Diqqət! Texniki spirt öldürür

Diqqət! Texniki spirt öldürürSon bir neçə gün ərzində spirtli içkilərin qəbulundan sonar 3 nəfər ölüb, 1 nəfər kör olub. KİV-lərin məlumatına görə, bunun səbəbi spirtli içkilərin texniki spirtdən hazırlanması ola bilər.
Milli.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, texniki spirt adından məlum olduğu kimi yalnız texniki məqsədlərlə istifadə olunur - boyaların istehsalında, nəqliyyatın əyləc sistemlərində və s. Təəssüf ki, texniki spirt ucuz olduğundan saxta spirtli içkilərin istehsalı zamanı tez-tez istifadə olunur.
Texniki spirt güclü zəhərdir və onun istehlakı ağır zəhərlənmə, əlillik və ölümə səbəb olur. Texniki spirt bütün orqan və sistemləri zədələyir, sıradan çıxardır.
Texniki spirtin qəbulu nəticəsində insanda korluq, qaraciyər sirrozu və xərçəngi, mədəaltı vəzi xərçənginin inkişafı riski çox yüksəkdir.
Zəhərlənmənin baş verməsi üçün 10-15 ml kifayətdir, 30 ml ölümə səbəb olur!
Diqqət! Saxta spirtli içkilərin hazırlanması zamanı istifadə olunan metilen (metil spirti) nə qoxu, nə dadına görə adi spirtdən (etil spirti) fərqlənmir. Spirtli içkinin çox ucuz qiymətə satılması onun saxta olduğundan şübhə yaratmalıdır.  
Metil spirtindən zəhərlənmə çox tez inkişaf edir. Simptomlar: baş ağrısı, ürəkbulanması, qusma, görmənin pozulması, korluq, dərinin göyərməsi, nəfəsalmanın çətinləşməsi, qıcolmalar, koma.
Metil spirtinin çoxlu miqdarda qəbulu 2-3 saat ərzində ölümə səbəb olur. Bəzən ölüm 2-3 gündən sonra baş verir.
Zəhərlənmənin ilk simptomlarında xəstənin mədəsini dərhal yumaq lazımdır. Bundan sonar zərərçəkmiş vaxt itirmədən xəstəxananın toksikologiya şöbəsinə çatdırılmalıdır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1338   Tarix: 26 dekabr 2019
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət

Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də getdikcə daha çox yayılmışdır. Sağlam olmayan, çox yağlı qidaların müntəzəm istehlakının unutqanlıq problemini daha da artırdığı bildirilir. Gündəlik həyatd

.

"Yastıq üzlükləri unitazdan daha çox bakteriya yığa bilər"

Aparılan tədqiqatlar yuyulmamış yastıq üzlüklərinin cəmi 7 gün ərzində milyonlarla bakteriya koloniyası yığdığını ortaya çıxarıb. xəbər verir ki, mütəxəssislər qeyd edirlər ki, yastıq üzlüklərindəki mikroorqanizmlərin say

.

Spirtli içki ürək sağlamlığına belə təsir edir

Alimlər alkoqolun ürəyə mümkün təsirlərini təhlil ediblər. . -ın məlumatına görə, onlar müəyyən ediblər ki, hətta orta dərəcədə içmək də ürək ritmində dəyişikliklərə səbəb ola bilər və müxtəlif ürək-damar xəstəliklərini

.

Metanol zəhərlənməsi ilə bağlı xəbərdarlıq

Alkoqol qəbulundan 12-48 saat sonra yaranan görmənin dumanlanması, göz qarşısında "şimşəklər"in görünməsi və kəskin zəiflik təhlükəli metanol zəhərlənməsinə işarə edir. xəbər verir ki, bu barədə Böyük Britaniyanı

.

Ailənizdə infarkt olan varsa... - Araşdırmanın qorxunc nəticələri üzə çıxdı

Genetik xəstəlik qan xolesterini xeyli artırır. xəbər verir ki, bu qənaətə "Mayo Clinic"in tədqiqatçıları gəlib. Ailəvi hiperxolesterinemiya yüksək xolesterin səviyyəsinə və erkən ürək-damar xəstəliklərinə səbə

.

Hər gün zeytun yağı içdi, başına elə şeylər gəldi ki

Son vaxtlar sosial şəbəkələrdə gündəlik zeytun yağı içmək trendi geniş yayılıb. xarici mediaya istinadla xəbər verir ki, dietoloq Loren Manaker bu vərdişin sağlamlığa real təsirini görmək üçün bir həftə boyunca hər gün zeytu

.

D vitaminini kim hansı formada qəbul etməlidir? - Açıqlama

Yaşlı insanlarda vitamin D çatışmazlığı varsa, yağlı formasından deyil, suda həll olunan formadan istifadə etmək daha məqsədəuyğundur. xəbər verir ki, bunu qidalanma üzrə mütəxəssis və endokrinoloq Diana Erikenova açıqlamasınd

.

Evdə nəmlik və kifə qarşı 7 effektli bitki - Ekspert məsləhəti ilə

Ev şəraitində toplanan nəmlik zamanla küfün yaranmasına və xoşagəlməz qoxulara yol açır. Bu problemi yalnız dezinfeksiya və havalandırma ilə həll etmək çətin ola bilər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, düzgün seçilmiş ev bitkilər

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

turlar.az

yay kolleksiyasi geyim və ayaqqabılar makiyaj instagram asan saç tökülməsi badimcan murebbesi hazirlanmasi necə hamilə qalmaq olar kosmetika novruz hakistalari banan oğlaq əqrəb bedii edebiyyat