Ərik mürəbbəsi

Ərik mürəbbəsiƏrzaqlar: Ərik mürəbbəsi

1 kq ərik (tumu çıxarılmış)

1 kq şəkər tozu

1 st su

Hazırlanması:

Əriyin tumunu çıxarıb dörd yerə bölürük.

Ərik mürəbbəsiSu ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq.

Ərik mürəbbəsiƏrik mürəbbəsiŞəkər əriməyə başlayanda əriyi tökürük. Astaca qarışdırırıq.

Ərik mürəbbəsiQaynara düşəndə 5 dəqidə qarışdırıb, götürürük. Yarım saat qalır. Sonra yenidən qaza qoyub, bişiririk.

Ərik mürəbbəsiÜzünə çıxan kəfi yığırıq  və asta qarışdırırıq ki, hər tərəfi eyni bişsin.

Ərik mürəbbəsiKəfi azalanda mürəbbə ortasından şəffaf köpüklə qaynayır, onda bilinir ki, hazır olmağa az qalıb. Qaşığı qaldırıb suyu az ağırlaşmaq istəyəndə götürürük.

Ərik mürəbbəmiz hazırdı. Mürəbbə soyuduqdan sonra bankalara yığırıq.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 5530   Tarix: 01 noyabr 2013
f Paylaş


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Yumurta ilə qozlu toyuq salatı

Ərzaqlar: . 200 q toyuğun döş əti . 3 ədəd yumurta . 1 ədəd qırmızı soğan . 1/2 st qoz ləpəsi . Mayonez . Duz . İstiot . Hazırlanması. Toyuğun döş ətini duz töküb suda bişiririk. Soyuduqdan sonra doğrayırıq. Qozu ya blenderdə

Qramların stəkan və ya qaşıqla ölçüsü

110 qram badam -1 çay stəkanı. 150qram buğda -1 su stəkanı. 180 qr yarma -1 su stəkanı. 100qr qoz ləpəsi -1 su stəkanı. 110qr fındıq ləpəsi -1 çay stəkanı. 25 qr kakos -4 yemək qaşığı. 150qr mannı -1 su stəkanı. 70qr mann

Toyuqlu,göbələkli blinçik

Blinçikin hazırlanması. kəsmik - 200 q. yumurta - 2 ədəd. qatıq (və ya süd) - 500 ml. kraxmal- 2,5 x.q (vacib deyil atılmağı). şəkər tozu - 2 ç.q. duz - 0,5 ç.q. soda - 1 ç.q. un - 300 q. qızartmaq üçün bitki yağı. İçli

Feyxoa mürəbbəsi

Ərzaqlar: . 1 kq feyxoa. 1,5 kq şəkər tozu. Hazırlanması:. Feyxoanı təmizləyib yuyuruq. Suyu süzülür. Sonra feyxoanı ət çəkən maşından keçiririk. Ət maşından keçirilmiş feyxoaya şəkər tozunu əlavə edib yaxşı qarışdırırıq

Nardança

Qeyd: Bütün meyvə və giləmeyvələrin (mürəbbə, turşu, kompot, nardança və s.) bişirərkən müxtəlif rənglər almasının səbəbi həmin meyvə və giləmeyvənin günün altında ya da kölgədə yetişməsindən asılıdır. Gün altında yetişənləri

Gül kələmi turşusu

Ərzaqlar: . 2 ədəd gül kələmi. 1 ədəd acı bibər. 1 baş sarımsaq. 3-4 baş şüyüd qurusu. 1 x.q kərəviz qurusu. 1ç.q reyhan qurusu. Duz. Hazırlanması:. Gül kələmini balaca hissələrə ayırıb, təmiz yuyuruq. Qazanda su qoyub, qaynadırıq

Duzlu suda xiyar tutması

Ərzaqlar: . Xiyar. Acı bibər. Sarımsaq. Duz. Kərəviz(quru ya da təzə). Şüyüd (şüyüd başı ya da təzə). Hazırlanması:. Xiyarları yuyub təmizləyirik. 3 litirlik bankaya 3 diş sarımsaq, 2 balaca şüyüd başı, 3-4 zoğ kərəviz yarpağı

Gilas mürəbbəsi

Ərzaqlar:. 1 kq gilas. 1 kq şəkər tozu. 1 st su. Hazırlanması:. Gilası yuyub təmizləyirik. Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq. Şəkər əriməyə başlayanda gilası tökürük. Astaca qarışdırırıq. Üzünə çıxan kəf


sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

sonxeber.az donlar 2021 qadin sayti geyim seçimi zeytun yağının faydaları yanıltmacalar ət yeməkləri morugun faydalari kosmetika ekizler ve xerceng ibrahim