Duzlu yemək də xərçəng yaradır - Onkoloq
Yağlı, qızarmış qidaların xərçəng riski yaratdığını bilirdik. Artıq duzlu qidalar da bura daxil edilib.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, onkoloq Yevgeniy Çeremuşkin bu qidaları nə ilə əvəz etmək yollarını açıqlayıb.
"Xərçəngdən qorunmaq üçün müntəzəm olaraq menyunu təzə tərəvəz, göyərtilərlə zənginləşdirmək lazımdır.
Siqaret və alkoqoldan imtina edin.
Hisə verilmiş qidalar, yağlı, qızartma və duzlu yeməklər xroniki xəstəlik və xoraları kəskinləşdirir. Konservantlar və kimyəvi maddələr bədxassəli şiş riskini artırır.
Hüceyrələr üçün enerji mənbəyi qlükozadır, amma həddən artıq şəkər qəbulu da onkoloji xəstəliklər faktorudur. Çünki onlar da hüceyrədir və şəkər onları böyüdür.
Transyağlar, emal olunmuş qidalar, duz, şəkər, turşu həqiqətən xərçənglə əlaqəlidir. Rasiona dəyişiklik etmək bu riski azalda bilər.
Antioksidantlarla zəngin göyərti, tərəvəz, qırmızı pomidor, bibər, kələmlər, alma, limon, balıq, yaşıl çay daim süfrənizdə olsun", - o bildirib.
Milli.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş
Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir
MadTeen-in səhhətində problem yarandı - Səhnədən gedir
Keçmiş xanımı Mustafanı məhkəməyə verdi - Aliment ödəmir
Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA
Diabet və diş sağlamlığı arasında kritik əlaqə üzə çıxdı
Orxan Lökbatanlı xanımına biznes qurdu
Sevgi ilə qurulan ailə də, dostluq da dağıla bilməz' - Fərda
Blok 3 konsertlərini ləğv etdi
Yalvar-yaxar edib efirimə gəlir, sonra da...' - Vüsalə onu tənqid etdi
Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida