Bu qidalar insanı acdırır
Ac olduqda yediyiniz qida, beyninizə uzun müddət toxluq siqnalı göndərən qidalardan biri olmalıdır, ancaq ağ çörək belə qidalardan deyil. Ağ çörəyin glisemik indeksi yüksək olduğundan, daha tez acdırır, qan şəkərin səviyyəsi artır və təkrar yemək yeyirsiniz.
Əlbəttə ki, meyvə çox faydalı və vitaminli qidadır. Ancaq meyvənin suyunu sıxdıqda lifi aradan qalxır və sadəcə şəkərli suyu qalır. Eyni ilə ağ çörək kimi, içində lifi olmayan meyvə şirəsini içmək qan şəkərinizi yüksəldəcək və sizi aclığa sürükləyəcəkdir.
Tərkibində çox miqdarda duz və sirkə olan çipsi kimi qidalar olduqca zərərlidir. Onlar aclıq duyğusunu söndürmüş kimi görünsə də, sadəcə kalori almağınıza səbəb olur. Çipsi kimi duzlu qidalar, beynindəki şirin istəyən sahəni hərəkətə keçirirlər. Duzlu yedikdən sonra canınız şirin yemək istəyəcək.
Artıq karbohidrat, yağ və şəkər yeməyi unudun! Fəst-fudları həyatınızdan çıxarın. Fəst-fud orqanizmi susuzlaşdırır.
Hamı makaron və pizzaları sevir. Amma bunlar ağ undan hazırlanıbsa bizim üçün qadağan olunmuş qidalardan hesab olunur. Yeməzdən əvvəl mütləq bu qidaların hazırlanmasında istifadə olunan un çeşidlərini öyrənin.
Turşulu içkilərin pəhriz üçün oanlarını içmək və ya qəhvəyə dadlandırıcılar əlavə etmək, beyninizi şirin yeməyə sürükləyəcək. Aldığı şəkəri enerjiyə çevirə bilməyən bədən qəbul etdiyi şəkəri tapmadıqda beyinə şirin yeməyiniz üçün siqnal göndərəcəkdir. Bədən enerji çatışmamazlığını kompensasiya etməyə çalışır və qısa zamanda aclıq hiss edirsiniz.
Ən sağlam qidalar taxıllı qidalar hesab edilir. Günün istənilən saatında sağlam taxıllı qidalar yeyə bilərsiniz, ancaq tərkibi dəyişdirmiş taxıl qarışıqlarında şəkər faizi yüksək olduğundan, şəkərin səviyyəsinin nisbəti pozulur. Qarğıdalı lopası kimi içinə şəkər qarışdırılmış taxıllı qidalar, cəlbedici görünsə də, bir müddət sonra acmağınıza səbəb olacaqdır.