Bu meyvənin qabığını dəmləyib için, tez bir zamanda piylərdən AZAD OLUN
Bu meyvə qabığı piyləri əridir. Hər birimiz portağalın bol miqdarda C vitamini ilə zəngin olduğunu bilirik. Portağalın özü kimi, qabığı da çox faydalıdır. Onun qabığını zibilə atdığınıza görə peşman olacaqsınız. Belə ki, portağalın tərkibindəki antioksidantlar yağların yandırılması prosesini sürətləndirir.
xanim.az publika.az-a istinadən portağal qabığı çayının reseptini təqdim edir:
Portağal qabığını sərin yerdə qurudun. 1 qaşıq portağal qabığı qurusunu 1 stəkan isti suya töküb, 10 dəqiqə dəmləyin. Qabıqlarını çıxarıb içinə 1 çay qaşığı bal əlavə edərək gündə 2 dəfə yeməkdən bir saat sonra için. Bu çay bağırsaq hərəkətlərini tənzimlədiyi üçün həzmə yaxşı təsir göstərir, həmçinin, mədə pozğunluğunu aradan qaldırır.
Portağal qabığındakı kalium, protein, vitaminlər dərimiz üçün çox faydalıdır. Onun qabığından müxtəlif maskalar hazırlamaq olar. Məsələn, tərkibindəki C vitamini sayəsində portağal qabıqları təbii ağardıcı hesab olunur. Vanna qəbul edərkən yuyulmuş portağal qabıqlarını suya atın.
f Paylaş








Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Övlad yaxşı şeydir, amma kişiyə qalan xanımıdır' - Tacir
Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?
Həmkarlarımın məclisinə qonorarla gedirəm' - Xalq artisti
Bişmiş kələmə süd əlavə edin - Aşpazlar belə edir
Ayaqlarımız niyə üşüyür? - Əsas səbəb açıqlandı
Hadisə məhkəməni qazandı - Çakar təzminat ödəyəcək
Apteklərdə satılan bu şokoladın tərkibində heyvan qanı var - Azərbaycanda da geniş yayılıb
Həkimlərdən valideynlərə xəbərdarlıq: Körpələri yelləməyin
O rola görə ürəyimdə problem yarandı' - Məleykə Əsədovadan illər sonra gələn etiraf
Hərəkətsizlik xərçəng riskini artırırmı?
Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir