DONDURMANIN KEYFİYYƏTSİZ OLDUĞUNU NECƏ BİLMƏK OLAR? - AÇIQLAMA
"Dondurma müəssisəsələri dondurmaların yağlılığını artırmaq üçün müxtəlif süni yollara əl atırlar. Bu isə dondurmaları keyfiyyətsiz edir. İstehlakçılar dondurma yedikləri zaman onun keyfiyyətsizliyini müəyyən edə bilmək üçün ilk növbədə onun dadının acı olub-olmadığına diqqət yetirməlidirlər. Dondurmanı yedikdə dilin üstündə, boğazda acılıq hiss edilirsə, deməli, dondurmanın yağlılığını artırmaq üçün ona kərə yağı deyil, marqarin, bitki mənşəli yağ əlavə edilib.
"Əgər dondurma bir dəfə temperatur riskinə məruz qalıb yenidən dondurulursa, o, artıq təhlükəli və çirklənmiş dondurma sayılır. Belə dondurmaları onların qablarının formasına baxmaqla müəyyən etmək olar. Əgər dondurma əzilmiş formadadırsa, demək o, əriyib yenidən dondurulub. Bu cür dondurmaları almaq arzuolunmazdır, alıcılar buna diqqət yetirməlidirlər".









Vüqar Muradov xəstəxanalıq oldu
Ozan Güven həbs olunacaq
Qazaxıstanlı məşhur bloger hicabını açdı - FOTO
Xaşdan daha təsirli şorba - Sümükləri beton kimi bərkidir
Gündə bir qaşıq yemək lazımdır - Bədəni cavanlaşdırır, xəstəliklərdən qoruyur
Qəbizliyi aradan qaldırmaq üçün ən yaxşı təbii RESEPT
Bu virus 172 nəfərin həyatına son qoydu - Heyvanlardan yoluxur
Edip Tepeli və İpek Erdin 'Sahibsizler' serialında
Səhər dəriləndə qiyməti od bahasına olur: Hətta səkidə belə yetişir
Hamı edir, ancaq çox zərərlidir: Kökəldir, mədəni yorur, şəkər yaradır
Anam verilişdən sonra məni qoyub getdi' - Xanlarovanın qızı
Ət yeyən milçək aşkarlandı – Bu ölkə üçün təhlükə yaxınlaşır
Boşanan qadının ailə qurması indi daha rahat olub
"Gündə 8 saat yuxu" mifinin sonu - Bu qədər yatmaq kifayətdir
Anıl İlter "Bahar"ın heyətinə qatıldı