Çox dadlı LANGET resepti
Xanim.az saytı sizinlə çox dadalı langet reseptini bölüşəcək
Langet – mal ətinin uzun və incə şəkildə doğranmış və tavada hər iki tərəfli qızardılmış formasıdır.Langeti bişirərkən doğradığımız ətin forması sanki dilə bənzəyir.Məhz elə fransız dilindən tərcümədə də langet – dil mənasını verir.
Langetin hazırlanma qaydası ilə sizi də tanış edək.
Lazım olan ərzaqlar :
Can əti
Sarımsaq və ya sarımsaqdan ibarət qarışıq toz
Mayonez
Qatıq
Duz
Istiot
Yağ
Hazırlanma qaydası :
İlk öncə ətləri nazik və uzun şəkildə doğrayırıq.Ətləri xüsusi ət döyən çəkiclə döyəcləyirik və hər iki tərəfinə duz, istiot vururuq.Sonra isə ət üçün sous hazırlayırıq.Qatıq, mayonez və sarımsaqdan ibarət qarışığı bir qaba töküb qarışdırırıq.Qarışdırdıqdan sonra bu kütləni ətin üzərinə töküb yaxşıca hamısını qarışdırırıq.Ət sousu daha yaxşı canına çəkməsi üçün onları bir boşqabda üst – üstə yığırıq.Daha sonra tavanı qızdırırıq və içərisinə yağ əlavə edirik.Yağ qızdıqdan sonra ətləri içərisinə yığırıq və qapaqla ağzını bağlayıb orta istilikdə ətləri bişiririk.Lakin arada ətləri çevirməyi unutmuruq.Ət qızardıqdan sonra isə yeməyimiz hazırdır.
NUŞ OLSUN!
Aile.fenomen.az