DİQQƏT: Azərbaycanda dovğanı səhv bişirirlər, ölü qida kimi zərərlidir – Məşhur həkim
Azərbaycanda uşaqdan böyüyə əksəriyyətin sevimli qidası, çoxunun isə yemək yox, içkisi hesab olunan dovğa faydalı olması ilə yanaşı mədə-bağırsaq sistemində bir sıra problemlər, xüsusən köp yaradır.
Təbii üsullarla müalicə mərkəzinin rəhbəri, tanınmış həkim Seyfəddin Əsəd Azərbaycanda dovğanın səhv bişirildiyini, ona görə səhhətə zərərli olduğunu bildirib.
Medicina.az-a açıqlamasında həkim ən düzgün dovğanın İranda bişirildiyinin şahidi olduğunu deyib.
"Orda bir dovğa yedim - ləzzətli və sağlam idi. Deməli, bizim şomu dediyimiz ispanağı suda bişirir, süzür, əzirlər. Qatığı sadəcə taxta qaşıqla yaxşıca qarışdırırlar. Sonra ona bu bişmiş şomunu qatıb yeyirlər. İçində düyü, yumurta yox idi. Çox da ləzzətli, faydalı dovğa idi".
Həkim dünyada yalnız Azərbaycanda bişmiş süddən qoyulan qatığın yenidən bişirildiyini bildirib: "Bununla da süddə olan bütün faydalı maddələr itib gedir. Ölü qatığın nəyə xeyri ola bilər? Ona görə xəstələr dovğa yeyəndən sonra köpdən, baş ağrısından şikayətlənirlər.
Dovğa bişirmək istəyirsizsə, qatığı qaynatmayın. Düyünü, istənilən göyərtiləri, lap yumurtanı da qatmaq istəyirsizsə, ayrıca bişirib əlavə edin, amma qatığı bişirməyin"










Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Bu qidalar gözləri sağlam saxlayır
Üç il idi danışıq qabiliyyətini itirmişdi' - Meyxanaçı Kərimin oğlu
Alimlər uzunömürlülüyün sirrini AÇIQLADILAR
Meyxanaçı Kərimin dəfn ediləcəyi yer məlum olub
Çay deyil, meyvədir
Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır
Güllünün qızı övladını öldürmək istəyib?' - İDDİA
Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı
Coşqun Rəhimova ağır itki
Azad "Bir əsər" adlı solo konsertinin efir variantını təqdim edəcək
Bunlar dəmir dərmanlarının təsirini azaldır