Bu ədviyyatların qarışığı virusları öldürür, immuniteti gücləndirir
Bəzi bitkilərin faydalı xüsusiyyətlərinə görə mütəmadi istifadə olunmalıdır. Hətta bir çimdik sadə ədviyyat immunitet sistemini gücləndirməyə, hüceyrə iltihabını azaltmağa, toksinlərin bədəndən təmizləməyə və arıqlamağa kömək edir.
Mətbəxdə ən çox yer alan ədviyyatlar haqqında oxuyun və onları sevimli yeməklərinizə əlavə etməkdən çəkinməyin!
Milli.Az lent.az-a istinadən həmin ədviyyatlar haqqında məlumat verir:
Rozmarin
Qədim dövrlərdə rozmarin bitkisi məhsuldarlığın, firavanlığın rəmzi hesab olunurdu. Hələ indi də bəzi ölkələrdə gənclərə xoşbəxtlik və firavanlıq üçün rozmarin çiçəyi vermək ənənəsi qorunub saxlanılmışdır.
Kəklikotu
Antioksidan aktivliyi baxımından E vitamini ilə bərabər olan çox faydalı bir bitkidir.
Zərdəçal(Sarıkök)
Bu, faydalı xüsusiyyətləri qiymətləndirilməməsi lazım olan zəncəfil ailəsinin bitkisidir. Ən son məlumatlara görə ədviyyatın tərkib hissəsi olan curcumin xərçəng hüceyrələrini məhv etməyə kömək edir.
Adaçayı
Soyuqdəymə və boğaz ağrısının öhdəsindən gəlməyə mükəmməl kömək edən ədviyyat.
İstifadəsi: Bu ədviyyatları eyni miqdarda goturub şüşə və ya saxsı qabda qarışdırın, yeməklərdə, salatlatda və ya suya qatıb istifadə edin
Milli.Az /news.milli.az









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
Bu məşqin 1 dəqiqəsi gəzməkdən 6 dəfə daha təsirlidir
Səhərlər enerjili oyanmağın sirri: Yatmazdan əvvəl otağınıza qoyun
Az siqaret çəkmək də öldürür- Erkən ölüm riski 60% artır
Həkimlər panikada: "COVID"ə bənzər yeni virus
Tarix Əliyev Səidə Bəkirqızının səhhəti haqda açıqlama verib