Çayı dəmləndikdən cəmi 15 dəqiqə sonra

Çayı dəmləndikdən cəmi 15 dəqiqə sonraÇay uzun illərdir ki, insanlar tərəfindən sağlamlıq üçün faydalı içki kimi qəbul edilir. Lakin, son tədqiqatlar çayın dəmləndikdən sonra uzun müddət saxlanmasının sağlamlıq üçün zərərli ola biləcəyini göstərir. 
Milli.Az xəbər verir ki, çinli tədqiqatçılar çayın dəmləndikdən yalnız 15 dəqiqə sonra tərkibində zərərli birləşmələrin meydana gəldiyini müəyyən ediblər. Bu, çayın tərkibindəki mikroorqanizmlərin və oksidləşmənin təsiri ilə baş verir və çayın üzərində parlaq bir qatın yaranmasına səbəb olur.
Bu qat patogen mikroorqanizmlərin sürətlə yayılmasına və oksidləşməsinə yol açır, hansı ki, bu da çayın sağlamlıq üçün zərərli hala gəlməsinə səbəb olur. Mütəxəssislər çayın ən yaxşı şəkildə təzə dəmlənmiş şəkildə istehlak edilməli olduğunu və uzun müddət saxlanmamalı olduğunu vurğulayırlar. Çünki bu, çayın faydalı xüsusiyyətlərini itirməsi və zərərli təsirə yol açması ilə nəticələnə bilər.
Bu səbəbdən çayı dəmlədikdən sonra mümkün qədər tez bir zamanda içmək tövsiyə olunur və çayın üzərində yaranan hər hansı bir parlaq qatın vaxtında tökülməsi lazımdır. 
Asya
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 675   Tarix: 25 mart 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yatmazdan əvvəl hansı meyvələri yemək daha yaxşıdır?

Yuxu keyfiyyətini artırmaq və rahat bir gecə keçirmək üçün qidalanma vərdişlərimiz böyük rol oynayır. Xüsusilə yatmazdan əvvəl yeyilən qidalar bədənin istirahət prosesinə təsir edə bilər. Meyvələr yüngül və təbii qida mənbəy

.

Sağlamlıq üçün ən faydalı 5 ŞORBA

İlk yeməklər (şorbalar) orqanizm üçün çox faydalıdır: onlar həm toxluq hissi yaradır, həm də tərkibindəki ət, sümük və tərəvəzlər sayəsində bir çox vitamin və qida maddələri ehtiva edir. Şorbalar bədəni qidalandırır, eyn

.

Ən dayanıqlı bakteriya: Nə radiasiya, nə də kosmik vakum ona təsir edir

Dünyada ən çətin şəraitdə sağ qala bilən canlılar mövcuddur. Onlardan biri də "Konan bakteriyası" adlandırılan Deinococcus radioduransdır. xəbər verir ki, Rutgers Universitetinin təkamül bioloqu Skott Trevers "Forbes"

.

Kilosu 55 manata olan "Xalyar" - Əsrarəngiz faydalara malik bitki - FOTO

Qiyməti 2 kq quzu ətinə bərabər bir çoxunun tanımadığı faydalı bitkidən bəhs edəcəyik. Söhbət Şimal-qərb bölgəsində əsasən Qax rayonu ərazisində yetişən "Xalyar" adlı bitkidən gedir. Bu bitkini demək olar ki, ölkəmizd

.

Bu göyərti əsəbləri sakitləşdirir - Hər gün yeyin

Rusiyalı həkimlər stresslə mübarizədə kömək edən məhsulun adını açıqlayıblar. Məlum olub ki, söhbət ədviyyat və ya salatın tərkib hissələrindən biri kimi istifadə edilən reyhandan gedir. Rusiyalı dietoloq, tibb elmləri doktor

.

Qıcıqlandırıcı öskürək zamanı nə etməli?

Quru və qıcıqlandırıcı öskürək, boğazda və nəfəs yollarında qıcıqlanma nəticəsində yaranır. Xüsusilə gecələr daha çox artaraq yatmağa mane ola bilər. Onu azaltmaq və sağalma prosesini sürətləndirmək üçün aşağıdakı üsullar

.

Bu etiketlə satılan qidaları ALMAYIN: xəstəlik yaradır

ABŞ-də sürətlə yayılan salmonella infeksiyası səbəbilə bəzi şirniyyat məhsulları ilə bağlı ciddi xəbərdarlıq edilib. .  xəbər verir ki, səlahiyyətli qurumlar vətəndaşlara bu məhsulların istehlak edilməməsi, satılmaması v

.

Evdəki səliqəsizlik sağlamlığa necə təsir edir?

İlk yaz günləri ilə birlikdə bir çox ailədə ənənəvi yaz təmizliyi başlayır. Bu proses çox vaxt adi bir ev işi kimi qəbul edilsə də, mütəxəssislər bildirirlər ki, evdəki səliqəsizlik təkcə görünüşə deyil, həm də ümumi sağlamlığ

.

Qoz-fındıq hansı halda beyinə zərər verə bilər?

Qız-fındığın beyinə gözlənilməz təhlükəsi üzə çıxıb. -a istinadən xəbər verir ki, qastroenteroloq Lyudmila Suxorukova qoz-fındıqların mərkəzi sinir sistemi üçün gözlənilməz təsirindən danışıb. "Əgər siz çoxlu qoz yeyirsinizsə

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az toy gecesi yemek reseptleri kosmetika mehsullari parket döşəmələr qadin net qara qarağat mastopatiya haqqinda yumurta oğlaq atalar sözü tərəzi bayatılar