Dilin üzərində ağ, qalın ərp - Bədəni alt-üst edən KANDİDA nədir?

Dilin üzərində ağ, qalın ərp - Bədəni alt-üst edən KANDİDA nədir?Kandidoz orqanizmdə kandida sinfinə aid göbələklərin normadan artıq olmasıdır.
Əslində kandida göbələyi insan orqanizmində əvvəldən var olan və yaşayan bir göbələkdir. O, az miqdarda ağızda, dəridə, həzm sistemində olur. Normal səviyyədə olanda heç bir problem yaratmır.
Lakin müəyyən təsirlərdən, immunitetin zəifləməsindən bu göbələk çoxalıb, problemlər yarada bilər
Kandidozun ən ağır forması invaziv kandidozdur ki, bu zaman kandida göbələyi qanla ürək, beyin, göz və sümüklərə düşür.
Milli.Az son zamanlar yayılmış kandidoz xəstəliyinin səbəblərini təqdim edir:
-Şəkərli qidalar, rafinə olunmuş ərzaqlar, zərərli qidalanma, ağ un, çörək və s
-Spirtli içki qəbulu
-Xroniki stress, gərginlik
-Çox və uzun müddət antibiotiklər qəbulu
-Astma üçün steroidlər qəbulu
-Oral kontraseptivlər
-Zəifləmiş immunitet
-Piylənmə
-Autoimmun xəstəliklər
-Hamiləlik
-Şəkərli diabet
Əlamətləri:
Bu əlamətlər varsa, mütləq kandida yoxlanılmalıdır.
-Xroniki qəbizlik, qazlar, köp
-Anal və vaginal qaşıntı
-Xroniki yorğunluq
-Huşun dumanlanması
-Şirniyyata meyillik
-Depressiya, gərginlik, səbəbsiz ağlamaq
-Dilin üzərində ağ qalın ərp
-Hormonal disbalans, aybaşı pozğunluqları
-Həzm pozuntusu
-Dəridə qaşınma
Bu əlamətlər zamanı dəqiq kandidoz olub-olmamasl təyin olunmalıdır ki, boşuna xəstəlik axtarıb, mənasız müalicələrə pul sərf etməyəsiz.
Diaqnoz:
Kandida göbələyinin təyini üçün qan, sidik, nəcis analizi verilir, eləcə də selikli qişadan yaxma götürülür.
Müalicəsi dərman müalicəsi ilə yanaşı immuniteti möhkəmləndirmək, əsəbləri sakitləşdirmək lazımdır.
Xalq təbabətində də bu göbələyə qarşı metodlar var. /medicina.az
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1824   Tarix: 09 aprel 2021
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Alimlər uzunömürlülüyün sirrini AÇIQLADILAR

Yüz il və daha artıq yaşayan adamlar uzunömürlülüklərinə görə həyat tərzlərindən daha çox genetik kodlarına minnətdar olmalıdırlar. -a istinadən xəbər verir ki, İtaliyada uzunömürlülərin genlərini araşdıran ekspertlərin kəşflər

.

Zibil qablarından gələn qoxuya SON

Evimizdə istifadə etdiyimiz zibil qabları zamanla içərisində bakteriyaların yaranması səbəbindən pis qoxu yaymağa başlaya bilər. Zibil qabları yuyulsa belə, bu qoxu çox vaxt tam aradan qalxmır. xəbər verir ki, qoxunun evi

.

Terapevtdən elektron siqaretlə bağlı XƏBƏRDARLIQ

"Elektron siqaretə münasibətdə cəmiyyətdə yanlış bir təsəvvür formalaşıb. Bir çox insan düşünür ki, adi siqaret daha zərərlidir və elektron siqaretə keçməklə zamanla siqareti tamamilə tərgitmək mümkün olacaq. Bu yanaşm

.

Həmin şiferlər sağlamlığa ziyan imiş, qadağan olunacaq - Azərbaycanda geniş yayılıb

Xəbər verdiyimiz kimi, Azərbaycanda asbestin istifadəsinin qadağan edilməsi nəzərdə tutulur. "Mülki dövriyyədə olmasına yol verilməyən (mülki dövriyyədən çıxarılmış) əşyaların siyahısı haqqında" qanuna dəyişikli

.

Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?

Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqla

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

.

Mövsümi qripdən qorunmağın 5 yolu - Mütəxəssisdən tövsiyə

Qış aylarının gəlişi ilə birlikdə tənəffüs yolları infeksiyalarında, xüsusilə mövsümi qrip hallarında ciddi artım müşahidə olunur. xəbər verir ki, qulaq, burun və boğaz mütəxəssisi, dosent İsmayıl Öndər Uysal bildirib ki

.

Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir

Toyuq ətindəki rənglər həm ət yağlılığı, həm də təzəlik səviyyəsi barədə ipucu verir. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə ağımtıl və açıq çəhrayı ənglər adətən yağlılıq və birləşdirici toxumaların paylanmasın

turlar.az

hamiləlik gozel gorunmek yay geyimləri 2025 sidik ifrazı sistemi qara noqteler ucun uz maskalari pehriz salatlar səfər duası kosmetika sağlamlığa aid atalar sözləri əfsanələr öpüşme hüzeyir hacibəyov englishdilində qulaq