Əti yupyumşaq bişirmək istəyənlərə 6 ÜSUL
Hər kəs yumşaq ət yemək istəyir. Bəs bu cür ət necə bişirməliyik? Aile.lent.az ətin suyunu itirmədən bişirməyin 6 üsulunu təqdim edir.
Qaynatma üsulu
Ən təsirli və dadı gözəl olan üsullardan biri qaynatmadır. Ətin qida dəyərini və dadını itirməməsi üçün çox təsirli bişirmə növüdür. Qaynatma digər bişirmə üsullarına nisbətən daha asan həzm olunur. Əti qazanda qaynamış suya atın, zəif odda bir müddət qaynadın. İstiliyin çox yüksək olmamasına diqqət edin, əks halda ət bərkiyər. İstəsəniz içinə kök, kartof, soğan kimi sevdiyiniz tərəvəzlər və ədviyyatlar əlavə edə bilərsiniz.
Qızartma üsulu
Əti qızardaraq bişirmək çox yağlı olduğu üçün digər üsullara nisbətən sağlam hesab edilmir. İstər az yağda qızardın, istər bol yağda, yağı neytral və yüngül olmalıdır. Qızartmaq üçün ən ideal dərəcə isə 200-250 arasıdır.
Qovurma
Əgər tələsirsinizsə, əti doğrayaraq qovura bilərsiniz. Nazik və xırda-xırda doğranmış ətləri yapışmayan tavada bişirin. İstəyinizə bağlı olaraq içinə 1 çay qaşığı yağ əlavə edə bilərsiniz. Qovurma qidaların sürətlə bişirilməsi üçün sağlam bir üsuldur. Eyni zamanda, ət bu üsulla bişirildikdə qida dəyərini də qoruyur.
Az odda bişirmək
Əti su əlavə etmədən, az odda öz suyu ilə bişirmək olar. Bu, digər üsullara nisbətən daha çox vaxt aparacaq. Lakin əmin olun ki, ləzzəti baxımından gözləməyə dəyər. Xüsusilə quzu əti ilə hazırlanan yeməklərdə bu üsuldan istifadə edin.
Kabab üsulu
Ətin iki tərəfinin də bişməsinə əmin olmaq üçün hər tərəfi 4-6 dəqiqə bişirin. Kababı manqalda edirsinizsə, əti kömürlə təmas etmədən tərpətmək lazımdır. Əks halda, həm ətin dadı pis olur, həm də sağlamlıq baxımından zərərlidir.
Soba üsulu
Sobanı əvvəlcədən 180-200 dərəcədə isidin Ətin yaxşı bişməsi üçün üzərini folqa ilə bağlayın. Sobada bişirmə üsulunun üstünlüyü əlavə yağa ehtiyac duyulmamasıdır. Beləliklə də, daha sağlam və ləzzətli ət yemiş olacaqsınız.
Aile.lent.az
Mətbəx Baxılıb: 7385 Tarix: 28 may 2019 f PaylaşBədən tipinə uyğun ətək seçimi
"Hansı ətəyi geyinsəm yaraşar?" sualına hələ də cavab tapmamısınız?. Qərarsız qalmısınız və artıq çəkili olduğunuzu düşünərək ətək geyinməyə cəsarət edə bilmirsinizsə, bu məsləhətlərə əməl edə bilərsiniz. Sizə bədə
Tez hazırlanan KUTUZOV TORTU
Məhsullar:. Xəmir üçün:. - 3 iri yumurta. - 1 stəkan şəkər tozu. - 2 ç.q. vanil. - 100 qr kərə yağı. - 100 qr qabıqsız fındıq. - 2 stəkan un. - yarım ç.q. qabartma tozu. Krem üçün:. - 250 qr xama. - 100 qr kərə yağı. -
Toyuq filesi və tərəvəzlərdən AQIZDA ƏRİYƏN KOTLET
Tərkib:. - 1 toyuq sinəsi. - 2 orta kabaçok. - 1 yumurta. - 1 baş soğan. - 1 bibər. - 1 dəstə keşniş. - 1 x.q. un. - duz, istiot, suxarı. Hazırlanması:. 1. KabaçoKları yuyun, nazik soyun, bolqar bibəri, soğan və toyuq döş
Qozla əncir mürəbbəsi
Qeri-adi əncir mürəbbəsi. Əncirin qabığı çox qalındırsa, onu soymaq lazımdır. Qoz ləpələri quru tavada qovrulur və qabıqlardan təmizlənir. Hər qoz ləpəsi 2 hissəyə bölünür. Tərkib:. - 1 kq əncir. - 1 kq şəkər tozu. - yarı
Albalı ilə çox sadə və dadlı piroq
Məhsullar:. - yarım kq albalı. - 150 qr kərə yağı. - 1 stəkan şəkər tozu. - 4 iri yumurta. - 200 qr un. - 1 çimdik duz. - 1 ç.q. qabartma tozu. - vanilin. Hazırlanması:. Albalını yuyun, çəyirdəklərini çıxardın. Yumşaq kər
Qışa çox dadlı və asan TƏRƏVƏZ SALATI
Çox dadlı və asan hazırlanan salatdır. Bütün inqrediyentlər təzə olmalıdır, xarab, yumşaq tərəvəzlərdən istifadə etməyin. 7 l salat alınır. Tərkib:. - 1 kq kələm. - 1 kq kök. - 1 kq xiyar. - 1 kq bolqar bibəri. - 1 kq ba
Bananlı peçenye. Asan resept
Tərkib:. - 2 stəkan un. - 1 stəkan şəkər tozu. - 4 banan. - yarım ç.q. darçın. - 1 stəkan qoz. - 1 yumurta. - 100 qr kərə yağı. - 1,5 ç.q. qabartma tozu. Hazırlanması:. 1. Kərə yağını şəkər tozu və yumurta ilə çalın. 2. Un
Bananlı KEKS. Hər kəs hazırlaya bilər!
Tərkib:. - 120 qr kərər yağı. - 2 yumurta. - 1 stəkan şəkər tozu. - 2 orta ölçüdə banan. - 1,5 (bir stəkan yarım) un. - 1 ç.q. soda. - 1 çimdik duz. - yarım ç.q. darçın. Hazırlanması:. 1. Yumşaq kərə yağını şəkər tozu il
Xvorost
Tərkib:. - 1 stəkan təzə qatıq. - 2 stəkan un. - 2 yumurta. - 4 x.q. şəkər tozu. - 1 çimdik duz. - bıcağın ucunda soda. - bitki yağı (qızartmaq üçün). - pudra (üzərinə səpmək üçün). Hazırlanması:. 1. Yumurta şəkər tozu v