Duzlu su ilə boğazı qarqara etdikdə orqanizmdə nələr baş verir?

Duzlu su ilə boğazı qarqara etdikdə orqanizmdə nələr baş verir?Bir çox analar uşaqlarını duzlu su ilə qarqara eləməyə məcbur edirlər. Bu əksər hallarda boğazda iltihabi proseslər baş verdiyi zaman olur. Duzlu su ilə qarqara etmək boğazda xəstəliyin əlamətlərini azaldır və xəstənin ümumi vəziyyətini yüngülləşdirir.
Duzlu su dedikdə, dəniz duzu qatılmış su nəzərdə tutulur. Bəs bu su ilə boğaz yaxalayan zaman nələr baş verir?
Dəniz duzu qatılmış su boğaz ağrısı zamanı istifadə edilən ən təbii müalicə vasitəsidir. Bu boğazın kimyəvi təmizlənməsidir. Az miqdar suda həll edilmiş duz bakteriya əleyhinə təsir göstərərək iltihab əlamətlərini aradan qaldırır. Bu səbəbdən də boğazda xəstəliyin əlamətləri azalır və ağrı hissi aradan qalxır. Dəniz duzunun orqanizm üçün faydaları çoxdur. Dəniz duzu qatılmış duyun isə orqanizmə 5 faydası var.
1. Boğazı təmizləyir
Dəniz duzu qatılmış su boğazın turşuluq balansını neytrallaşdırır və boğazı təmizlyir. Duzlu su ağız boşluğundakı bakteriyaların azalmasına səbəb olur.
2. Duzlu su boğazda Ph balansının normallaşmasına səbəb olur.
PH balansının normallaşması bakteriyaıların məhvinə səbəb olur və boğazın normal pH səviyyəsinin saxlanılmasına səbəb olur.
3. Burun tutulmasının qarşısını alır
Mütəxəssislər duzlu suyun sinusit əlamətlərini aradan qaldıra bilməsini sübut ediblər. Gün ərzində 3-4 dəfə boğazı duzlu su ilə qarqara etmək burun yollarının açılmasına və sinusitin sağalmasına səbəb olur.
4. Diş çürümələrinin qarşısını alır.
Araşdırmalar duzlu su ilə qarqara etməyin dişlər üçün faydalı olduğunu sübut etmişlər. Duzlu su ağız boşluğundakı bakteriya və mikrobları məhv edətək dişlərdə çürümələrin qarşısını ala bilir.
5. Qan dövranını yaxşılaşdırır.
İsti duzlu su ilə qarqara etmək boğazdakı sağalma prosesini sürətləndirir. İsti duzlu su boğaz nahiyəyə qan axınını sürətləndirir və zədələnmiş nahiyənin tez sağalmasına səbəb olur.
Mütəxəssislər qarqara üçün hazırlanan məhlulda duzun miqdarının çox olmasını mələhət bilirlər.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1151   Tarix: 23 iyun 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş

Son illərdə doğum nisbətləri əsasən qadınların yaşı ilə əlaqələndirilsə də, mütəxəssislər kişilərdə də ata olmaq üçün "riskli yaş" anlayışının olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, Üroloq Prof. Dr. Murat Zorun sözlərin

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Bu vərdiş ölümcül ola bilər – Niyə qulaqcıqla yatmaq olmaz?

Qulaqcıqla yatmaq bir çoxları üçün rahatlıq və yuxuya tez getməyin yolu kimi görünür. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu vərdiş həm eşitmə qabiliyyətiniz, həm də ümumi sağlamlığınız üçün ciddi təhlükələr yarada bilər

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

turlar.az

sade makiyaj sekilleri geyim şəkilləri makiyaj instagram ancelinacoli soz haqqinda atalar sozu veremum mələk kartları çək kosmetika mikayıl abdullayev gəncə hakisda sac modelleri zəhmət