Duzlu yemək də xərçəng yaradır - Onkoloq

Duzlu yemək də xərçəng yaradır - OnkoloqYağlı, qızarmış qidaların xərçəng riski yaratdığını bilirdik. Artıq duzlu qidalar da bura daxil edilib.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, onkoloq Yevgeniy Çeremuşkin bu qidaları nə ilə əvəz etmək yollarını açıqlayıb.
"Xərçəngdən qorunmaq üçün müntəzəm olaraq menyunu təzə tərəvəz, göyərtilərlə zənginləşdirmək lazımdır.
Siqaret və alkoqoldan imtina edin.
Hisə verilmiş qidalar, yağlı, qızartma və duzlu yeməklər xroniki xəstəlik və xoraları kəskinləşdirir. Konservantlar və kimyəvi maddələr bədxassəli şiş riskini artırır.
Hüceyrələr üçün enerji mənbəyi qlükozadır, amma həddən artıq şəkər qəbulu da onkoloji xəstəliklər faktorudur. Çünki onlar da hüceyrədir və şəkər onları böyüdür.
Transyağlar, emal olunmuş qidalar, duz, şəkər, turşu həqiqətən xərçənglə əlaqəlidir. Rasiona dəyişiklik etmək bu riski azalda bilər.
Antioksidantlarla zəngin göyərti, tərəvəz, qırmızı pomidor, bibər, kələmlər, alma, limon, balıq, yaşıl çay daim süfrənizdə olsun", - o bildirib.
Milli.Az
​Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 656   Tarix: 20 aprel 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Sarımsağı bu qidalarla birlikdə yeməyin - TƏHLÜKƏLİDİR

Sarımsaq inanılmaz dərəcədə sağlamdır, lakin yanlış qidalarla birləşdirildikdə zəhərli ola bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, sarımsağı südlə birlikdə istehlak etmək olmaz. Çünki tərkiblər arasında ziddiyyət yarandığ

.

"Allergiyası olanlar bu qidaları yeməsinlər - yeyən uşaqlar

Yaz mövsümündə ən çox rast gəlinən problemlər sırasında allergik xəstəliklər xüsusi yer tutur. Statistik məlumatlara əsasən, hazırda dünyada hər on nəfərdən ikisi allergiyadan əziyyət çəkir. Mövsümi allergiya nəticəsind

.

Alimlər xərçəngə qarşı peyvənd tapdılar

Britaniya alimləri melanomaya qarşı unikal mRNT peyvəndi hazırlayıblar. -a istinadən bildirir ki, bu barədə "Quardian" məlumat yayıb. "Peyvənd sınağın ilk iki mərhələsindən uğurla keçib, hazırda üçüncü mərhəl

.

Qida əlavələri təhlükəlidirmi?

Vitamin K əlavələri dolayı yolla qan laxtalanma riskini, beta-karoten isə siqaret çəkənlərdə ağciyər xərçəngi riskini artıra bilər. Bəzi digər birləşmələr və bitki komponentləri (vitamin C, E və dazı otu) xərçəng, depressiy

.

8 stəkan su nələri dəyişə bilər?

Sara Smit adlı qadın sosial şəbəkədə etdiyi " əvvəl və sonra" foto nümunəsi ilə içməli suyun nə qədər faydalı olduğunu nümayiş etdirib. .   -a istinadən xəbər verir ki, 42 yaşlı Sara Smit uzun müddətdir baş ağrıs

.

Təzyiqi olanlar bunları yesin

Yüksək təzyiq (hipertoniya) 40 yaşdan sonra bir çox insanlarda rast gəlinir. Təzyiqi dərmanla yanaşı bitki və quru meyvələrlə də salmaq mümkündür. axşam.az-a istinadən təzyiq xəstələri üçün lazımlı olan quru meyvələri təqdi

.

Məşhur COVID peyvəndinin mənfi təsirləri TƏSDİQLƏNDİ

AstraZeneca şirkəti ilk dəfə məhkəmədə COVID peyvəndinin nadir yan təsirləri ola biləcəyini etiraf edib. .   -a istinadən xəbər verir ki, məsələn, dərman trombositopeniya sindromu ilə tromboz (TTS) sindromunun inkişafın

.

İmmunitet hüceyrələrinin qocalmasını sürətləndirən infeksiya aşkar edilib

Malyariya immun hüceyrələrdə DNT zədələnməsinə səbəb ola bilər. Bu təsir xroniki xəstəliklərin inkişafına və sürətlənmiş yaşlanmaya kömək edə bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "American Journal of Huma

.

Niyə pəhrizə sarıkök əlavə edilməlidir? - 5 ƏSAS FAYDASI

Sarıkök antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir. Sarıkök yeməklərə ətir və dad əlavə etməklə yanaşı, həm də çoxsaylı sağlamlıq faydaları ilə tanınan heyrətamiz bir ədviyyatdır. .   -a istinadən xəbər verir ki, bu ədviyyat antioksidan

turlar.az

sonxeber.az yemek reseptleri geyim dəbləri makiyaj etmek qaydalari payız xəstəlikləri tərəzi bürcü statuslar laylalar kosmetika veten haqqinda bayati arıqla veten haqqinda atalar sozu kokelmek bayatılarımızda vətən həsrəti