Dadlı portağal mürəbbəsini belə HAZIRLAYIN

Dadlı portağal mürəbbəsini belə HAZIRLAYINMürəbbə çay süfrələrinin olmazsa olmazlarındandır. Xüsusilə də hər fəslin özünə uyğun meyvələri ilə hazırlandıqda daha da ləzzətli olur. Ailem.az portağal mürəbbəsinin reseptini verir.

Lazım olanlar:

2 kq portağal

3 ədəd qreyfurt
3 limon
4 lt su
2 kq şəkər tozu

Hazırlanması:

Bütün portağalları nazik formada soyun və qabıqlarını kənarda saxlayın. Qreypfurt, limon və soyulmuş portağalların suyunu sıxaraq, şüşə balona yığın. Təxminən bir litr meyvə suyu çıxacaq və həmin suyu adi su ilə qarışdıraraq bir qazana tökün. Qapağını açq saxlayaraq qaynamağa qoyun və isindikdə içərisinə portağalın qabıqlarını əlavə edin. Təxminən 2 saat, su yarı olana qədər qaynadın. Qarışım hazır olduqda içərisindən qabıqları çıxarın və süzgəclə suyunu süzün. Bu zaman ona şəkər tozu tökərək qaynamağa qoyun. İlk 15 dəqiqə ərzində dibinin tutmaması üçün qarışdırın. Qarışım təxminən 2,5 litr qalana qədər qaynadın.

Bişdikdən sonra mürəbbəni isti-isti balonlara yığıb qapaqlarını bağlayın. Sərin və qaranlıq bir yerdə soyumağa qoyun.

Mətbəx     Baxılıb: 5840   Tarix: 17 fevral 2018
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

turlar.az

sonxeber.az hamilelikde qidalanma geyim dəbləri yemek reseptleri gozalti qaralar ucun maskalar hicab baglamaq usullari qirmizi mercinin hazirlanmasi qəbizlik kosmetika haxışda novruz hakista ana haqqinda bayati sanama üzeyir hacıbəyli