sebet.az onlayn maqazin

DİQQƏT! Əgər bu qidaları soyuducuya qoyursunuzsa...

DİQQƏT! Əgər bu qidaları soyuducuya qoyursunuzsa...Adətən bazardan aldığımız hər şeyi soyuducuya qoymağa çalışırıq. Düşünürük ki, soyuducuda olan şeylər daha gec xarab olacaq. Əslində isə hər şeyi soyuducuda saxlamaq səhvdir.

XANiM.AZ soyuducuya qoyulması məsləhət görülməyən qidalarla sizi tanış edir.

Zeytun yağı

Zeytun yağını uzun müddət saxlamaq istəyirsinizsə, onu sərin və quru yerdə saxlayın. Həmçinin qaranlıqda olmalıdır. Zeytun yağı sərinliyi sevir amma çox soyuq olduqda keyfiyyətini itirir. Əgər adıçəkilən yağdan gündəlik olaraq istifadə edirsinizsə onu şkafda da saxlaya bilərsiniz.

Kartof

Kartofu soyuducuya qoymaq olmaz. Bu zaman onun tərkibindəki nişasta şəkərə çevrilir. Qaynadıldıqda və ya qızardıldıqda şəkər aminoasit asparajin ilə birləşərək, çox zərərli akrilamid adlı kimyəvi maddə istehsal edir. Sözügedən maddə insanda əvvəlcə ürəkbulanma və digər narahatlıqlar yaradır, sonra isə dünyanın ən sağalmaz xəstəliklərindən olan xərçəngə yol açır

Banan

Xüsusilə yetişməmiş bananı soyuqdan uzaq tutmaq lazımdır. Soyuq onun zədələnməsinə səbəb olur və tədricən xarab olmasına şərait yaradır. Buna görə də bananlar qəhvəyi rəng alana qədər soyuducuya qoymaq məsləhət deyil.

Pomidor

Həqiqətdir ki, kal meyvə tərəvəzləri soyuducuya qoyaraq onların yetişməsi əngəllənir. Buna görə də yetişməmiş pomidoru da soyuducuya qoymaq məsləhət görülmür.

Qəhvə

Qəhvə toxumunun ətrafdakı qoxuları özünə çəkmək xüsusiyyəti var. Bu səbəbdən, qəhvənin soyuducuya qoyulması avtomatik olaraq ona çoxlu yad qoxuların hopmasına şərait yaradacaq.

Soğan və sarımsaq

Soğan və sarımsağın sərin, quru yerdə saxlanılması uzun müddət təzə qalmasına şərait yaradır. Onları soyuducuya qoymaq isə parlaq xarici səthinə zərər vurur.

Çiyələk

Yay çiyələklərini evə gətirdikdən sonra soyuducuya qoya bilərsiniz. Amma onu yuyaraq soyuducuya qoymaq kiflənməsinə səbəb ola bilər.

Bal

Soyuq balın molekulyar quruluşuna zərər verir və onun ləzzətini pozur. Buna görə balı istidən uzaq, sərin və quru yerdə saxlayın. (ailem.az)

Mətbəx     Baxılıb: 1698   Tarix: 04 sentyabr 2017
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

"Qara meşə" tortu

Ərzaqlar. Xəmir üçün:. 4 yumurta. 120 q şəkər tozu. 90 q un. 20 q nişasta. 15 q kakao-paraşok. 1 çimdik darçın. 30 q Gerda kərə yağı. İçık üçün:. 400 q dondurulmuş albalı. 200 ml su. 200 q şəkər tozu. 1 ç.q. darçın. 250

RƏZALƏT! Məşhur aparıcıdan 100 min istəyib, görün nəyə şantaj edirlər

ATV telekanalının aparıcı siması, "Amedia Group"un rəhbəri Azər Zahidin "İnstaqram" profili türkiyəli vətəndaşlar tərəfindən oğurlanıb. Trend-in məlumatına görə, aparıcı bildirib ki, səhifəsinin geri qaytarılmas

Şaftalı kompotunun hazırlanması - Qışa tədarük

Xanımların qışa hazırlığı davam edir. mövsümün ən ləzzətli meyvələrindən şaftalı kompotunun hazırlanma qaydasını təqdim edir. Tərkibi:. 250 qr- Şaftalı. 120 qr- Şəkər tozu. 20 qr- Şərab. 0,8 qr- Limon turşusu. 4 stəkan

Təbii balı saxta baldan necə ayırd etmək olar?

Sənayeləşmə o qədər inkişaf edib ki, hazırda təmiz balla saxta balı bir-birindən ayırmaq çətin olur. Bunu ayırmaq üçün mövcud üsullardan bir neçəsini həkim-fitoterapevt Füzuli Hüseynov deyib. O bildirib ki, balın tərkibin

Sarıkökü qidalara əlavə etməyin 7 İNANILMAZ FAYDASI

Sarıkökün faydası və müalicəvi təsiri insanlara qədim zamanlardan məlumdur. Qədim Şərq tibbi əsərlərində bu ədviyyatın adı və onun müalicəvi xüsusiyyətləri dəfələrlə qeyd olunur. Qədim təbiblər sarıkökü mədə-bağırsaq sistemi

Qarğıdalını belə bişirin

Qaynadılmış qarğıdalı yay aylarının ən əvəzolunmaz yeməklərindən biridir. Bəs qarğıdalı necə qaynadılır?. Ümumiyyətlə küçədə yeməyə öyrəşdiyimiz qaynadılmış qarğıdalını yumşaq edə bilmək üçün nələrə diqqət etməliyik?. Maide.İnf

Ən dadlı ət bişirmənin sirrləri

Bişirilən ətin dadlı olmasının bir çox sirləri var. Bunlara aiddir:. 1. Sağlam, körpə, amma yağlı ətdən bişmiş yeməklər daha dadlı olur. Çünki heyvan nə qədər yaşlı olarsa, əti də bir o qədər bərk olur və bişdikdən sonr

Ağ gilas mürəbbəsini belə bişirin – HAZIRLANMA QAYDASI

Ağ gilas bir meyvə kimi demək olar ki, hər kəsin xoşuna gəlir. Hamı çalışır ki, gilas mövsümü sovuşmamış bu ləzzətli meyvədən doyunca dadsın. Həmçinin ağ gilas mürəbbəsini də xüsusi sevənlər var. Amma hər kəs də ağ gilası

Çipsinin hazırlanması üsulu - Çox maraqlıdır.../VİDEO

Hər kəsin sevdiyi çərəzlərdən biri də çipsidir. çipsinin hazırlanma üsulunu təqdim edir:




sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az