nəşrin

.

Həkimlərdən valideynlərə xəbərdarlıq: Körpələri yelləməyin

Mütəxəssislər körpələrin güclü və ya uzun müddət yellənərək yatırılmasının sağlamlıq üçün ciddi risklər yarada biləcəyi barədə valideynləri xəbərdar edirlər. xəbər verir ki, xüsusilə ilk aylarda körpələrin beyin və boyu

.

Ayaqlarımız niyə üşüyür? - Əsas səbəb açıqlandı

Bir çox insan, xüsusilə soyuq havalarda və ya ev şəraitində belə ayaqlarının tez-tez üşüdüyündən şikayətlənir. xəbər verir ki, mütəxəssislər bu vəziyyətin əsas səbəblərini açıqlayıb. Həkimlərin sözlərinə görə, ayaqların üşüməsini

.

Sonsuzluq yaradır - Bakıda addımbaşı hər yerdə var: Bəzi evlərdə də istifadə olunur

Artıq Bakıda addımbaşı kofe satılan yer var. Hansı ki, "takeaway" tipli bu məkanlarda satılan çay və kofelər plastik və karton stəkanlarda satılır. Bu tipli qablar bütün marketlərdə də ucuz qiymətə satılır. Eləc

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar

Siqaret istifadəsi, həddindən artıq çay və qəhvə istehlakı, həmçinin şəkərli qidalar dişlərin saralmasına və ləkələnməsinə səbəb olan əsas amillərdir. Hətta ağız gigiyenasına ciddi əməl edənlərdə belə zamanla rəng dəyişim

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

turlar.az

qaşların formalari reseptler toy gecesi ürək damar və qan sistemi balamı sevirəm qəlyanaltı reseptləri seksual hereketler kosmetika vetene aid bayatilar heyati tapmacalar zəhmət bakire