Diabeti yox edən ən vacib ərzaqlar… Hər yeməkdə istifadə edin
Siz 1 və ya 2 tip diabetsinizsə, bilirsiniz ki, insulinin səviyyəsinə nəzarət etmək necə çətindir. Düzgün qidalanmamaq dəhşətli nəticələrə gətirib çıxara bilər.
Nə vaxt ki, diabet xəstəsində qanda şəkər çox yüksəldir, onlar konsentrasiyanı və görmə bulanmasını kəskin baş ağrısı hiss edə bilərlər. Qanda şəkərin yüksək səviyyəsi həmçinin infeksiyalara yaxalanmağa səbəb ola bilər. Qanda şəkərin səviyyəsi çox artıqda, insanda titrəmə, tərləmə, hərarət, narahatlıq, şüurun itməsi, əsəb və ürək döyünməsinin çoxalması müşahidə edilə bilər.
Ev şəraitində müalicə üçün bir çox vasitə mövcuddur, hansılar ki, insulinin səviyyələrinə nəzarət etməyə və qanda şəkərin miqdarının azalmasına kömək edirlər.
Darçın
Məlumdur ki, bu ədviyyat qanda şəkərin səviyyəsini aşağı salır və çəkiyə nəzarət etməyə kömək edir. Səhər qəhvəsinə üyüdülmüş darçını əlavə edin və ya onu yulaf yarmasıyla, yoqurtla və ya kəsmiklə qarışdırın. Siz həmçinin darçının çubuqlarından istifadəylə darçın çayını hazırlaya bilərsiniz.
Brokkoli
Brokkoli sulforafan kimi məşhur birləşməni özündə saxlayır ki ürək üçün çox əhəmiyyətlidir. Merkolanın sözlərinə görə, diabetli insanlar beş dəfə daha çox qan damarlarla bağlı ürək-damar xəstəliklərindən əzab çəkirlər. Beləliklə, diabetli insanlar üçün daha çox sağlam ürəyin olması əhəmiyyətlidir.
Bağayarpağı
Diabetiklərə qanda və insulinin səviyyəsinə şəkərin səviyyəsini nizama salmağa kömək edə bilər. O qaraciyərin funksiyasının artırır.
Kətan toxumu
Kətan toxumu demək olar ki, yeməkdən sonra qanda şəkərin səviyyəsini 28 faiz azalda bilir. Bu əhəmiyyətlidir. Onlar həzmdə və piylərin və şəkərlərin düzgün udmasında kömək edirlər. Kətanın toxumlarından maksimal xeyiri almaq üçün, hər səhər boş mədəyə ilıq suyun stəkanıyla üyüdülmüş kətan tozunun bir xörək qaşığında istifadə edin.
f Paylaş