Ətin xarab olduğunu göstərən ƏLAMƏTLƏR
Xüsusilə ət kimi məhsulları təzə-təzə alıb bişirmək olduqca vacibdir. Saxlanılan ət xarab olur və bilinmədən yeyildikdə zəhərlənmələrə yol açır. Bəs xarab əti necə tanımaq olar? Ailem.az bunun bir neçə yolunu açıqlayır.
Ətin rənginə baxın
Ətin təzə, yaxud xarab olduğunu bilməyin ən asan yolu onun rənginə baxmaqdır. Təzə ət qırmızı və parlaq olur. Əgər ət saxlandıqdan sonra rəngi bənövşəyi olmağa başlayırsa, bu, onun köhnəldiyini göstərir. Üzərində yaşıl və qara nöqtələr varsa, bu, ət artıq xarab olub deməkdir.
Qoxusuna diqqət edin
Ətin yararsız olduğunun ən bariz göstəricisi qoxusudur. Xüsusilə xarab yumurta qoxusu və ya turş bir dad varsa, həmin ətdən istifadə etmək olmaz.
Əldə yapışıqlıq hissi yaradırsa...
Əgər əti əlinizə aldıqda yapışqanlıq hiss edirsinizsə, deməli, ət xarab olub.
Bişdikdən sonra…
Təzə ət diri və yumşaq olur, bişdikdən sonra asanlıqla ağızda əriyir.
Mətbəx Baxılıb: 1686 Tarix: 09 iyul 2017 f PaylaşPomidorun qabığını soymağın asan üsulu
Pomidorun qabığını asanlıqla soymaq xanımların kabusuna çevrilib. xəbər verir ki, yemək və tomatların hazırlanmasında istifadə etdiyiniz pomidorun qabığını soymaq üçün bəzən çətinlik çəkirsiniz, ancaq təqdim edəcəyimiz bi
Ləzzətindən doymayacağınız yay salatı - RESEPT
Yayda yağlı yeməklərdən uzaq durun, ləzzətli salatlar hazırlayın. yay salatının hazırlanma qaydasını təqdim edir:. Tərkibi:. 1 banka turşuya qoyulmuş göbələk. 1 ədəd orta boy yerkökü. 1 ədəd kiçik qırmızı Bolqar bibəri.
Yayın ən dadlı yeməyi - RESEPT
Havalar isindikcə yağlı yeməklərdən uzaq olmağa çalışırıq. yayın dadlı, xəfif yeməklərindən doğramacın (atlama) hazırlanma qaydasını təqdim edir:. Tərkibi:. 1 l qatıq. 2 stəkan su. 3 ədəd xiyar. 1 dəstə keşniş. 1 dəstə şüyüd
Ədviyyatlı qarğıdalının hazırlanması - RESEPT
Qarğıdalı orqanizmi şlaklardan, toksinlərdən və digər zərərli maddələrdən təmizləyir, qocalma proseslərini ləngidir, immun sistemini gücləndirir, ürək və onkoloji xəstəliklərin profilaktikası üçün çox yaxşı vasitədir. xəbə
Sobada badımcan kababının hazırlanması - RESEPT
Axşam yeməyinə badımcan kababı hazırlamaq istəyirsiniz?. dadından doymayacağınız sobada badımcan kababının hazırlanma qaydasını təqdim edir:. Tərkibi:. 3 ədəd badımcan. 400 qr qiymə. 1 ədəd orta boy soğan. 2 diş sarımsaq
Evdə kartof çipsi bişirməyin QAYDASI
Özünüz evdə kartof çipsi hazırlaya bilərsiniz? -a istinadən evdə dadlı çipsi hazırlamağın asan yolunu təqdim edir. Lazım olan ərzaqlar:. 2 dənə nazik qabıqlı kartof. Sirkə (yumaq üçün). Duz. İstiot. Zeytun yağı. Hazırlanm
Çiyələkli keks
Uşaqları dadlı şirniyyatla sevindirmək istəyirsinizsə, bu reseptdən istifadə edin. Keks bişirdikdə zövqə görə albalı, moruq istifadə etmək olar. Lazım olan məhsullar. - Un - 2 stəkan. - Yumurta - 3 dənə. - Kefir - 250 qr