Dəfnə yarpağının faydaları və müalicəvi xüsusiyyətləri

Dəfnə yarpağının faydaları və müalicəvi xüsusiyyətləri* Dəfnə yarpağı ən dadlı qida qatqılarından sayılır. Onun özünəməxsus ətri qida dadlandırıcısı kimi bütün dünya mətbəxində istifadə olunur. Buna səbəb isə dəfnə yarpağının tərkibində ətirli efir yağlarının olmasıdır.
* Dəfnə yarpağının tərkibində orqanizm üçün vacib sayılan dəmir, selen, marqanes, sink var.
* Dəfnə yarpağıın tərkibində A, B, PP, C vitaminləri var.
* Dəfnə yarpağı güclü antiseptikdir.
* Dəfnə yarpağının ən yaxşı müalicəvi xüsusiyyəti onun xərçəng hüceyrələrinə qarşı mübarizə apara bilməsidir.
* Dəfnə yarpağı dəmləməsi orqanizmdən şlakların xaric olunmasına səbəb olur.
* Dəfnə yarpağı həzmi sürətləndirir.
* Dəfnə yarpağı dəmləmsinin göbələk əleyhinə təsiri çox böyükdür.
* Dəfnə yarpağı dəmləməsi iştah açır.
* Dəfnə yarpağının iyindən tarakanların xoşu gəlmir. Bu görə də evlərin hər küçünə təzə dəfnə yarpağı qoyduqda o evə tarakanlar yığılmır.
* Dəfnə yarpağı dəmləməsinin sidikqovucu təsiri var.
* Dəmləməsi yuxugətirici təsir göstərir.
* Yer kürəsində kulinariyada ən çox istifadə edilən məhsuldur.
* Qanda şəkərin miqdarımnı aşağı salmaq qabiliyyəti vardır.
* Qulağın iltihabı zamanı 5 ədəd dəfnə yarpağı 1 stəkan suda qaynadılır, 2 saat sonra qulağa tökülür. Dəfnə yarpağı dəmləməsi gündə 3-4 dəfə olmaqla hər qulağa 3 damcı tökülür.Müalicə dövründə gündə 3-5 dəfə 1 xörək qaşığı daxilə qəbul edilir.
* Haymorit xəstəliyi zamanı çoxlu miqdarda dəfnə yarpağı suya tökülür və ağzı qapalı qazanda çoxlu qaynadılır. Sonra qazan odun üstündən götürülür və qazanın buxarı burun vasitəsilə daxilə çəkilir. Prosedur zamanı xəstə başını adyalla örtməli və həmin gün evdən çıxmamalıdır.
Dəfnə yarpağı dəmləməsindən hamiləlik dövrü və uşaqəmizdirmə zamanı istifadə etmək olmaz.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 912   Tarix: 11 yanvar 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Həm xərçəngdən qoruyur, həm də arıqladır

Kətan toxumunun faydaları saymaqla bitmir. axşam.az-a istinadən bildirir ki, üyüdülmüş və ya toxum şəklində istifadə edilən bu ərzaq vitamin və mineral mənbəyi olmaqla yanaşı, proteyin, lif və omega-3 ilə zəngindir. Əgə

.

Yumurtanı qaynadanda bu üsulu da sınayın

Evdar qadınların çoxu yumurta qaynatmağa ciddi yanaşmır, çünki olar bu işi asan hesab edirlər. Çox güman ki, içindəki sarısı sərt, ağı isə tamamilə rezin kimi olacaq.   -a istinadən xəbər verir ki, daha dadlı yumuirta bişirmə

.

Üzünüzü bu qarışımla nəmləndirin

Gözəl dəriyə sahib olmaq üçün heç də hər zaman kasmetoloqa getmək lazım deyil. Ev şəraitində hazırlayacağınız maskalarla onu qulluq edə bilərsiniz. axşam.az-a istinadən üzdəki səpkiləri azaldan və dərini nəmləndirən məhlul

.

Doğru bilinən yanlışlar – Bu üsulların hər hansı faydası yoxdur

Qidalanmasına xüsusi fikir verən insanlar belə bəzən səhvlər edirlər. Xüsusilə də son illərdə sosial şəbəkələr səhv etmək riskimizi artırır. Çünki hər özünü qidalanma üzrə mütəxəssis elan edən şəxsin paylaşdığı xüsusi üsul

.

Çayı soyuq su ilə soyutmaq olmaz! - Bunları "öldürürsünüz

Qaynar çayın soyuq su ilə soyudulması onun dadını pisləşdirməklə yanaşı, içkini faydalı xüsusiyyətlərindən də məhrum edir.   -a istinadən xəbər verir ki, çayı soyuq su ilə soyutmaq vərdişindən imtina etməli olduğumuz məqamla

.

Tanınmış dietoloqdan arıqlamaq istəyənlərə MƏSLƏHƏTLƏR

Rusiyalı tanınmış dietoloq Yelena Kalen arıqlamaq istəyənlərə məsləhətlər verib.   -a istinadən xəbər verir ki, dietoloq bildirib ki, artıq çəkidən azad olmaq üçün qızardılmış ət məhsullarından, pomidordan, badımcandan v

.

Toyuğun bu hissələrini yeməyin: Xərçəng riskini artırır

Toyuq əti qiymətli kalium, flüor, kalsium, maqnezium, natrium, yod, dəmir, həmçinin bir çox vitamin, mikro və makroelementlər mənbəyidir. .   -a istinadən bildirir ki, həkimlər bu quşun bəzi hissələrinin insan sağlamlığ

.

Sarımsağı illərdir səhv yemisiniz: Faydalarını məhv edir

İbn Sina əsrlər əvvəl sarımsaq haqqında xəbərdarlıq etmişdi. Məşhur həkimin xəbərdarlığı hətta sizi "Məlum oldu ki, biz illərdir sarımsağı səhv istehlak edirik" deməyə vadar edə bilər. Çünki İbn Sinanın sarımsaql

.

Balığın insan üçün yaratdığı TƏHLÜKƏLƏR

"Qida rasionunun zənginləşdirilməsində balıq və balıq məhsullarının əhəmiyyəti çox böyükdür. Soyuqqanlı heyvan növünə aid olmasına baxmayaraq, balıq əti kimyəvi tərkibinə görə istiqanlı cavan heyvan ətinə çox yaxındır"

turlar.az

sonxeber.az sac duzumleri gelinlikler aksessuarlar saclarin yigilmasi masqalar alma cemli piroq tərəvəzlər kosmetika usaq geyimleri baldiz ziyafet geyimleri birlik haqqinda aydin sani