Bu ərzaqlardan uzaq durun - qara siyahı

Bu ərzaqlardan uzaq durun - qara siyahıİnsan orqanizmi üçün zərərli qidaların sayı dükanlarda sürətlə artır.
Milli.Az konservant tərkibli, kanserogen təhlükəli "Qara Siyahını" təqdim edir.
1. Natrium qlütamat - hazır məhsulların tərkibinə baxın. Etiketdə yazılır. Bu söz olan məhsulu almayın.
2. Şəkər əvəzləyiciləri. - Diabetlər üçün olan stendlərdə satılır. Bu maddəni qəbul edəndən sonra orqanizmdə güclü aclıq hissi yaranır, maddələr mübadiləsi pozulur. Heç vaxt şəkər əvəzləyicisi almayın.
3. Transyağlar. Dükanlarda satılan və "72,5%" göstərilən "kərə yağları" əslində transyağlardır. Kərə yağı heç bir halda 82,5%-dən aşağı olmur.
4. Plastik qablarda balıq. Belə balıq yalnız yağda saxlanmalıdır. Qabda balığı saxlamaq üçün urotropindən istifadə olunur.
5. Az duzlu qırmızı kürü. Əsl qırmızı kürünü uzun müddət saxlamaq mümkün deyil. Tərkibində urotropin və limon turşusu olan belə "kürü" almayın.
6. Krab çöpləri
7. Araxis
8. Kakao
7. Qarğıdalı çöpləri (kukuruz) və "şəkər pambığı". Şəkər 140 dərəcədə yandığı üçün bu "qida"larda şəkər əvəzləyicilərindən istifadə olunur.
8. Kimyəvi qarışıqlı sıyıq və şorbalar. Bu "qida"larda təbii heç nə yoxdur.
9. Barbaris. Kimyəvi essensiyadan hazırlandığı üçün mədənin selikli qişasının "qatil"i sayıla bilər.
10. Marmelad. Dükanlarda satılan marmeladın tərkibinin 98 faizi kimyəvi əlavələr, dadlandırıcılar və konservantlardır.
11. Cemlər. Tərkibində normadan dəfələrlə artıq antiturşular var. Əsl mürəbbə və ya cem heç vaxt bu qədər saxlana bilməz.
12. Fast-fud restoranlarındakı qızardılmış kartof. Bu kartofa həddən ziyadə kimyəvi maddələr vurulduğu üçün o, uzun müddət "qaralmır".
13. "Doktor" kolbasası. Belə kolbasa, paştet, sosis və sardelkalar soyad, suiti piyi, donuz əti, donuz dərisi və s.-dən ibarətdir.
14. Vetçina. Dükanlardla satılan vetçinanın 95 faizi ona həcm verən geldən ibarətdir.
15. Hisə verilmiş kolbasalar. Bu kolbasalar hisə verilmir, xüsusi "hisəvermə" maddəsindən istiadə olunur.
16. 2 aydan artıq saxlama müddəti olan süd məhsulları.
17. Plastik qablarda mayonez. Belə mayonezdəki sirkə plastik qabı içəridən əridir, zəhərli qarışıq yaradır.
18. Çox "qala bilən" üzüm. Belə üzümdə xloroform və başqa antiturşular kimi zəhərli maddələr yetərincədir.
20. Mövsümdən əvvəl və ya sonra satılan bibər. Tam gen-modifikasiyaya uğradılmış "qida"dır.
21. Qışda çiyələk. İsrail kimi qışda çiyələk yetişən ölkədə yaşamırsınızsa, belə çiyələyi əsla almayın.
23. Dondurma. İndi satılan dondurmaların 99 faizi sırf essenssiyadan hazırlanır və onun tərkibində təbii süd olmur.
24. Qablaşdırılmış keks və ruletlər. Aylarla saxlanan bu kekslər çox zərərlidir.
25. Şokolad konfetləri. Bu konfetlərin tərkibinin 90 faizi kimyəvi maddələr, boyalar və dadlandırıcılardır.
25. Dükanlardakı toyuq əti. Bu toyuq ətinin tərkibində həddən artıq kimyəvi maddələr və hormonlar var. Dükanlardakı toyuq əti yemək kişilərə xüsusilə məsləhət deyil, çünki belə toyuq ətində 6 qadın hormonu, o cümlədən proqesteronlar var.
28. Tez əriyən qəhvələr. Bu qəhvə hormonal fəsadlar yaradır.
29. Ətirli çaylar. Bu çaylardakı "dad" sırf kimyəvi turşular və maddələr hesabına əldə olunur.
30. Rafinə olunmuş bitki yağları. Bu yağlar molekulyar struktur baxımından plastik maddədən fərqlənmir. Belə yağlarda yalnız nə isə qızartmaq olar.
31. Ketçup, souslar, əlavələr. Tərkibdə ifratt dərəcədə konservantlar, boyalar və kimyəvi maddələr var.
32. Kartof çipsləri. Orqanizmdə ciddi fəsadlar yaradır.
33. Qablaşdırılmış "sup"lar və "yemək"lər. Bu "qida"ların tərkibinin 85 faizi kimyəvi əlavələr və konservantlardır.
35. Qazlaşdırılmış şirin içkilər. Belə içkilərdə şəkər və kimyəvi maddələr çox olduğundan, susuzluğu yatırmaq əvəzinə, daha da artırır.
37. Paket və ya bankalardakı "meyvə şirələri". Belə şirələr heç vaxt təbii olmur. /medicina.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 887   Tarix: 25 oktyabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bütün mavi gözlü insanlar eyni əcdaddan törəyibmiş

Kopenhagen Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, dünyada mavi gözə malik olan bütün insanlar təxminən 6-10 min il əvvəl yaşamış bir ortaq insanın davamçılarıdır. bildirir ki, tədqiqat nəticəsində məlum olub ki, mav

.

Bunu yesəniz, dəriniz gözəlləşəcək, immunitet güclənəcək

Yaşıl soğan tərkibindəki vitamin və minerallarla sağlamlıq üçün bir çox faydalar təmin edir. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki,  adətən salatlarda, bəzən də müxtəlif yeməklərdə istifadə edilən yaşıl soğan faydaların

.

Siqareti ən asan və tez necə tərgitmək olar?

Siqareti tərgitmək çətin görünsə də, düzgün yanaşma ilə bu prosesi həm asan, həm də tez həyata keçirmək mümkündür. Aşağıdakı metodlar sənin üçün ən effektiv yollardan olacaq:. Qəti qərar ver və niyyətini yaz. Niyə tərgitmə

.

Həkim qaraciyəri təmizləyən effektli içkini açıqladı

Həkim və bloger Erik Berq mixək suyunun faydalarından danışıb. e- -a istinadən xəbər verir ki, o, sağlamlığı yaxşılaşdırmaq üçün bu içkini yatmazdan 30 dəqiqə əvvəl içməyi məsləhət görür. Mixək suyu qan şəkərinin səviyyəsin

.

İnək südündən 10 qat faydalı - Yaddaşı gücləndirir, qocalmanı gecikdirir

Kiçik görünüşünə baxmayaraq, bənzərsiz faydaları ilə seçilən küncüt toxumu, orqanizm üçün əsl mineral və vitamin anbarıdır. Mütəxəssislərə görə, küncüt inək südündən 10 qat daha faydalı olmaqla yanaşı, sümükləri möhkəmləndirir

.

Yayda üz dərisinə necə qulluq edək?

Yaz aylarının gəlişi ilə birlikdə dərimizin daha çox təmiz hava ilə təmasda olması, həmçinin günəş şüalarının güclənməsi, üz dərisində müxtəlif problemlərə səbəb ola bilər. Xüsusilə, səpgilər (pigment ləkələri) bəzi insanlard

.

Qadın 140 saat fasiləsiz yemək bişirərək Ginnesin Rekordlar Kitabına düşüb

Onun qeyri-adi bir məqsədi var idi. Avstraliyalı aşpaz Evette Quibia 140 saat 11 dəqiqə 11 saniyə fasiləsiz yemək bişirərək dünya rekordu vurub. xəbər verir ki, Evette əhalinin 30%-nin yoxsulluq həddinin altında yaşadığ

.

Hamilələr bu meyvədən uzaq dursun

Hamiləlik dövründə düzgün qidalanma yalnız ananın sağlamlığı üçün deyil, eyni zamanda körpənin gələcək inkişafı üçün də mühüm əhəmiyyət daşıyır. xəbər verir ki, Finlandiyada aparılan yeni bir araşdırma hamiləlik zamanı avokad

.

Yeməkdən dərhal sonra yarım stəkan için - Dəyişimə inanmayacaqsınız

Yeməkdən sonra yaranan şişkinlik, qaz və mədə yanması bir çox insanın üzləşdiyi narahatlıqlardandır. Bu problemlər əsasən həzm sistemindəki pozuntular və düzgün qidalanmama vərdişlərindən qaynaqlanır. Bəs şişkinlikdən nec

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az makiyaj instagram makiyaj etmek qaydalari yemek reseptleri qış geyimi maraqli el islerinin hazirlanmasi gavali murebbesi hüquqşünas sevgi baldiza aid haxisda vusale elizade azerb clpaq qadinlari