Çips kimi zərərli qidalara niyə həvəs yaranır?

Çips kimi zərərli qidalara niyə həvəs yaranır?Diyetoloq tibb elmləri doktoru Mixail Ginzburq zərərli qidalara həvəsin səbəblərindən danışıb.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, onun fikrincə, bunu bədənin guya özünü təmin etməyə çalışdığı vacib maddələrin çatışmazlığı ilə izah etmək olmaz.
O qeyd edib ki, müəyyən bioaktiv maddələrin çatışmazlığı ilə, yeyilməyən bir şey istəyəndə dadların inversiyası baş verir. Bu cür anormal dad üstünlükləri baş verərsə, diqqət yetirilməli və testlər aparılmalıdır. Məsəl üçün bədəndə zəif əmilən dəmir çatışmazlığı ət istəyinə səbəb ola bilər.
Həkimin sözlərinə görə, xəstə ilə onun pəhrizi haqqında müntəzəm söhbət orqanizmdə müəyyən maddələrin çatışmazlığını müəyyən etməyə kömək edir. Məsələn, tərəvəz və giləmeyvələrə laqeyd yanaşarsa, o, kifayət qədər C vitamini qəbul etməyəcək. Pəhrizinizdə qoz-fındıq və taxıl azdırsa, B vitaminləri əskik olacaq. Paxlalı bitkilərin və qoz-fındıqların olmaması selenium mineralının çatışmazlığını göstərə bilər. 50 yaşdan yuxarı insanlarda onun çatışmazlığı, hətta predispozan faktorlar olmadıqda da aterosklerozun inkişafını sürətləndirə bilər.
Ginsburq qeyd edib ki, pəhrizinizi tənzimləməyə kömək edəcək həkimlərlə məsləhətləşmək vacibdir ki, bu da müəyyən sağlamlıq problemlərindən qaçmağa kömək edəcək. Mütəxəssislə məsləhətləşdikdən sonra vitamin və mineral kompleksləri də qəbul edə bilərsiniz.
Həkim çips, bulka və digər zərərli qidaları yemək istəyini normal adlandırıb. Çünki insan müxtəlif dadlar istəyir ki, ondan sevinc və sanki zəhmətinin mükafatı kimi həzz alsın. İnsan öz istəyinə imtina etdiyi zaman depressiyaya düşmə riski var. O, həmçinin bildirib ki, zərərli qidaları yemək əvəzinə heç vaxt yemək olmaz.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 896   Tarix: 03 oktyabr 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Şizofreniyanın çarəsi tapıldı

Psixi pozuntuların gözlənilməz səbəbi aşkarlanıb. xəbər verir ki, beynəlxalq tədqiqat qrupu yalnız bir genin mutasiyasının psixi xəstəliklərin birbaşa səbəbi ola biləcəyini müəyyənləşdirib. Araşdırma "Molecular Psychiatry"

.

Saat 18:00-dan sonra yemək orqanizm üçün vacib imiş

Axşam saat 18:00-dan sonra yemək sağlamlığa zərər verir fikri elmi baxımdan əsaslı deyil. Mütəxəssislərin fikrincə, əsas diqqət yeməyin vaxtına deyil, yatmazdan təxminən üç saat əvvəl qidalanmağı başa çatdırmağa yönəlməlidir

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Satış rekordları qıran "qara" diş məcunları - Həqiqətən xeyri var?

Kömür tərkibli diş pastaları indi populyardır, ancaq onların effektivliyi həmişə elmi əsaslarla təsdiqlənmir. xəbər verir ki, bunu tibbi eksperti Natalya Urvantseva deyib. "Qeyri-adi komponentlər, rəngli əlavələr v

.

Səhər yeməyində bu qidanı yeyin - İnfarkt riskini kəskin azaldır

Səhər yeməyində tam taxıl lifinin müntəzəm qəbulu ürək və damar sağlamlığını əhəmiyyətli dərəcədə qoruyur. xəbər verir ki, Kolumbiya Universitetinin Mailman İctimai Səhiyyə Məktəbində aparılan tədqiqatda müəyyən edilib ki

.

Gün ərzində neçə stəkan kofe içmək olar?

Gündə 4 stəkandan çox qəhvə içmək mənfi təsirlərə səbəb olur. xəbər verir ki, qəhvə təravətlə oyanmaq və diqqəti artırmaq üçün çoxlarının gündəlik vərdişinə çevrilib. Lakin mütəxəssislər bildirirlər ki, gündə dörd stəkanda

.

"Mayalı məhsullar ürəyin "evini yıxır"

Kardioloq ürəyin sağlam qalmasına kömək edən qidaları açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı kardioloq Anton Vaxlyaev gündəlik qidalanmada daha çox təzə tərəvəz, meyvə və göyərtiyə yer verilməsini tövsiyə edib. "Kaliuml

.

Həkim 3-3 üsulu ilə 1 həftəyə arıqlamağın sirrini açdı

Yapon alimlərinin hazırladığı intervallı gəzinti metodu gündəlik gəzintilər zamanı daha çox kalori yandırmağa kömək edir. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı endokrinoloqYuliya Atamanova danışıb. Həkimin sözlərinə görə b

.

Orqanizm üçün ən "zərərsiz" spirtli içki

Nutrisioloqlar hesab edir ki, cin-tonik alkoqollu içkilər arasında orqanizm üçün ən "zərərsiz" içkidir. -a istinadən xəbər verir ki, ekspertlərın fikrincə, cin-tonik aşağıkalorili və asan həzm edilə bilən olmasın

turlar.az

maskalar geyim və ayaqqabılar qadin dunyasi qadın hüquqları oxucu mektubu testosteron nədir yumurta qabiginin xeyri kosmetika oglan evi baldiz efsane vətən həsrəti xlor lekesi