Əti səhv bişirirsiz, ona görə faydası olmur - Canan Karataydan qayda

Əti səhv bişirirsiz, ona görə faydası olmur - Canan Karataydan qaydaTanınmış həkim Canan Karatay əti közləmə bişirməyi tövsiyə edir.
"Medicina" xəbər verir ki, əti düzgün bişirmədikdə faydalı maddələri itir.
Ət soyuducudan çıxarıldıqdan sonra bir müddət saxlanılmalı və manqalda bişirildikdən sonra ona duz səpilməlidir.
Tava kabablarında darçın və ya mixək istifadə edilə bilər. Qara istiot istənilən ətə yaxşı dad verir.
Saxsı qablarda ət az yağ əlavə edilərək vam odda heç bir su əlavə olunmadan, buraxdığı su çəkilənə qədər bişirilir. Ətin rəngi tündləşməməlidir.
Ət əgər tək bişirilirsə ona çox az isti su əlavə edilməlidir. Duzunu isə öncədən atmaq olmaz, çünkü duz onu sərtləşdirəcək.
Proteini artırmaq üçün ətə müxtəlif tərəvəzlər (kərəviz, kök, soğan, sarımsaq və.s.) əlavə edə bilərsiniz.
Ətlər sobada tərəvəzlə birgə bişirilərsə həm yumşaq olar, həm də vitaminlərini itirməz.
Ən düzgün bişirilməsi də yağsız sobada bişirməkdir.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1226   Tarix: 23 noyabr 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Mineral suya 1 qaşıq əlavə edib için, sürətlə arıqladır

Bədəndəki yağları sürətlə əridən sadə və əlçatan resepti təqdim edirik. xəbər verir ki, mineral su ilə limon, darçın, xiyar, zəncəfil qarışdırıb içmək yağ yandırmağı sürətləndirir. Bu qarışımlar bədəni toksinlərdən təmizləməy

.

Mətbəxdəki bu əşyaları dərhal atın - Xərçəng yaradır

Son araşdırmalar göstərir ki, bəzi qara plastik ev əşyaları, o cümlədən plastik qaşıqlar, qablar zəhərli kimyəvi maddələrdən hazırlanır. bu barədə nytimes-a istinadla xəbər verir. . "Chemosphere" jurnalında dər

.

Gözəlliyin qurbanı olan qızlarımız... - FOTO

Son günlərdə ən çox müzakirə olunan məsələlərdən biri də estetik cərrahlardır. Bəzilərinin bu sahə üzrə təhsili olmadan fəaliyyət göstərməsi aidiyyəti qurumlar tərəfindən araşdırılmağa başlanılıb. Təəssüf ki, bəzən əməliyya

.

Qəhvəyə şəkər əlavə etməyin gözlənilməz təsiri - Bioloji saatı dəyişdirən kəşf

Yaponiyanın Xirosima Universitetinin Biotibbi Elmlər və Sağlamlıq üzrə Ali Məktəbinin alimləri müəyyən ediblər ki, şəkər və ya süni dadlandırıcılar olan kofein siçanların sirkadiyalı ritmlərini adi su ilə birləşdirilən kofeində

.

Qripdən qorunmağın dadlı yolu

Qış aylarında orqanizmin soyuğa və xəstəlik törədən mikroorqanizmlərə qarşı dözümlü olması üçün güclü immunitet sistemi vacibdir. Tərəvəzlər vitaminlər, minerallar və antioksidantlarla zəngin olduğundan qış aylarında immunitet

.

Bu dərmanlar da sığorta hesabına veriləcək

Ambulator müalicə üçün dərmanlar icbari tibbi sığorta paketinə daxil ediləcək. "Ambulator müalicə üçün dərmanlar icbari tibbi sığorta paketinə daxil ediləcək". Xəzər TV-yə istinadən bildirir ki, bunu İcbari Tibb

.

Suyu düzgün saxlamasanız, fəsadlar ağır ola bilər

İçməli su bir neçə kateqoriyaya bölünür, xüsusiyyətlərinə və saxlama müddətinə görə fərqlənir. Butulka suyunun saxlama müddəti istehsalçı tərəfindən göstərilir və altı aydan iki ilə qədər dəyişir. Bütün saxlama müddəti ərzind

.

Almanı belə yemək sağlamlığa TƏHLÜKƏLİDİR

Çox vaxt insanlar bir az korlanmış alma görəndə yenə yeyirlər. Onu atmaq heyfdir, deyirlər. bildirir ki, ancaq meyvənin səthinin üçdə biri zədələnirsə, ekspertlər onu yeməməyi şiddətlə tövsiyə edirlər. Bir az zədələnmiş ols

.

Gözlərimizi qorumağın - 10 yolu

Türkiyə Oftalmologiya Dərnəyinin prezidenti Prof. Dr. Huban Atilla bildirib ki, dünyada demək olar ki, hər kəs həyatı boyu göz sağlamlığı problemi yaşayır, lakin dünya üzrə bir milyarddan çox insanın göz sağlamlığı və y

turlar.az

sonxeber.az qis geyimləri 2024 reseptler qaşların formalari xiyar tursusunun hazirlanmasi qaydasi geyim seçimi qish geyimleri şirin xəmir işləri dolça novruz bayrami veten haqqinda atalar sozu qoğalın nağlı qadin saglamlig