Dəfnə yarpağının faydaları və müalicəvi xüsusiyyətləri

Dəfnə yarpağının faydaları və müalicəvi xüsusiyyətləri* Dəfnə yarpağı ən dadlı qida qatqılarından sayılır. Onun özünəməxsus ətri qida dadlandırıcısı kimi bütün dünya mətbəxində istifadə olunur. Buna səbəb isə dəfnə yarpağının tərkibində ətirli efir yağlarının olmasıdır.
* Dəfnə yarpağının tərkibində orqanizm üçün vacib sayılan dəmir, selen, marqanes, sink var.
* Dəfnə yarpağıın tərkibində A, B, PP, C vitaminləri var.
* Dəfnə yarpağı güclü antiseptikdir.
* Dəfnə yarpağının ən yaxşı müalicəvi xüsusiyyəti onun xərçəng hüceyrələrinə qarşı mübarizə apara bilməsidir.
* Dəfnə yarpağı dəmləməsi orqanizmdən şlakların xaric olunmasına səbəb olur.
* Dəfnə yarpağı həzmi sürətləndirir.
* Dəfnə yarpağı dəmləmsinin göbələk əleyhinə təsiri çox böyükdür.
* Dəfnə yarpağı dəmləməsi iştah açır.
* Dəfnə yarpağının iyindən tarakanların xoşu gəlmir. Bu görə də evlərin hər küçünə təzə dəfnə yarpağı qoyduqda o evə tarakanlar yığılmır.
* Dəfnə yarpağı dəmləməsinin sidikqovucu təsiri var.
* Dəmləməsi yuxugətirici təsir göstərir.
* Yer kürəsində kulinariyada ən çox istifadə edilən məhsuldur.
* Qanda şəkərin miqdarımnı aşağı salmaq qabiliyyəti vardır.
* Qulağın iltihabı zamanı 5 ədəd dəfnə yarpağı 1 stəkan suda qaynadılır, 2 saat sonra qulağa tökülür. Dəfnə yarpağı dəmləməsi gündə 3-4 dəfə olmaqla hər qulağa 3 damcı tökülür.Müalicə dövründə gündə 3-5 dəfə 1 xörək qaşığı daxilə qəbul edilir.
* Haymorit xəstəliyi zamanı çoxlu miqdarda dəfnə yarpağı suya tökülür və ağzı qapalı qazanda çoxlu qaynadılır. Sonra qazan odun üstündən götürülür və qazanın buxarı burun vasitəsilə daxilə çəkilir. Prosedur zamanı xəstə başını adyalla örtməli və həmin gün evdən çıxmamalıdır.
Dəfnə yarpağı dəmləməsindən hamiləlik dövrü və uşaqəmizdirmə zamanı istifadə etmək olmaz.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1287   Tarix: 11 yanvar 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Sinə xərçənginin də dərmanı tapıldı

Təhlükəli növ döş xərçənginin təkrarlanma riskini azaltmaq üsulu tapılıb. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin (Los-Anceles) alimləri erkən mərhələdə hormonlara həssas döş xərçənginin təkrarlanma ehtimalını əhəmiyyətl

.

Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq

Son illər həm qadınlarda, həm də kişilərdə saç tökülməsi sürətlə artan problemlərdən birinə çevrilib. Dermatologiya üzrə mütəxəssis bildirir ki, saç tökülməsi təkcə genetik səbəblərlə deyil, həyat tərzi və ətraf mühit amillər

.

Dadlı "zəhərlər" - Hər gün iştahla yeyilir: Xərçəngə "dəvətnamə"dir

Xərçəng riskini artıran qidalar və vərdişlər açıqlanıb. xəbər verir ki, Rusiyanın sığorta şirkəti "Rosgosstrax"ın məlumatına görə onkoloji sığorta hadisələrinin təxminən 10%-i bağırsaq xərçəngi ilə bağlıdır. Skandinaviy

.

Azərbaycanda minlərlə insan istifadə edir: İnfarkt riskini 53 faiz artırır

Alimlər elektron siqaret istifadəsinin ürək-damar sağlamlığı üçün ciddi risklər yaratdığını müəyyən ediblər. Aparılan elmi araşdırmalara görə, elektron siqaret istifadə edən şəxslərin infarkt keçirmə ehtimalı istifadə etməyənlərl

.

Ürək hüceyrə terapiyasını daha təhlükəsiz edən YENİ ÜSUL

Amerikalı alimlər ürək hüceyrə terapiyasının təhlükəsizliyini artıran yeni yanaşma təqdim ediblər. xəbər verir ki, araşdırma "Science" jurnalında dərc olunub. Harvard Universitetinin tədqiqatçıları aşkar ediblə

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Bu qarışımı içsəniz, qışda heç xəstələnməyəcəksiniz

Qış aylarında H3N2 qripi, Covid-19, RSV və rinovirus kimi infeksiyaların yayılması sürətlənib. Mütəxəssislər xəstəlik zamanı düzgün qidalanmanın immunitetin qorunmasında mühüm rol oynadığını bildirirlər.  xəbər verir ki

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

turlar.az

toy gecesi toy makiyaji sekilleri geyim seçimi otaq dizaynları hakisda elme aid atalar sozleri süfrə mədəniyyəti kosmetika vətənə aid veten haqqinda atalar sozleri novruza aid hakistalar namiq qaraçuxurlu seksual