Çayın koronavirusa təsiri - Alimlər AÇIQLADI

Çayın koronavirusa təsiri - Alimlər AÇIQLADIKioto Tibb Universitetinin alimləri qara çayın insan tüpürcəyindəki koronavirusu on saniyədə təsirsiz hala gətirə biləcəyini iddia edib.
Milli.Az xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri "bioRxiv" vebsaytında dərc olunub.
İçkinin bu qabiliyyəti çay yarpaqlarında olan katexinlərin antioksidant tərkibi ilə əlaqələndirilib. Çay növündən asılı olaraq onlar fərqlənən digər bioloji aktiv birləşmələr meydana gətirirlər. Analiz üçün mütəxəssislər on saniyə ərzində bir tüpdə koronavirusa yoluxmuş beş nəfərin tüpürcəyini yaşıl və qara çayla qarışdırıb. Qara çayda virusun titri aşkarlanmayan səviyyəyə düşüb. Yaşıl çay nisbətən az effektivlik göstərib, lakin donorlardan birinin tüpürcəyində nəzarət şüşəsi ilə müqayisədə titr bir neçə dəfə azalıb.
Buna baxmayaraq, elm adamları çayın koronavirusun müalicəsi üçün istifadə oluna bilməyəcəyini qeyd edib. Çünki tərkibindəki bioloji aktiv maddələr bağırsaqlardan qana az hopur və onların konsentrasiyası virusu təsirsiz hala gətirmir.
"Çayda tannin adlı maddə var. Bu, güclü virusların və zülalların dağılmasına səbəb olan denaturatlaşdıran vasitədir. Odur ki, çay nə qədər istidirsə, tərkibində bir o qədər daha çox tannin olur və virusu təsirsiz hala gətirmə qabiliyyəti artır", - Moskva Dövlət Qida İstehsalat Universitetinin Biotexnologiya və Bioorqanik Sintez Məhsulları Texnologiyası kafedrasının eksperti bildirib.
Razumovski adına Moskva Dövlət Texnologiya Universitetinin kafedralarından birinin rəhbəri İqor Nikitin belə bir təsirin uzun müddət davam edə bilməyəcəyini əlavə edib. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1353   Tarix: 22 yanvar 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yeməkdən əvvəl dondurma yemək olar? - Mütəxəsisslərdən XƏBƏRDARLIQ

Yaz aylarının yaxınlaşması ilə birlikdə, dondurma sevənlərin sayının artacağı şübhəsizdir. Lakin yay aylarının istilərində bəzən insanlar bu soyuq və şirin qidanın vaxtı ilə necə istehlak edilməsi mövzusunda suallar verir

.

Alçanı duzlayıb yeyənlərə vacib xəbərdarlıq

Alça yaz-yay aylarının əvəzolunmaz meyvələrindəndir. Bu meyvə daha çox duz ilə istehlak edilir. Bəs, alçanın duz ilə yeyilməsi orqanizmimizə necə təsir göstərir?. xəbər verir ki, bu meyvə duzla və həddindən artıq miqdard

.

Ayağınızda bu izlər varsa, diqqət! - Beyinlə əlaqəsi üzə çıxdı

Varikozdan əziyyət çəkən insanlarda demans riskinin daha yüksək olduğu məlum olub. xəbər verir ki, yeni araşdırmada yarım milyon nəfərin sağlamlıq göstəriciləri öyrənilib və damar genişlənməsi (varikoz) olan şəxslərdə demensiy

.

Qaşıq-qaşıq içirik amma böyrəkləri məhv edir - Tərkibindəki gizli təhlükə

Gündəlik həyatda praktiki və sürətli yemək həlləri axtaran bir çox insan hazır şorbaları mətbəxlərinin xilaskarı olaraq qəbul edir. Lakin bu rahat və dadlı yeməklərin tərkibindəki gizli təhlükələr, sağlamlığımıza ciddi zərə

.

Bunları etsəniz toz evinizdən "qorxacaq"

Toz sanki hərtərəfli təmizliyə baxmayaraq qəfil peyda olur. Rafların üzərində toplanır, əlçatmaz yerlərdə gizlənir və televizor ekranında nazik bir təbəqə şəklində özünü xatırladır.  bununla bağlı bəzi üsulları təqdim edir

.

Makaron illərdir yanlış bişirilirmiş - ən sağlam və dadlı üsul

Makaron illərdir səhv üsulla bişirilir. bildirir ki, makaronun ən doğru bişirmə üsulu onu birbaşa sobada hazırlamaqdır. Mütəxəssislər bildiriblər ki, makaronu əvvəlcədən yarı bişirib sonra sobaya qoymaq əksinə, dadını azaldı

.

Faydasını bilən yaşıl soğanın qoxusunu unudar

Mətbəxlərimizin ayrılmaz hissəsi olan yaşıl soğan bəzən kəskin qoxusuna görə ikinci plana atılsa da, sağlamlığa verdiyi saysız faydalarla diqqət çəkir. xəbər verir ki, yaşıl soğanın müntəzəm istifadəsi orqanizmi gücləndirir

.

Azərbaycanda gənclər ən çox hansı xəstəliklərə yoluxur? – SƏBƏB

Hər il gənclərin xəstəliklərə yoluxma sayı daha da artır. . 14-29 yaşlı gənclər arasında yayılan xəstəliklərə nəzər saldıqda, onların ən çox tənəffüs orqanları ilə bağlı xəstəliklərdən əziyyət çəkdikləri ortaya çıxır. -ı

.

Səhərlər bunu içən gec qocalır - Ömrü uzadır

Hollandiya alimlərinin apardığı yeni araşdırmaya görə səhərlər müntəzəm olaraq qəhvə içmək yaşlanma prosesini ləngidə, depressiya riskini isə 20 faiz azalda bilər. "European Journal of Nutrition" jurnalında dər

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az qadin dunyasi qadin sayti yay geyimləri 2025 ariqlama 2025 hicab şəxsi inkişaf doğuşdan sonra həmidə xərçəng bürcü geyim novruza aid tərəzi bürcü