Bu içkilər xərçəng riskini 18% ARTIRIR
Sorbonne Universitetinin Fransız alimləri tərəfindən aparılan araşdırmaya görə şəkərli içkilər xərçəng riskini 18% artırır.
Publika.az xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, araşdırmalar çərçivəsində xərçəng riskini artıran qrupda meyvə şirəsi, meyvəli süt, enerji içkiləri, şəkərli çay və ya qəhvənin yer aldığı müəyyənləşdirilib.
Alimlərin sözlərinə görə şəkərli içkilərin xərçəng riskini artırmasına səbəb qanda şəkərin səviyyəsinin qalxması olur.
Araşdırmanın nəticələri British Medical Journal-da dərc olunub.









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
İsti su ilə çimənlərə pis xəbər
Niyə gündə üç dəfə yemək vacibdir? - Diyetoloqdan xəbərdarlıq
Zərərli olduğu deyilən pendir növləri demensiyanın qarşısını alırmış
Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd
Aramızda yaşananlar bizə böyük dərs oldu' - Aygün Röya ilə barışmasından danışdı
Xəzər Süleymanlı Gəncədə konsert verəcək
Böyük sənətkarlar özündən aşağı müğənnilərdən pul dilənir' - Taleh Yahyayev
İlqarə yeni mahnı təqdim etdi - Audio
Son vaxtlar məni tanımırdı' - Ağamirzə
Meyxana dünyası sütunlarından birini itirdi' - Mehman Əhmədli
Kərim böyük bir məktəb idi' - Namiq Məna