Cücərən sarmısaq yeyilir?
Mətbəxdə uzun müddət qalan cücərən sarımsaqları ümumiyyətlə yeyilməz düşüncəsiylə zibilə atırıq. Ancaq cücərən sarımsaq əslində daha çox faydalıdır.
Qadinklubu.com-un məlumatına görə, cücərən sarımsaqlardakı antioksidant miqdarı adi sarmısaqdan daha çoxdur.
Cücərən sarımsaqları insanlar üçün olduqca faydalı kimyəvilər istehsal edir. Sarımsaq nə qədər yetişərsə içərisindəki antioksidant miqdarı da o qədər artar.
Sarımsaq, damar tıxanıqlığı, qulaq infeksiyalarına qədər bir çox xəstəliyə yaxşı təsir edir. Həmçinin sarmısaq yaşlanmanın qarşısını alır. Cücərən sarımsaq virusların qarşısını alaraq xərçəngin yaranmasına maneə olur.
Evdə sarımsaq necə cücərdilir?
Bir qabın içərisinə az miqdarda su qoyun. Sarımsağı suya yüngülcə dəyəcək şəkildə qabın içərisinə qoyun və pəncərə qarşısına yerləşdirin. 1 həftə sonra cücərdiyin görəcəksiniz.
f Paylaş