Bu məhsulları soyuducuda saxlamayın! Dietoloqların məsləhəti

Bu məhsulları soyuducuda saxlamayın! Dietoloqların məsləhətiAdətən biz məhsulların bir çox hissəsini soyuducuda saxlayırıq.
Bu halda biz onların təzə qalmasına əmin oluruq. Lakin bəzi məhsullar var ki, soyuq onların təzə qalmasına nəinki kömək etmir, əksinə onlarda olan bir çox faydalı məddələrin parçalanmasına, yox olmasına səbəb olur.
Bu məhsulların arasında:
- Tərəvəzlərin əksəriyyəti soyuq xoşlamır. Bolqar bibəri, xiyar, pomidor, kələm, gül kələmi, kök, sukini, sarımsaq, badımcan, kartof və s. Bu tərəvəzlər qəti şəkildə soyuq sevmir və soyuducuda saxlandıqda tez bir zamanda öz faydalı xüsusiyyətlərini itirirlər. Ümumillikdə mütəxəssislər tərəvəzləri qaranlıq quru ev temperaturası olan yerdə saxlamağı tövsiyə edirlər.
- Alma, armud soyuducuda daha tez xarab olur.
- Ədviyyatları da soyuducuda saxlamaq olmaz. Ədviyyatları quru qaranlıq yerdə şüşə qablarda saxlamaq lazımdır.
- Göyərtilər da soyuq sevməyən məhsullardan biridir.
- Tropik meyvələr (banan, ananas, kivi, manqo, papaya və s.) və həmçinin limon, portağal, naringi soyuqda nəinki təzə qalmır, əksinə daha tez xarab olur. da
- Bal ev temperaturunda istənilən müddət ərzində saxlanıla bilər. Soyuducida isə bal öz faydalı xüsusiyyətləri itirir.
- Soyuducuya qoyulan şokoladın üzərində ağ ərp əmələ gəlir. Belə şokolad yemək olar, lakin onun dadı və xarici görünüşü korlanır.
- Soyuq və nəm şəraitdə çörəkdə orqanizm üçün çox ziyanlı olan kif göbələkləri inkişaf etməyə başlayır.
- Zeytun yağı soyuducuda saxlandıqda öz faydalı xüsusiyyətlərini itirir.
- Ketçup və digər acı sousları soyuducuda saxlamaq olmaz.
Əgər biz məhsullardan maksimum dərəcədə fayda almaq istəyiriksə, onların düzgün saxlanmasına diqqət yetirmək lazımdır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1101   Tarix: 28 oktyabr 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

.

Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?

Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqla

.

Bu qidalar gözləri sağlam saxlayır

Gözlərinizi gündəlik ekran yorğunluğundan və yaşla bağlı problemlərdən dörd güclü meyvə ilə qoruyun. Bəzi meyvələr aydın görməni dəstəkləyən, yorğunluğu azaldan, katarakt və quru göz kimi xəstəliklərdən qoruyan antioksidantlar

.

Niyə səhərlər acqarına ilıq su içməliyik?

Son illər sağlam həyat tərzi ilə bağlı tövsiyələr arasında acqarına ilıq su içmək geniş yayılıb. xəbər verir ki, aparılan müşahidələr və elmi məlumatlar bu vərdişin həzm sistemi və ümumi orqanizm fəaliyyəti üçün müsbət təsirlə

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Virus daha geniş miqyasda yayılacaq - XƏBƏRDARLIQ

Pediatr Vaqif Qarayev bildirib ki, bəzi şəxslər guya iddia edir ki, uşaqlar arasında qəsdən xəstəlik yayırlar. xəbər verir ki, mütəxəssis virusların qəsdən yayılması ilə bağlı səsləndirilən fikirləri əsassız və  elmi əsasda

.

Paltarları niyə radiatorların üstündə qurutmaq olmaz?

Qış aylarında paltarları radiatorların üstündə qurutmaq sağlamlıq baxımından məsləhət görülmür. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Muhammet Sinan Dağdeviren deyib. O bildirib ki, evdə paltarların evin içində paltar ipind

.

Bunlar dəmir dərmanlarının təsirini azaldır

Dəmir preparatlarını qəhvə, çay, şərab və süd məhsulları ilə qəbul etmək onların mənimsənilmə effektivliyini azaldır. xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq Yelena Şafranskaya məlumat verib. Mütəxəssisin sözlərinə görə, qı

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

turlar.az

geyim və ayaqqabılar donlar 2025 toy makiyajlari kicik biznes qurmagin yollari vaginal quruluq cinsi xəstəliklər diş ağrısı kosmetika gözəllik brusell bakteriyası qizliq perdesi naz mila vətən haqqında bayatı