DONDURMANIN KEYFİYYƏTSİZ OLDUĞUNU NECƏ BİLMƏK OLAR? - AÇIQLAMA
"Dondurma müəssisəsələri dondurmaların yağlılığını artırmaq üçün müxtəlif süni yollara əl atırlar. Bu isə dondurmaları keyfiyyətsiz edir. İstehlakçılar dondurma yedikləri zaman onun keyfiyyətsizliyini müəyyən edə bilmək üçün ilk növbədə onun dadının acı olub-olmadığına diqqət yetirməlidirlər. Dondurmanı yedikdə dilin üstündə, boğazda acılıq hiss edilirsə, deməli, dondurmanın yağlılığını artırmaq üçün ona kərə yağı deyil, marqarin, bitki mənşəli yağ əlavə edilib.
"Əgər dondurma bir dəfə temperatur riskinə məruz qalıb yenidən dondurulursa, o, artıq təhlükəli və çirklənmiş dondurma sayılır. Belə dondurmaları onların qablarının formasına baxmaqla müəyyən etmək olar. Əgər dondurma əzilmiş formadadırsa, demək o, əriyib yenidən dondurulub. Bu cür dondurmaları almaq arzuolunmazdır, alıcılar buna diqqət yetirməlidirlər".