Çayı şirin edənlərin nəzərinə - bu xəstəliyə səbəb olurmuş
Çaya şirin qatmaq zərərsiz görünə bilər, amma uzun müddət istifadə olunduqda ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb olur.
Milli.Az xəbər verir ki, gün ərzində içilən bir neçə stəkan çaya atılan şəkər tozu və ya qənd fərqinə varmadan bədəni yüksək şəkər yükü ilə qarşı-qarşıya qoyur. Xüsusilə isti çayla qarışan şəkər, ağızda turş mühit yaradır və diş minasına ciddi ziyan vurur.
Yeməkdən sonra içilən şəkərli çay isə diş səthində ərp yığılmasını sürətləndirir. Bu vəziyyət zamanla:
Diş çürüməsi
Diş ətinin zəifləməsi
Hətta diş itkisinə
qədər gedib çıxır. Üstəlik, isti çayın təsiri ilə şəkərin yaratdığı ziyan digər şirin içkilərlə müqayisədə daha tez ortaya çıxır.
Şəkərli çay qan şəkərini sürətlə qaldırır, sonra tez endirir. Bu isə halsızlıq, ani aclıq hissi və şirin yemək istəyinə səbəb olur.
Vaxt keçdikcə bədən insulinin təsirinə az reaksiya verir. Bu isə 2-ci tip şəkərli diabet riskini yüksəldir.
Həddindən artıq şəkər qəbul etmək müdafiə hüceyrələrinin fəaliyyətini azaldır, bədəni xəstəliklərə qarşı daha gücsüz edir.
Lalə Qüdrətova
Milli.Az









Heyvanlardan yoluxur, qızdırmayla başlayır - Ölümcül xəstəlik yayıldı
Diş fırçalayarkən edilən 4 SƏHV
Üzünüzün daha gənc görünməsi üçün dodaq boyası necə seçilməlidir?
"Vegetarian qadınların uşaqları əqli cəhətdən zəif ola bilər"
Madonna 29 yaşlı nişanlısına ərə gedir
Fahriye məşhur brendin tədbirində
"Game of Thrones" Ukraynada qadağan olunur
Brilliant Dadaşova ilə Afaq küsülüdür
Bu, həyatınızı xilas edə bilər: Qanın laxtalanmasının 5 əlaməti
3 həftədən çox davam edən öskürək bu ölümcül xəstəliyin xəbərçisidir
Bu qidalar səni xərçəng edə bilər - Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir
Efirləri sponsorları olanlar ələ keçirib' - Əməkdar artist
Kim Kardaşyan süni intellekt səbəbindən imtahandan kəsildi