Balıq bişirməyin sirləri

Balıq bişirməyin sirləriAdətən payız və qış aylarında balıq süfrəmizin arzu olunan qidası sayılır. Bəs bişirilən balığın dadlı olması üçün bəzi qaydalara əməl olunmasını hamı bilirmi? Bu qaydalar hansılardır?
1. Balığı aldığınız gün bişirməyin, bir müddət duzlayıb soyuducuda saxlayın.
2. Balığı tavada qızardarkən tavanın odunu azaltmayın. Tavadakı yağın istiliyinin azaldılıb çoxaldılması balığın pis bişməsinə səbəb olur.
3. Balığı həddindən çox bişirməyin.
4. Balığı tavaya elə düzün ki, onları eyni anda, yəni tək şəkildə digər üzünə çevirmək olsun. Bunun olması üçün balıqları tavaya sıx-sıx düzün ki, çevirmək rahat olsun.
5. Əgər balığın dadlı olmasını istəyirsinizsə, onu bir müddət dəfnə yarpağı, sarımsaq salınmış zeytun yağında saxlayın. Bu zaman bişirilən balıqlar daha dadlı olur.
6. Balığı qızardarkən onu unlamayın. Çünki balığın əti tavadakı qaynar yağla təmasda olduğu zaman daha dadlı olur.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1475   Tarix: 01 aprel 2021
f Paylaş

xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Kartofun kişilərə faydası - Cinsi aktivlik

Yediyimiz tərəvəzlər bizi tox saxlamaqla yanaşı, bir çox xəstəliklərə də məlhəm olur. axşam.az-a istinadən kartof haqqında bilmədiyiniz yeni məlumatlar təqdim edirik:. 1. Gün işığı və istilik kartofun tərkibində solanin maddəsini

.

Bu 3 məhsul xərçəngdən qoruyur

Terapevt Yelena Malışeva və kardioloq German Qandelman xərçəngin qarşısının alınması üçün faydalı olan 3 məhsulun adını açıqlayıblar. Onlar bu barədə "Birinci Kanal"da yayımlanan "Sağlam yaşa" proqramınd

.

"Zelyonka" və yod ləkələrindən qurtulmağın sadə yolları

Dəridəki yod və "zelyonka" ləkələrindən xilas olmaq sadə, eləcə də təsirli proses ola bilər. Bu antiseptiklərdən olan ləkələr adətən 24 saat ərzində öz-özünə yox olur. Lakin onları çıxarmaq üçün səbirsizsinizsə

.

"Qadının kök və piyli olması faydalıdır" - Professor

Türkiyəli həkim, professor Oytun Erbaş maraqlı açıqlaması ilə diqqət çəkib. -a istinadən bildirir ki, doktor dərialtı piylərin sağlamlığa xidmət etdiyini bildirib. "Dərialtı piylər beyninizi, ürəyinizi sağlam saxlayar

.

Xoruldamaq bu xəstəliklərin XƏBƏRÇİSİDİR

Xorlama xərçəng də daxil olmaqla bir neçə xəstəliklərin mövcudluğunu göstərə bilər. . -a istinadən xəbər verir ki, bunu tanınmış nevroloq Olqa Zinçeva deyib. . Həkimin sözlərinə görə, bəzən xoruldama endokrin xəstəliklərlə

.

Kimlər mütləq kəsmik yeməlidir?

Kəsmik, mezofil laktik turşu bakteriyalarının təsiri altında həyata keçirilən laxtalanma adlanan prosesdə südün təbii və ya süni fermentasiyası məhsulunun bərk hissəsidir. Süd törəməsi olmasına baxmayaraq, laktoza dözümsüzlüy

.

Dişlərin saralmasının əsas 9 səbəbi

Dişlərin təbii rəngi diş minasının sıxlığı, diş toxumasının keyfiyyəti (dentin) və dişlərin mikrorelyefi ilə müəyyən edilir. Bu amillər də öz növbəsində genetikadan asılıdır. Bundan əlavə, sağlamlıq vəziyyəti və ya xaric

.

İçdiyimiz sudakı bu maddə xərçəng yaradır - Şok araşdırma

Böyük Britaniyanın Şeffild Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, dünyada milyonlarla insan tərkibində yüksək miqdarda arsen maddəsi olan su içir. -a istinadən xəbər verir ki, tədqiqat "Science of The Total Environment"

.

Çaytikanı çayını necə hazırlamaq olar?

Tələb olunan maddələrin siyahısı. - 150 qram giləmeyvə;. - 2,5 stəkan su;. - üç qaşıq istənilən çay;. - lazımi miqdarda bal. xarici KİV-ə istinadla hazırlanma üsulunu təqdim edir:. Əvvəlcə çayı klassik şəkildə dəmləmək lazımdır

turlar.az

sonxeber.az toy makiyaji sekilleri kosmetik vasiteler sac duzumleri doğuş sonrası seks anaya aid atalar sozu ariqlamaq ucun kofe qlazok yumurta kosmetika hekaye janri qiz evi haxista azerb clpaq qadinlari qogal xlor lekesi