Duzlu qurabiyə

Duzlu qurabiyəƏrzaqlar:

Xəmir üçün:Duzlu qurabiyə

3 st un

200 q kərə yağı (yumşaq)

3 x.q şəkər kirşanı

1 yumurtanın ağı

1/3 st bitki ya da zeytun yağı

1 paket vanil

1 paket qabartma tozu

1 x.q sirkə

1/2  ç.q duz

Üstü üçün:

1 yumurtanın sarısı

1 x.q çörəkotu

1 x.q küncüt

Hazırlanması:

Undan başqa bütün ərzaqları qaba töküb qarışdırırıq.

Duzlu qurabiyəUnu əlavə edib əvvəlcə qaşıqla qarışdırırıq.

Duzlu qurabiyəSonra əlimizlə xəmiri düzəldirik. Yumşaq xəmir olacaq.

Duzlu qurabiyəXəmirdən 15-16 kündə düzəldirik.

Duzlu qurabiyəBir kündəni götürüb uzunsov yumurulayırıq.

Duzlu qurabiyəSonra dairə şəklinə salırıq.

Duzlu qurabiyəBu şəkildə bütün kündələri düzəldib qaba kağız sərib yığırıq.

Duzlu qurabiyəÜzünə yumurta sarısı çəkirik.

Duzlu qurabiyəÜstünə küncüt və çörəkotu səpirik.

Duzlu qurabiyə180 dərəcə qızdırılmış sobada üstü qızaranadək bişiririk.

Duzlu qurabiyəSoyuduqdan sonra süfrəyə veririk.

Duzlu qurabiyəNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3865   Tarix: 21 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

turlar.az

sonxeber.az hamilelikde qidalanma geyim şəkilləri reseptler toylar saglamlig tut aragi haqqinda bilik haqqinda atalar sözləri kosmetika tərəzi bürcü vətənə aid bayatı seksler gəncə gözəllik