Bu beş payız məhsulu yaddaşı gücləndirir
Yaddaşı qorumağa və koqnitiv geriləməni ləngitməyə kömək edən mövsümi payız qidalarının adı açıqlanıb.
Milli.Az oxu.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə rusiyalı diyetoloq Albert Abayev məlumat verib.
Onun sözlərinə görə, meyvə, giləmeyvə və tərəvəzlərdə olan antioksidantlar, şirin kartofdakı beta-karotin və zoğaldakı flavonoidlər beyni oksidləşdirici stres və xəstəliklərdən qoruyur.
Beyin üçün faydalı olan bu payız qidalarının tərkibində təkcə beyin funksiyası üçün deyil, həm də ümumi sağlamlıq üçün faydalı olan bir çox digər qida maddələri var.
Beləliklə, payızda yaddaşı yaxşılaşdırmaq üçün aşağıdakı qidalardan istifadə etməlisiniz:
- Şirin kartof;
- Zəncəfil;
- Çuğundur;
- Mərcanı;
- Göyərti.
Bu qidaların tərkibində yaddaş və idrak funksiyasını dəstəkləyən maddələr var. Onlar həmçinin antioksidant və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdirlər.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun









Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida
Paltarları niyə radiatorların üstündə qurutmaq olmaz?
"Mərhəmətdən danışmağa ixtiyarımız yoxdur
Qrip zamanı isti vanna qəbul etmək təhlükəlidir
İspanaqdakı qum və palçığı yox edən təəccüblü üsul: 1 qaşıq bəs edir
Bayramda bunları yeməyin
Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır
"Mobil telefonlarda olan bakteriyalar unitazdan 18 dəfə çoxdur"
"Dünyanın ən gözəl şəhəri Bakı" - Xəyyam Nisanov
Meyxanaçı Samirə: "Həyat yoldaşım məndən 22 yaş böyük idi
Elektron siqaret məni xərçəng xəstəsi etdi' - Pekkan
Tacir Şahmalıoğlu ilə Vüqar Əbdülov arasında qalmaqal
Üçüncü dəfə ata olan aktyor qızını göstərdi - FOTOLAR
"Bəzi qızlar oxumaq yox, ərə getmək istəyirlər" - İlhamə