Balı harada saxlamaq olmaz?

Balı harada saxlamaq olmaz?Bal təbii və sağlam bir qida olsa da, düzgün saxlanılmadıqda keyfiyyətini itirə bilər. Bir çox insan balı yanlış yerdə saxlamaqla onun xüsusiyyətlərinə zərər verir.
Milli.Az balın saxlanmaması gərəkən yerləri sizə təqdim edir:
İşıqlı və isti yerdə - Balı günəş işığına məruz qoymaq, onun şirinliyini azaldır və qida dəyərini azaldır. Eyni zamanda, istilik balın kristallaşmasına səbəb ola bilər. Balı sərin, qaranlıq bir yerdə, ideal olaraq 20°C-dən aşağı bir temperaturda saxlamaq lazımdır.
Soyuducuda - Bəzi insanlar balı soyuducuda saxlamağa meyllidir, amma bu doğru deyil. Soyuducuda balın kristallaşması sürətlənir və onun istifadə olma xüsusiyyətlərini dəyişə bilər.
Plastik qabda - Balın plastik qabda saxlanılması onun təbii xüsusiyyətlərinə mənfi təsir edə bilər. Plastik qablar balın içindəki təbii fermentlərin zədələnməsinə səbəb ola bilər. Yaxşı olar ki, bal şüşə və ya keramika qabda saxlanılsın.
Havanın daxil olmasına açıq qablarda - Balı açıq havaya məruz qoymaq, mikroorqanizmlərin və nəmliliyin daxil olmasına səbəb ola bilər, bu da balın keyfiyyətinin aşağı düşməsinə gətirib çıxarır. Bağlı, sıx örtülmüş qabda saxlanması vacibdir.
Balı düzgün şəraitdə saxladığınızda, onun təravətini uzun müddət qorumaq mümkündür.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 736   Tarix: 14 fevral 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Tez hazırlanan sıyıq və pürelər - Potensial təhlükə

Tez hazırlanan sıyıq və pürelərin sağlamlığa təsiri onların tərkibindən və istehsal prosesindən asılıdır. sizə əsas məqamları təqdim edir:. Potensial təhlükələr:. Şəkər və süni əlavələr - Bir çox hazır sıyıq və pürelər yüksə

.

Həftədə neçə yumurta yesək ömrümüz uzanar?

Yumurtanın mülayim miqdarda istehlakı yaşlı insanlarda ürək-damar xəstəliklərindən ölüm riskini demək olar ki, 1/3 qədər azalda bilər. -a istinadən xəbər verir ki, avstraliyalı alimlər apardıqları araşdırmadan sonra bu qənaət

.

Qaşınmanın səbəbi bu imiş - Alimlər araşdırıb tapdı

Qaşıntı insanı anidən narahat edən və refleks şəkilində reaksiya verməsinə səbəb ola hissdir. Bir anlıq rahatlama hissi versə də, bəzən bu vəziyyət dərimizin təhrik olunmasına səbəb olur. Ancaq alimlərin son araşdırmalar

.

Qrip və korona olanda necə qidalanmaq lazımdır?

Qrip və ya COVID-19 zamanı düzgün qidalanma bədənin infeksiya ilə mübarizəsinə kömək edir və sağalma prosesini sürətləndirir. əsas qidalanma prinsiplərini təqdim edir:. Maye qəbulunu artırın - Bol su, bitki çayları, evd

.

Valideynlərin nəzərinə: Uşağınızda bu əlamətlər varsa

"Tourette" Sindromu nadir rast gəlinən, uzunmüddətli nevroloji bir xəstəlikdir. Adətən uşaqlıq və yeniyetməlik dövründə başlayır və tiklərlə xarakterizə olunur. xəbər verir ki, valideynlər və uşaqların yaxınlar

.

Toyuğun bu hissələri sağlamlıq üçün təhlükəlidir

Toyuq əti qida rasionumuzun əhəmiyyətli bir hissəsini təşkil edir və müxtəlif yeməklərin hazırlanmasında geniş istifadə olunur.   xəbər verir ki, toyuğun bəzi hissələrinin istehlakı sağlamlıq üçün riskli ola bilər. Toyu

.

Yaş salfetlər qadağan olunacaq

Niderland hakimiyyəti yaş salfetləri qadağan etməyi planlaşdırır. xəbər verir ki, Niderland hökuməti tərkibində plastik olan yaş salfetlərə ümumavropa qadağası qoyulmasını təklif edib. Buna səbəb kimi ciddi ekoloji fəsadla

.

İllərdir səhv bilirikmiş - Limonun özü deyil, qoxusu qan təzyiqini aşağı salır

Bəziləri limon yeməyin və ya limon suyu içməyin təzyiqi aşağı saldığını iddia etsə də, mütəxəssislər limonun təzyiq tənzimləyicisi olmadığını vurğulayırlar. -a istinadən xəbər verir ki, son araşdırmalar göstərir ki, limo

.

Hamilələrə bu dərmanları qəbul etmək olmaz

Hamiləlikdə qrip olmaq narahatlıq yarada bilər, lakin düzgün yanaşma ilə vəziyyəti yüngülləşdirmək mümkündür. İlk növbədə, bol maye qəbul edin, dincəlin və bədəninizi isti saxlayın. Burun tutulmasını açmaq üçün duzlu su il

turlar.az

sonxeber.az kosmetika mehsullari qaşların formalari maskalar asan ariqlamagin yollari otaq dizaynlari yemişan faydaları abşeron tortu azərbaycan atalar sözləri sperma masqalar gülməli hakıştalar