Çayı dəmləndikdən cəmi 15 dəqiqə sonra

Çayı dəmləndikdən cəmi 15 dəqiqə sonraÇay uzun illərdir ki, insanlar tərəfindən sağlamlıq üçün faydalı içki kimi qəbul edilir. Lakin, son tədqiqatlar çayın dəmləndikdən sonra uzun müddət saxlanmasının sağlamlıq üçün zərərli ola biləcəyini göstərir. 
Milli.Az xəbər verir ki, çinli tədqiqatçılar çayın dəmləndikdən yalnız 15 dəqiqə sonra tərkibində zərərli birləşmələrin meydana gəldiyini müəyyən ediblər. Bu, çayın tərkibindəki mikroorqanizmlərin və oksidləşmənin təsiri ilə baş verir və çayın üzərində parlaq bir qatın yaranmasına səbəb olur.
Bu qat patogen mikroorqanizmlərin sürətlə yayılmasına və oksidləşməsinə yol açır, hansı ki, bu da çayın sağlamlıq üçün zərərli hala gəlməsinə səbəb olur. Mütəxəssislər çayın ən yaxşı şəkildə təzə dəmlənmiş şəkildə istehlak edilməli olduğunu və uzun müddət saxlanmamalı olduğunu vurğulayırlar. Çünki bu, çayın faydalı xüsusiyyətlərini itirməsi və zərərli təsirə yol açması ilə nəticələnə bilər.
Bu səbəbdən çayı dəmlədikdən sonra mümkün qədər tez bir zamanda içmək tövsiyə olunur və çayın üzərində yaranan hər hansı bir parlaq qatın vaxtında tökülməsi lazımdır. 
Asya
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 849   Tarix: 25 mart 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Şirin yuxu gətirən qidalar

Yatmazdan əvvəl seçdiyiniz qidalar yuxunuza birbaşa təsir edir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı somnoloq Valeriya Bonadykova deyib. "Şamda triptofan tərkibli qidalar yeyilməlidir. Triptofan yuxu hormonu melatoninin sintezind

.

Elektron siqaretlər də asılılıq yaradır

Son dövrlər aparılan yeni araşdırmalar elektron siqaretlərin əslində düşündüyümüz qədər təhlükəsiz olmadığını ortaya qoyub. Tədqiqatçılar bildirirlər ki, bir çox insan e-siqaretləri ənənəvi tütün məhsullarına nisbətən zərərsi

.

Yuxudan duran kimi çay içmək olmaz - Xəbərdarlıq

Səhərin ilk çayını yuxudan duran kimi yox, 15-20 dəqiqə sonra içmək məsləhət görülür. xəbər verir ki, dietoloq və nutrisioloq Nadejda Litvinova-Qrazion bildirib ki, səhər oyandıqdan dərhal çay içmək olar, amma ən optima

.

Bunları yeyən gec qocalır

Xəstəliklər bədənin qüvvəsini alır və yaşlanmağa səbəb olur. Buna görə hər şeydən əvvəl düzgün və balanslı qidalanmaya əməl etmək lazımdır. Bu qidalar vaxtından əvvəl qocalmağa qoymur, həm də gəncliyin ömrünü uzadır. qocalmağ

.

Bu iki qidanı birlikdə yemək yaddaşınızı möhkəmləndirir

Mütəxəssislərin fikrincə, qaragilə və qoz birlikdə istehlak edildikdə "super beyin qəlyanaltısı"na çevrilir. xəbər verir ki, bu iki sadə qida, uzunmüddətli perspektivdə beynin qorunmasına və yaddaşın güclənməsin

.

Boyun qalınlığı bu ciddi xəstəliklərin əlamətidir - DİQQƏT

Bədənimizin çox vaxt diqqətdən kənarda qalan bir hissəsi - boyun əslində sağlamlıq vəziyyətimiz haqqında mühüm məlumatlar verə bilər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, boyun çevrəsinin normaldan daha qalın və ya incə olması potensia

.

Qaraciyəri təmizləyir, immuniteti gücləndirir

Qırmızı kələm bağırsaq sağlamlığını gücləndirir, qaraciyərin detoks prosesini dəstəkləyir və immun sisteminin fəaliyyətini artırır. xəbər verir ki, bu barədə britaniyalı dietoloq, Çester Universitetinin mütəxəssisi Frankli

.

Analizə gedənlər bunu mütləq bilməlidir, yoxsa cavablar səhv çıxa bilər

Vitamin və bioloji aktiv qida əlavələri xəstəliklərin düzgün diaqnozuna və müalicəyə mane olur. xəbər verir ki, bunu rusiyalı terapevt Olqa Çistik bildirib. "Ən çox dəmir, D vitamini və biotin qəbul edən insanlarda analizlərd

.

Gözümüzə baxıb xəstəliyimizi tapacaqlar - Tibbdə yeni era

Alimlər gözün tor qişasındakı kiçik damarların vəziyyəti ilə bioloji yaşlanma sürətini müəyyən etməyin mümkün olduğunu bildiriblər. xəbər verir ki, bu nəticəyə Kanada McMaster Universiteti və Xalq Sağlamlığı Tədqiqat İnstitut

turlar.az

gelinlikler yaz geyimleri 2025 kosmetoloq xiyar tursusu nece hazirlanir merlin monro qadın aksesuarları seks pozalari kosmetika statuslar bürcler hədəfi olmayan gəmiyə heç bir külək kömək edə bilməz sirniyatlar terezi