sebet.az onlayn maqazin

Bu yeməkləri ikinci dəfə isidib yemək olmaz - Qastroenteroloq AÇIQLADI

Bu yeməkləri ikinci dəfə isidib yemək olmaz - Qastroenteroloq AÇIQLADIYeməyin ikinci dəfə qızdırılması qidanın keyfiyyətini pisləşdirə və bakteriyaların artmasına səbəb ola bilər.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə türkiyəli qastroenteroloq Merve İşeri Uzunoğlu məlumat verib. O, bildirib ki, bütün qidalar zəhərlənmə potensialına sahibdir, eyni zamanda toyuq, mal əti və yumurta zəhərlənməyə səbəb olan yüksək riskli qidalardır:
"Bakteriyaların yaşaması üçün nəmə ehtiyacı var və istifadə edilən qidaların hamısında lazım olduğu qədər nəm var. Bu da bakteriyaların çoxalması üçün münbit şərait yaradır. Soyuducuda saxlanılan yemək yeyildiyi qədər qızdırılmalıdır. Bişirildikdən sonra uzun müddət saxlanması lazım olan yeməklər dondurucuda saxlanıla bilər. Ancaq əridildikdən dərhal sonra qızdırılıb yeyilməlidir.
Bakteriyaların istehsalı yemək otaq temperaturunda saxlandığı hissədə başlayır, əriyənə qədər hava ilə təmasda olur. Bu səbəblə əriməsi üçün soyuducu istifadə edilməli və ya mikrodalğanın əritmə xüsusiyyətindən istifadə edilməlidir".
Ekspert daha sonra qida zəhərlənməsinin ən geniş yayılmış səbəblərinə toxunub:
"Hazırlıq və ya bişirilmə prosesində başqa bir qaynaqdan gələn zərərli bakteriyalar yoluxa bilər. Bu bakteriyalar quruluşundan asılı olaraq bişiriləndə ölürlər. Yoluxmanın qarşısını almaq üçün bişmiş yeməkləri soyuducuda bağlı halda, xüsusilə qiymə, çiy ət və toyuq kimi məhsullardan ayrı saxlamaq lazımdır.
Elə yeməklər var ki, bişirilən kimi yeyilməlidir, saxlamaq olmaz. Çünki ikinci dəfə qızdırıldıqda zəhərlənmə ehtimalı çox yüksək olur. İkinci dəfə qızdırıldıqda və yedikdə zəhərlənmə ehtimalı olan qidalar: ispanaq, göbələk, yumurta, toyuq, kərəviz, çuğundur, kartof, düyüdür".
Aytən Məftun /publika.az

Sağlamlıq     Baxılıb: 755   Tarix: 26 fevral 2020
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Oynaq və əzələ ağrılarını yox etməyin yolları

Məhsul haqqında. Kəskin respirator xəstəliklər, kəskin respirator virus mənşəli xəstəliklər, adi soyuqdəymə, iltihablar və s. Əməliyyatdan sonra sağalma və reabilitasiya;. Ağır fiziki işdən sonra yaranan ağrı;. Oynaqlard

Xanımlar bu yolla partnyorunuzu məmnun edə bilərsiniz

Hələ qədim dövrlərdən Madura adasında qadınlara ərləri tərəfindən həddən artıq sevgi və diqqət ayırmaları dillər əzbəri olmuşdur. Madura adasında Malay qadınları eyni zamanda sağlam, energetik, yaşından asılı olmayaraq gözə

Öskürəyi anında kəsən təbii üsullar

Havaların soyuq keçməsi ilə əlaqədar soyuqdəymə, öskürək hallarında artım müşahidə olunur. öskürəyi anında kəsən üsulları təqdim edir. Heyva yarpağı və cökə. Hər ikisini isti suyun içərisində 5 dəqiqə qaynadıb için. Bu qarışığı

Qoruyucu maskalardan düzgün İSTİFADƏ QAYDALARI

Koronavirusun yayılma təhlükəsini nəzərə alaraq, son gün günlər ərzində Azərbaycanda da qoruyucu maskalardan istifadə edənlərin sayı artıb. Belə bir şəraitdə maskalardan istifadə etmək müsbət bir hal olsa da, insanların əksəriyyət

Bel, əzələ ağrılarının DƏRMANI: Axşam yatmazdan əvvəl...

Cücərmiş kartof çox effektli təbii müalicəvi vasitələr hazırlamaq olur. xəbər verir ki, yazda kartof cücərir, yaşıllaşır. Bu cür kartofun tərkibində çoxlu miqdarda "salonin" adlı alkaloid toplanır. Salonin zəhərl

Azərbaycanlı həkimdən XƏBƏRDARLIQ: Koronavirusa yoluxmamaq üçün bunları edin

"Apteklərdə maskanın qiymətində süni artım var. İnsanlar təşvişlə paçkalarla maska alır. Amma bilin ki, sadə üz maskası koronavirusa qarşı heç bir sədd ola bilməz". xəbər verir ki, bu sözləri tanınmış anestezioloq-reanimatolo

Xərçəngdən qoruyan ƏDVİYYAT: İnanılmaz faydaları var

Orqanizm üçün ən faydalı ədviyyatlardan biri də qırmızı istiotdur. xəbər verir ki, bu ədviyyat həzm proseslərini asanlaşdırır, mədə-bağırsaq sisteminə antiseptik təsir edir. Qırmızı istiot maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırı

Min bir dərdin DƏRMANI: Bu xəstəlikləri olanlar mütləq İSTİFADƏ ETSİN!

Orqanizm üçün xeyirli tərəvəzlərdən biri də pərpətöyündür. xəbər verir ki, pərpətöyünün tərkibi A, B1, B2, K, PP vitaminləri, üzvi turşular, qlükoza, saxaroza, zülali maddələr, kalsium, kalium, maqnezium, manqan və digə

Uşaqlarınızı bu şəkildə böyütsəniz... - Mütəxəssis AÇIQLADI

Uşaq sağlamlığı və xəstəlikləri üzrə mütəxəssis Dr. Semih Demirkıran kiçik yaşlardan nizamlı bir şəkildə edilən idmanın uşaqların inkişafı və sağlamlığı üçün çox əhəmiyyətli olduğunu bildirib. xəbər verir ki, Demirkıran hərəkətsizliyi




sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

sonxeber.az sonxeberler.az geyim dəbləri makiyaj instagram sac duzumleri sidik yolu infeksiyasi utunun altini nece temizlemek əqrəb bürcü mayalanma kosmetika veten haqqinda atalar sozu ismailiyye