Duzlu yemək şəkər yaradırmış - XƏBƏRDARLIQ
"Duzlu yemək şəkərli diabetin 2-ci növ riskini artırır".
Milli.Az oxu.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə Tuleyn Universiteti (ABŞ) İctimai Səhiyyə Məktəbinin qidalanma mütəxəssisi Lu Tsi xəbərdarlıq edib.
Tsi gözlənilməz risk faktoru barədə 400 min pasiyentin 12 illik müşahidəsi zamanı öyrəndiyini bildirib.
Məlum olub ki, hazır yeməkləri həmişə duzlayan insanlarda xəstəlik riski heç vaxt duzlamayanlara nisbətən 40% yüksəkdir.
"Duzun istehlakının azaldılmasının ürək-damar xəstəlikləri və hipertoniya riskini azaltdığını çoxları bilir, lakin yeni tədqiqat göstərir ki, əgər duzqabını özünüzdən uzaqlaşdırsanız, bu, həm də 2-ci növ şəkərli diabetin qarşısını almağa kömək edəcək", - deyə həkim bildirib.
Tsi duzun necə diabet yaratdığının səbəbinin hələ bilinmədiyini vurğulayıb. Onun fikrincə, bu məsələ əlavə tədqiqatlar tələb edir.
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Ozanın filmi 12 dekabrda yayımlanacaq
Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir
"Canlı oxumaq hər kəsin başı üçün deyil" – Şəbnəm Tovuzlu
Hüseyn: Ayselin sənəti Aşıq Samirənin sənətindən yüksəkdir
Hansı kosmetoloqlardan razı qalmısız? - SORĞU
Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı
Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA
MadTeen-in səhhətində problem yarandı - Səhnədən gedir
Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş