Əslində zərərli olan 5 sevimli məhsul - FOTO

Əslində zərərli olan 5 sevimli məhsul - FOTOQida məhsulları yaxşı əhval və möhkəm sağlamlığın əsasını təşkil edir. Amma yalnız o halda ki, əgər onlar faydalıdır. Bəzi qidaları biz elə hesab etsək də, onlar son dərəcə zərərlidir...
Milli.Az qafqazinfo-ya istinadən əslində zərərli olan beş məhsulu təqdim edir:  
Yarımfabrikatlar
Bəli, bu yetərincə rahat məhsuldur, hansını ki, elə də bişirmək lazım deyil. Tavada qızartdın və ya mikrodalğalı sobada qızdırdın - hazırdır! Amma yarımfabrikatların tərkibi heç də ən yaxşılardan deyil. Onların hazırlanmasında soya, ət emulsiyası, konservantlar, nişasta, aromatizatorlar, müxtəlif dad artırıcılarından istifadə olunur. Ona görə də, çətin ki, bu məhsulu faydalı adlandırmaq olar.
Çeynəlinən marmelad
Dadlı qurd və ayılar bütün yaş kateqoriyasına aid insanları cəlb edir, amma xüsusilə uşaqları. Onların tərkibində zərərli inqrediyentlər, eləcə də qatılşadırıcılar, kimyəvi rəngləyicilər var. Zərərlidir? Əlbəttə!
Kolbasa
Kolbasanın hazırlanmasında sümük, birləşdirici toxuma, dəri, piy, file qalıqları və s. kimi qida tullantılarından istifadə olunur. Kütləyə ən müxtəlif zərərli əlavələr, dad gücləndiriciləri əlavə edilir. Bu da onu deməyə əsas verir ki, kolbasanın tərkibində faydalı heç nə yoxdur.  
Marinə edilmiş göbələk
Meşə göbələkləri adi halda belə potensial zərərli ola bilər, o ki qaldı, mağazalarda satılan marinə edilmişlərə! Onların hazırlanması üçün çoxlu sirkədən istifadə olunur ki, bu da mədə-bağırsaq traktına zərər vurur.
Çörək
Supermarketdə satılan çörəyin tərkibində olan L-tsistein insan orqanizmi üçün heç də ən yaxşı maddə deyil. O, hazırlanma vaxtını azaltmağa kömək edir. Bu amin turşusunun mənşəyi yetərincə şübhəlidir. Onu insan saçı, quş lələyi və inək buynuzundan alırlar.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1375   Tarix: 01 dekabr 2019
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

.

Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar

Siqaret istifadəsi, həddindən artıq çay və qəhvə istehlakı, həmçinin şəkərli qidalar dişlərin saralmasına və ləkələnməsinə səbəb olan əsas amillərdir. Hətta ağız gigiyenasına ciddi əməl edənlərdə belə zamanla rəng dəyişim

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

.

Azərbaycanda 60 günlük körpə qidadan öldü - İlk 6 ay qətiyyən başqa yemək olmaz - SƏBƏB

Abşeron rayonunda 2 aylıq körpə bədbəxt hadisə nəticəsində ölüb. 23 oktyabr 2025-ci il təvəllüdlü Rəvanə Muxtarova yaşadığı Xırdalan şəhərindəki evdə boğazında qida qalması nəticəsində boğularaq vəfat edib. xəbər verir ki

.

Bu qidalar gözləri sağlam saxlayır

Gözlərinizi gündəlik ekran yorğunluğundan və yaşla bağlı problemlərdən dörd güclü meyvə ilə qoruyun. Bəzi meyvələr aydın görməni dəstəkləyən, yorğunluğu azaldan, katarakt və quru göz kimi xəstəliklərdən qoruyan antioksidantlar

.

Ayaq göbələyi necə keçir? Ayaq göbələyinə nə kömək edir?

Ayaq göbələyi geniş yayılmış dəri problemlərindən biridir və ayaq dərisində müəyyən göbələk növlərinin çoxalması nəticəsində yaranır. Ən çox barmaqların arasında müşahidə olunsa da, növündən asılı olaraq ayağın üst hissəsində

.

Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!

Yuxuda nar görmək qadın üçün ziyarət və mücevherata, kişi üçün də övlada, dövlət məmurları üçün terfie, zabitlər üçün əmrlərinin keçməsinə, kəndli üçün oktyabr bərəkətinə, tacir üçün çox quru, xalq üçün yaxşı bir idarəy

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

turlar.az

həkim məsləhəti toy gecesi gelinlikler hamiləlikdə uşağın cinsinin təyini qadın müdafiəsi müxtəlif toy dəbi kosmetika kondom rus dilini oyrenek 2ci ders vətən həsrətinə aid bayatılar atalar sözləri sağlıq