Bu qidalar kokəlmənin qarşısını alır - SİYAHI

Bu qidalar kokəlmənin qarşısını alır - SİYAHIArıqlamaq üçün bəzən ətək-ətək pul xərcləyir, kimyəvi tərkibli dərmanlardan istifadə edirik. Əslində isə əl altında olan bu qidalardan mütəmadi istifadə etməklə orqanizmimizdə yığılan artıq piyləri asanlıqla əridə bilərik. Bu həm təbii olar həm də sərfəli.
1. Qreypfrut - mütəmadi istifadə etdikdə (gündə 150 q.) 2 həftəyə 2 kilo arıqlatmaq qabiliyyətinə malikdir.
2. Yaşıl çay - asiyalı diyetoloqlar gündə 4 stəkan yaşıl çay içməyi məsləhət görürlər. Bu piyləri əritməyə kömək edir.
3. Acı qidalar, əsasən də ədviyyatlar: üyüdülmüş qara istiot, xardal, qıtıqotu. Məsələn çili bibərləri yeməyi bitirdikdən 20 dəqiqə sonra artıq kaloriləri yandırır.
4. Yağsız süd məhsulları - kalsitriol hormonunun əmələ gəlmə prosesisini sürətləndirir. Buhormon daha çox yağ yandırmağa xidmət edir.
5. Darçın - bir çay qaşığı darçın qanda şəkərin səviyyəsinin enməsinə səbəb olur. Artıq karbohidratlarınqana sovrulmasının qarşısını alır.
6. Su -artıq çəkisini atmaq stəyənlər gün ərzində istədikləri qədər su içə bilərlər.
7. Zülal tərkibli ərzaqlar - zülal qəbulu zamanı artıq kalorilər yanır. Bununla da yağlar tez bir zamanda əriyir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1015   Tarix: 02 yanvar 2022
f Paylaş

xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Yağlı mətbəx dolabların parladacaq üsul

Mətbəxlərdəki dolabı yemək bişirərkən ən çox çirklənən yerlər sırasındadır.   -a istinadən xəbər verir ki, yağ sıçramalarını təmizləmək gecikdirildikdə daha çətinləşə bilər. Mətbəx dolabını parıldadacaq üsulu izah edirik:

.

Sarımsaq qoxusundan necə qurtulmaq olar?

Sarımsaq mətbəximizin əsas məhsuludur. Demək olar ki, hər gün qabığını soyub doğrayıb bişiririk. .   -a istinadən bildirir ki, əllərdən sarımsaq qoxusunu aradan qaldırmaq üçün ən çox tövsiyə edilən məhsullardan biri də paslanmaya

.

Soğan doğrayanda gözlərin sulanmasının qarşısını almaq üçün 3 SADƏ ÜSUL

Soğan doğramaq əksər hallarda göz yaşı ilə nəticələnir.   -a istinadən xəbər verir ki, soğan doğrayarkən gözlərin sulanmasının qarşısını almaq üçün onu dondurucuda 30 dəqiqə saxlamaq lazımdır. Soyuq temperatur fermentləri

.

Kimlərə portağal yemək olmaz?

Portağal son dərəcə sağlam qidadır, lakin bəzi insanlar bu meyvəni yeməməlidir. -a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Elena Syuraşkinanın fikrincə, mədə və bağırsaq xəstəlikləri olan şəxslər portağal istehlak etməməlidir

.

Bayramlarda salat hazırlayanların nəzərinə - Soyuducuda saxlamağın təhlükələri açıqlandı

"Yeni il tətilləri ərəfəsində xanımlar bayram süfrəsinin təmtəraqlı görünməsi üçün əlindən gələni edir. Nəticədə bir gündə yeyilə bilməyən çoxlu çeşiddə salatlar hazırlanır. Onları soyuducuya qoyarkən istifadə müddət

.

Unutqanlığın əsas simptomları: Beynimiz qocalır?

Yəqin ki, çoxumuz "görəsən, nə edəcəkdim, "mətbəxə nə üçün gəlmişdim, "açarlarımı haraya qoymuşam?" kimi sualları tez-tez eşidir, hətta çox zaman özümüz də veririk. Bəzən hətta hansısa bir əşya əlimizd

.

Baş gicəllənməsinə bunlar səbəb olur

Baş gicəllənməsinə 83 müxtəlif vəziyyət səbəb ola bilər ki, bunların da əksəriyyəti qulaq xəstəlikləri ilə bağlıdır. -a istinadən xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, xroniki başgicəllənmə hallarının 65-70%-i qulaq xəstəliklər

.

Bu balıq növü xərçəngə səbəb olur

Mütəxəssislər xərçəngə səbəb olan ən təhlükəli balıq növünü açıqlayıblar. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə, həftədə ən azı iki dəfə pəhrizinizə balıq daxil etmək lazımdır. . Balıq sağlamlığı qorumaq üçü

.

Kartofu mükəmməl qızartmaq üçün bunları bilmək lazımdır

Kartof hər evdə bişirilən yemək növlərindən biridir. Bu yemək həm çox asan, həm də çox dadlıdır. Hər kəs kartofu fərqli üsullarla qızardır. Bəs, kartofu necə mükəmməl şəkildə qızartmaq olar? .   -a istinadən xəbər verir ki

turlar.az

sonxeber.az hamilelikde qidalanma geyim dəbləri geyim şəkilləri meyvələr boyurtken kompotu məmməd ismayıl bürclər iyun 2024 kosmetika salam muellim seiri efsaneler narin faydasi qızlıq pərdəsi