Bu qida məhsulları hormonları balanslaşdırmaqla arıqlamağa yardım edir

Bu qida məhsulları hormonları balanslaşdırmaqla arıqlamağa yardım edirBəzən gün ərzində saatlarla idman etmək, dieta saxlamaq orqanizmin arıqlamasına səbəb olur. Bunun isə səbəbi piylənmənin hormonal sistemdə baş verən pozğunluqlarla əlaqədar olmasıdır. Hormonların pozulmasına isə metobolozmdə baş verən dəyişikliklər, orqanizmə daxil olan kimyəvi maddələr, yuyucu tozlar, şampunlar, hətta, kirlənmiş hava da səbəb ola bilir. Aşağıdakı qidalar orqanizmdə hormonların balanslaşmasında çox rol oynayır və hormonlar səbəbindən baş verən piylənmənin azalmasına səbəb olur.
1. Avokado
Avokadonun tərkibində beta-sitosterol var. Bu maddə orqanizmin arıqlamasına səbəb olur. Beta-sitoserol qanda xolesterolun miqdarını aşağı salır və qanda kortizolun miqdarını artırır. Bu isə orqanizmdə iltihabi proseslərin baş verməsinin qarşısını alır.
2. Qoz
Qozun da tərkini beta-sitoserolla zəngindir. Bu maddə çəki ilə problemlərin həll olunmasına yardım edir. Qozun tərkibində olan melatonin hormonu yuxunu da normallaşdırır.
3. Zirinc
Zirinc antioksidantlarla zəngin bir qida maddəsidir. Zirincin tərkibi selen və dəmirlə zəngindir. Zirinc iltihabəleyhinə və antibakterial təsirə malikdir. Bu meyvə qaraciyəri sağlamlaşdırır, immun sistemini möhkəmləndirir və qalxanabənzər vəzin fəaliyyətini yaxşılaşdır.
4. Darçın
Darçın maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırır və orqanizmin arıqlmasına yardım edir. Darçın tərkibində olanlara görə orqanizmə çox faydalıdır. Darçının tərkibində olan aldehidlər orqanizmin təbii hormonlarının balanslaşmasına səbəb olur.
5. Yaşıl çay
Araşdırmalar yaşıl çayın maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırdığını və arıqlamağa səbəb olduğunu sübut etmişdir. Yaşıl çay orqanizmə enerji verir, stress əmələ gətirən hormonları blok edir və qarın bölgəsindəki piylərin əriməsinə səbəb olur.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1429   Tarix: 24 dekabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Dadlı "zəhərlər" - Hər gün iştahla yeyilir: Xərçəngə "dəvətnamə"dir

Xərçəng riskini artıran qidalar və vərdişlər açıqlanıb. xəbər verir ki, Rusiyanın sığorta şirkəti "Rosgosstrax"ın məlumatına görə onkoloji sığorta hadisələrinin təxminən 10%-i bağırsaq xərçəngi ilə bağlıdır. Skandinaviy

.

Əzələ ağrısının səbəbi belə tərkibli dərmanlar imiş

Kolumbiya Universitetinin alimləri aşkar ediblər ki, xolesterini azaltmaq üçün geniş istifadə olunan statin dərmanları bəzi insanlarda əzələ ağrısına yol aça bilər. xəbər verir ki, araşdırma "Journal of Clinical Investigation"

.

Hər gün bir stəkan içən qocalmır

Kefirdəki bakteriya immun sistemin yaşlanmasını ləngidir. xəbər verir ki, Yaponiyanın Sinsyu Universitetinin alimləri kefirdəki xüsusi  bakteriyanın immun sistemi yaşlanmasını ləngidiyini və bəzən geri çevirdiyini aşkar ediblər

.

Yeni il süfrəsinin bəzəyi olan salat zəhərlənmə verə bilər - Belə saxlayın

Mayonezlə hazırlanmış salatlar, xüsusilə də "Olivye" tez xarab olur və düzgün saxlanılmadıqda zəhərlənməyə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, qida təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssis Natalya Fomenkonun sözlərinə görə

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

.

Zərərli olduğu deyilən pendir növləri demensiyanın qarşısını alırmış

Pendirin istehlakı demensiyanın qarşısını almağa kömək edə bilər. xəbər verir ki, İsveçli alimlər yağlı süd məhsulları, xüsusilə yağlı pendirlər və krem məhsullarının demensiya riskini azalda biləcəyini müəyyən ediblər. Araşdırmad

.

İnfarkt keçirənlərin ortaq vərdişi

Səhər oyandıqdan dərhal sonra fiziki aktivliyin olmaması infarkt keçirmiş insanlarda geniş rast gəlinən vərdişlərdən biridir. xəbər verir ki, bunu britaniyalı kardioloq Sana Sadoksay "Daily Mirror" nəşrinə açıqlamasınd

.

Niyə gündə üç dəfə yemək vacibdir? - Diyetoloqdan xəbərdarlıq

Gündə üç dəfə qidalanmadan imtina orqanizmdə maddələr mübadiləsinin pozulmasına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, diyetoloq və qastroenteroloq Viktoriya bildirib ki, qida qəbulları arasındakı fasilə yuxu vaxtı istisna olmaqla

turlar.az

geyim seçimi gelinlikler hamilelikde qidalanma qarın yağları körpəyə qulluq makiyaj sirləri ilk tibbi yardım kosmetika novruz hakistasi bir arzum var novruz bayramına aid hakışta sirniyatlar sağlıq