Bu yeməkləri sabaha saxlamaq olmaz - Siyahı

Bu yeməkləri sabaha saxlamaq olmaz - Siyahıİnsanlar çox vaxt ertəsi günə saxlanılan yeməklərin sağlam olub-olmadığını düşünmür. Lakin mütəxəssislər iddia edirlər ki, bəzi yeməklər bir neçə saat keçdikdən sonra xəstəlik mənbəyinə çevrilir.
Belə ki, onlar soyuducuda çarpaz çirklənməyə səbəb ola bilər. Soyuducu fazada çoxlu mikrobları özünə cəlb edən yeməkləri soyuducuya qoyduğumuzda bu mikroblar digər qidaları da yoluxdura bilər. Yenidən qızdırılan yeməklər keyfiyyətini itirir.
Milli.Az medicina.az-a istinadən hansı yeməklərin bişirildikdən dərhal sonra yeyilməli olduğunu təqdim edir:
Şorba: Mütəxəssislər şorbaları bişirdikdən qısa müddət sonra istehlak etməyi məsləhət görür. Buna səbəb isə tərkibindəki inqridientlərin bişdikdən sonra orqanizmə zuyan vura biləcək tərkibə çevrilməsidir.
Düyü: Dünəndən qalma düyü yeməyi düyü tarlalarından gələn və hətta bişirildikdən sonra da sağ qala bilən toksin istehsal edən "Basilus cereus" bakteriyalarına ev sahibliyi edə bilər.
Salatlar: Stafilokok kimi bakteriyalar xəfif yeməklərin və qəlyanaltıların əsası olan qidalarda böyüməyi sevirlər. Bu səbəbdən otaq temperaturunda təzə görünməyən salatlardan uzaq durmaq daha yaxşıdır.
Hamburger: Qiymədən hazırlanan burgerlərdə ət qarışdırılaraq hazırlandığı üçün tək bir mikroblu hissə bütünlüklə yayıla bilir. Qəribədir ki, yeyə biləcəyiniz ən təhlükəsiz burgerlər, yəqin ki, fəst-fud şəbəkələrində hazırlananlardır. Çünki bu restoranlarda qida vasitəsilə yoluxan xəstəlikləri minimuma endirmək üçün nəzərdə tutulmuş sistemlərdən istifadə edilir.
Süd: Yoluxmuş bir heyvan və ya ətraf mühit südü asanlıqla çirkləndirə bilir. Pasterizasiya bakteriyaları öldürür. Lakin çiy süd və pendir emal olunmadığı üçün risklidir.
Kartof qızartması: Folqa ilə örtülmüş kartofunuzu sobadan çıxdıqdan sonra iki saat ərzində soyuducuya qoymasanız, hava keçirməyən folqa içərisində yavaş-yavaş soyumaq botulizm riski yaradır ki, bu da sizin ciddi xəstələnməyinizə səbəb ola bilər.
Pomidor: Pomidorlar tarlalardan yığıldıqdan sonra ölçüsünə və rənginə görə çeşidlənmək üçün su çənlərinə qoyulur. Və bu su çənləri çirklidirsə, pomidor suyu özünə çəkir və nəticədə bakteriyalarla dolur. Bakteriyaların böyüməsini minimuma endirmək üçün pomidorları kəsdikdən sonra bir neçə saat ərzində soyuducuya qoymalısınız.
Qovun: Bakteriyalar qovun kimi nəmli qidaları sevirlər. Bostan bitkisini kəsdikdən sonra toxumlarını çıxarmaq və doğramaq lazımdır. Ancaq bu halda onu saxlamaq zərərsizdir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 867   Tarix: 22 mart 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Sahibləri ürək xəstəliyinə meylli olan qan qrupları

Ürək-damar xəstəlikləri dünyada ölümün əsas səbəblərindən biri olaraq qalır. Alimlər aşkar ediblər ki, bu cür xəstəliklərə meyllilik qan qrupundan asılı ola bilər. xarici mediaya istinadla bildirir ki, Harvard Xalq Sağlamlığ

.

50 yaşdan sonra arıqlamaq istəyənlərin NƏZƏRİNƏ

Stanford Universitetinin alimləri araşdırmalarında bədən kütləsi indeksinin 10% azalmasının 50 yaşdan yuxarı insanlarda böyrək hüceyrəli karsinomanın inkişaf ehtimalını 28% azaldığını aşkar ediblər. xəbər verir ki, bu araşdırmanı

.

Yatmazdan əvvəl hansı meyvələri yemək daha yaxşıdır?

Yuxu keyfiyyətini artırmaq və rahat bir gecə keçirmək üçün qidalanma vərdişlərimiz böyük rol oynayır. Xüsusilə yatmazdan əvvəl yeyilən qidalar bədənin istirahət prosesinə təsir edə bilər. Meyvələr yüngül və təbii qida mənbəy

.

Bu formada yatanlar erkən ölə bilər - Araşdırma

Vanderbilt Universitetinin apardığı araşdırma yuxu rejiminin vaxtından əvvəl ölüm riski ilə əlaqəsini ortaya qoyub. e- -a istinadən xəbər verir ki, tədqiqatda 40-79 yaş aralığında olan 47.00 insanın yuxu vərdişləri beş i

.

Genetika psixi xəstəliyə meylliliyə təsir edir?

Şizofreniya tibbin ən mürəkkəb sirrlərindən biri olaraq qalır, lakin psixi pozğunluqların genetikasına dair müasir tədqiqatlar yeni perspektivlər açır. Hyustondakı Texas Universitetinin Sağlamlıq Elmləri Mərkəzindən professo

.

Səhər yeməyindən əvvəl nə etməli? - Uğurlu gün üçün ən yaxşı rituallar

Sadə səhər vərdişləri gününüzü daha aktiv, sevincli edə və sağlamlığınızı yaxşılaşdırmağa kömək edə bilər. -a istinadən xəbər verir ki, səhər saatları bütün günün əsasını təşkil edir. Əhvalınız, performansınız və ümumi rifahını

.

"Qadın Sağlamlıq İndeksi" açıqlandı: Ölkəmizin yeri…

Hologic "Qadın Sağlamlığı İndeksi"ni dərc edib. -a istinadən xəbər verir ki, reytinqdə ilk 3 yeri Tayvan, Küveyt və Avstriya tutub. 141 ölkənin əks olunduğu reytinqdə Azərbaycan 56 indekslə 54-cü yerdədir. Rusiy

.

Yemək zamanı su içmək zərərlidir? - Həkim DANIŞDI

Populyar bir mifə görə, yemək zamanı su içmək zərərlidir - bu fikir artıq bir neçə nəsildir ki, mövcuddur, deyə dietoloqlar zarafatla bildirirlər. Bir çox insanlar hesab edir ki, yemək zamanı su içmək mədə şirəsinin turşuluğun

.

Sağlamlıq üçün ən faydalı 5 ŞORBA

İlk yeməklər (şorbalar) orqanizm üçün çox faydalıdır: onlar həm toxluq hissi yaradır, həm də tərkibindəki ət, sümük və tərəvəzlər sayəsində bir çox vitamin və qida maddələri ehtiva edir. Şorbalar bədəni qidalandırır, eyn

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az toy makiyajlari yay geyimləri 2025 makiyaj instagram qış geyimi şirniyyat zirinc faydalari valideyn ovlad munasibetleri qizliq perdesi intim munasibetler baliq burcu novruz bayramına aid hakışta google