Bitki yağlarının faydalı olması üçün belə istifadə edin

Bitki yağlarının faydalı olması üçün belə istifadə edinOrqanizmimiz üçün rafinə olunmamış yağlar daha faydalıdır.
Milli.Az oxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı terapevt-dietoloq, tibb elmləri namizədi Tatyana Solntseva bildirib.
O qeyd edib ki, belə yağlar adətən salatlara əlavə olunur.
"Bu yağlar daha kəskin qoxuya malikdir, bu isə bəzən insanların xoşuna gəlməyə bilər. Lakin bu zəngin qoxu onların tərkibindəki yüksək miqdarda aromatik və digər faydalı maddələrlə bağlıdır. Rafinə edilmiş yağlar isə emal prosesindən keçdiyi üçün faydalı xüsusiyyətlərinin bir hissəsini itirir," - deyə Solntseva qeyd edib.
Mütəxəssis bildirib ki, bununla belə, ən faydalı olan tək bir yağ növü yoxdur.
"Ən yaxşısı - rasionda bir neçə yağ növünü qarışdırmaqdır. Məsələn, "omeqa-6" yağ turşuları ilə zəngin günəbaxan yağını götürüb ona bir az yağçiçəyi yağı, balqabaq yağı və ya kətan toxumu yağı əlavə etmək olar. Bu qarışıqlarla salatları dadlandırmaq mümkündür.
Pəhrizdə yağların müxtəlifliyi sağlam qidalanmanın əsasını təşkil edir. Nə qədər çox yağ növündən istifadə etsək, orqanizmimiz üçün bir o qədər yaxşıdır", - deyə Solntseva əlavə edib.
Mütəxəssis qızartma zamanı hansı bitki yağlarından istifadənin zərərsiz oluğunu da açıqlayıb. O, bu proses üçün rafinə edilmiş yağları tövsiyə edib.
"Bu, yağın buxarlanma temperaturuna görədir. Bunlar yüksək buxarlanma temperaturuna malik yağlardır. Onlarda qızartma zamanı zərərli maddələr əmələ gəlmir və bu yağları 250 dərəcəyə qədər qızdırmaq olar. Belə yağlarda heç bir zərərli maddə olmur," - deyə Solntseva izah edib.
Ekspertin sözlərinə görə, bunun əksinə rafinə edilməmiş təzə sıxılmış yağlar qızartma üçün istifadə olunarsa, onlarda yanma məhsulları əmələ gələ bilər, çünki bu yağlar çoxlu əlavə maddələr ehtiva edir.
"Buna görə də salatların hazırlanmasında rafinə edilməmiş yağ qarışıqlarından istifadə etmək, qızartma və yüksək temperaturlu yemək bişirmək üçün isə xüsusi olaraq qızartma üçün nəzərdə tutulmuş rafinə edilmiş yağlara üstünlük vermək tövsiyə olunur," - deyə Solntseva bildirib.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 864   Tarix: 26 mart 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Hepatit, piylənmə və alkoqol – Ölümcül pandemiyanın əsas səbəbləri

Tibb mütəxəssislərinin "səssiz, lakin ölümcül pandemiya" adlandırdığı qaraciyər xərçəngi ilə bağlı qlobal həyəcan təbili çalınıb. xəbər verir ki, "The Lancet" jurnalında dərc olunan yeni araşdırmaya görə

.

Bu qidalar depressiyadan çıxarır

Mütəxəssislərin fikrincə, düzgün qidalanma psixi sağlamlıq üçün böyük rol oynayır. xəbər verir ki, bəzi qidalar beyində "xoşbəxtlik hormonları"nın istehsalını artıraraq depressiya əlamətlərini yüngülləşdirə bilər

.

Duzlu yeməklər beyinə zərər verir

Duzlu yeməklər beyinə ciddi zərər verə bilər. xəbər verir ki, terapevt və dietoloq Elvira Fasenko bildirib ki, gündəlik duzun çox qəbulu beyində qan dövranını pozur, təzyiqi yüksəldir və damar mənşəli demensiya riskini artırır

.

Ventilyator qarşısında yatmaq bu 4 xəstəliyə yol açır

Yay gecələrinin ayrılmaz vasitəsi olan ventilyator zərərsiz görünsə də, ekspertlər sağlamlıq problemlərinə səbəb ola biləcəyini bildirir. xəbər verir ki, "sleep advisor" saytının məlumatına görə gecə boyunca birbaş

.

Arıqlamaq üçün smuzi istifadə edin – Budur, çox az bilinən, amma təsirli bir inqrediyent

Smuziyə sadəcə bir çay qaşığı çia toxumu əlavə etməklə siz həm enerji artımı, həm də arıqlama dəstəyi əldə edə bilərsiniz. Bu kiçik toxumlar uzunmüddətli toxluq hissi yaradır və qan şəkərinin sabit qalmasına kömək edir. xəbə

.

Bu vərdişlər dişlərinizi məhv edir - Açıqlama

Stomatoloq gündəlik vərdişlərin dişlərə ciddi zərər verə biləcəyini bildirib. -ın məlumatına görə Uqo Roberto Levqoy deyib ki, adi görünən bəzi vərdişlər dişlərin sınmasına və hətta kök kanallarının müalicəsinə ehtiyac yarad

.

Ayağınızın altına soğan dilimi bağlayın – Xəstəlikdən xilas olun

Xalq təbabətində soğan əsrlərdir təbii müalicə vasitəsi kimi istifadə olunur. Mütəxəssislərin sözlərinə görə, ayağın altına soğan dilimi bağlamaq orqanizmin toksinlərdən təmizlənməsinə və immun sisteminin güclənməsinə kömə

.

Paketli günəbaxan tumları almayın - Sonsuzluq yarada bilər

Həkim günəbaxan tumlarının bilinməyən zərərindən danışıb. xəbər verir ki, endokrinoloq Yevgeniya Bayturova bildirib ki, tumları çox yemək böyrəklərə zərər verə bilər. O, " "ya açıqlamasında qeyd edib ki, təzə tumlard

.

Ürəkbulanmaya əhəmiyyət verməyən hamilə qadında ölümcül xəstəlik aşkarlandı

Böyük Britaniyada hamilə qadın Sofiya Yasin səhərlər yaşadığı halsızlıq və ürəkbulanmanı adi qəbul edib, lakin sonradan ölümcül xəstəliyə tutulduğu məlum olub. xəbər verir ki, onun hekayəsini People dərc edib. 29 yaşlı Yasi

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geyim dəbləri qaşların formalari qadin dunyasi qadın düzgün qidalanma zeytun yağının faydaları müsabiqələr məsəllər 8 mart heyati azərbaycan cantalar