sebet.az onlayn maqazin

Bu məhsullar BAĞIRSAQ XƏRÇƏNGİNİN riskini artırır. SİYAHI

Bu məhsullar BAĞIRSAQ XƏRÇƏNGİNİN riskini artırır. SİYAHIBöyük Britaniya alimləri aşkar ediblər ki, bəzi qida növləri bağırsaqlarda iltihabın inkişafına səbəb olur ki, daha sonra bu iltihab bağırsaq rərçənginin inkişafına səbəb ola bilər.

Saglamolun.az xarici KİV-lərə istinadla xəbər verir ki, Harvard İctimai Sağlamlıq Məktəbinin alimləri 121 000 insanın qidalanmasını araşdırdıqdan sonra belə nəticəyə gəliblər ki, bu kimi qida və içkilər bağırsaq xərçənginin riskini xeyli artırır:

- qırmız ət (xüsusilə qızardılmış)

- heyvanların içlatı

- əla növ un (ekstra)

- şirin içkilər

- alkoqol içkiləri.

Məhz bu məhsulların tez-tez istehlakı bağırsaqda iltihabın inkişafına səbəb olur.

Bəzi məhsullar isə əksinə bağırsaqda iltihabı azaldır və bununla da xərçəngin riskini artırır. Alimlərin belə məhsulların siyahısını tərtib ediblər:

- yarpaq tərəvəzləri (kahı, ispanaq və s.)

- tünd sarı rəngdə olan tərəvəzlər

- tam taxıllar

- qəhvə (şəkərsiz)

- təbii meyvə şirələri (şəkərsiz).

Saglamolun.Az

Sağlamlıq     Baxılıb: 1095   Tarix: 22 yanvar 2018
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Yemişin faydası

3 oktyabr 2018 6166

Nar haqqında

3 oktyabr 2018 10473

Kakaonun insana faydası

3 oktyabr 2018 6772

sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


turlar.az
avia biletler

geyimler yay geyimləri 2019 qis geyimləri 2019 gozel gorunmek ciyer qovurmasi sizanaqlara qarsi maskalar xercengden qoruyan qidalar islamda hicab xeberler son xeberler kosmetika heyati sacin uzanmasi ucun genegercek yagini nece surtmek lazimdir