Ətli tərəvəzli kotletlər
Ərzaqlar:
1 kq çəkilmiş qoyun əti
5-6 ədəd badımcan
3-4 ədəd pomidor
3 ədəd soğan
2 ədəd şirin bibər
100-150q kaşar pendir
Duz
istiot
bitki yağı
Kotletlərin üzərinə çəkmək üçün:
2-3 x.q mayonez ya da xama
Hazırlanması:
Çəkilmiş ətə 2 ədəd baş soğanı ət maşınından ya da blenderdən keçirib qarışdırırıq.
Duz və istiot əlavə edib yaxşı qarışdırdıqdan sonra ətdən yumru kotletlər düzəldirik.
Yağı qızdırıb kotletlərin hər iki tərəfini bişiririk.
1 ədəd soğanı təmizləyib yuyuruq. Doğrayıb az yağ və duz əlavə edib qızılı rəngdə olanadək bişiririk.

Badımcanın qabığını soyub nazik üzün doğrayırıq. Az duzlayıb 5-10 dəqiqə saxlayırıq. Sonra acı suyunu çıxarıb yuyuruq.
Yuyulmuş badımcanı yağda az düz töküb qızardırıq.
Bibəri yuyub təmizlədikdən sonra doğrayırıq.
Doğranmış bibəri qovrulmuş soğanın üstünə əlavə edib az duz töküb pörtürük.
Soğan, bibər və badımcanı qarışdırırıq.
Pomidoru yuyub halqa doğrayıb yağda az duz səpib porturuk.

Bişmiş kotletlərin üstünə mayonez ya da xama çəkib tərəvəz qarışığından qoyuruq.


Üstünə halqa pomidor düzüb pendiri sürtgəcdən keçirib üstünə səpirik.

200 dərəcədə qızdılmış sobada pendir əriyib qızılı rəngdə olanda götürürük.

Nuş olsun!









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Belə məşq heç bir işə yaramır - Mif imiş
Niyə gündə mütləq 3 dəfə yemək yeməliyik?
Terapevtdən elektron siqaretlə bağlı XƏBƏRDARLIQ
Murad Arif Brilliant Dadaşova ilə duet oxuyacaq
Şizofreniyanın yaranma səbəbi açıqlandı
İsti su ilə çimənlərə pis xəbər
Röya və Elçin klip çəkdirir - FOTOLAR
Niyə gündə üç dəfə yemək vacibdir? - Diyetoloqdan xəbərdarlıq
Meyxanaçı Kərim vəfat etdi
Zərərli olduğu deyilən pendir növləri demensiyanın qarşısını alırmış
Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd