Çovdar çörəyi artıq çəki yaratmır - Alimlər
Çovdar və arpa çörəyi qidanın həzm olunması prosesini zəiflədir
İsveç alimləri müəyyənləşdiriblər ki, heç də bütün çörək növləri qədd-qamətin düşməni deyil. Onlardan bəziləri artıq çəkinin qarşısını alır və eyni zamanda, iştahanı da azaldır.
Milli.Az İnterAz-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər müxtəlif dənli bitkilərdən hazırlanmış çörək-bulka məmulatlarının tərkibini öyrəniblər. Məlum olub ki, çovdar çörəyi orqanizm üçün faydalıdır. Çovdar çörəyi şəkər, ürək-damar xəstəliklərinin inkişafının qarşısını alır və insanı tez doydurur. Çovdar və arpa çörəyi qidanın həzm olunması prosesini zəiflədir və nəticədə insan uzun müddət özünü tox hesab edir.
Bu dənli bitkilərdən hazırlanmış çörək həm də artıq çəkinin qarşısını alır. Mütəxəssislər onu da bildirirlər ki, digər məhsullar kimi bu çörəkləri də lazımi miqdarda yemək lazımdır.
Milli.Az /news.milli.az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Həbsdə şiddət görən Tuğyanın yeri dəyişdirildi
Röya keçmiş həyat yoldaşı Anar haqda danışdı: 'Evləndiyimiz gün onun bütün
Eşref Rüya' serialının prodüseri saxlanıldı
Dərmansız boğaz ağrısının qarşısını almağın 5 yolu
Övlad yaxşı şeydir, amma kişiyə qalan xanımıdır' - Tacir
Belə yeyiləndə saatlarla tox saxlayır - Dənəsi 15 qəpiyə düşür
Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?
Ev dustağı olan rusiyalı bloger xəstəxanaya yerləşdirildi
Həmkarlarımın məclisinə qonorarla gedirəm' - Xalq artisti