Ətli tərəvəzli kotletlər

Ətli tərəvəzli kotletlərƏrzaqlar:Ətli tərəvəzli kotletlər

1 kq çəkilmiş qoyun əti

5-6 ədəd badımcan

3-4 ədəd pomidor

3 ədəd soğan

2 ədəd şirin bibər

100-150q kaşar pendir

Duz

istiot

bitki yağı

Kotletlərin üzərinə çəkmək üçün:Ətli tərəvəzli kotletlər

2-3 x.q  mayonez ya da xama

Hazırlanması:

Çəkilmiş ətə 2 ədəd baş soğanı ət maşınından ya da blenderdən keçirib qarışdırırıq.

Ətli tərəvəzli kotletlərDuz və istiot əlavə edib yaxşı qarışdırdıqdan sonra ətdən yumru kotletlər düzəldirik.

Yağı qızdırıb kotletlərin hər iki tərəfini bişiririk.

Ətli tərəvəzli kotletlər1 ədəd soğanı təmizləyib yuyuruq. Doğrayıb az yağ və duz əlavə edib qızılı rəngdə olanadək bişiririk.

Ətli tərəvəzli kotletlərƏtli tərəvəzli kotletlərBadımcanın qabığını soyub nazik üzün doğrayırıq. Az duzlayıb 5-10 dəqiqə saxlayırıq. Sonra acı suyunu çıxarıb yuyuruq.

Ətli tərəvəzli kotletlərYuyulmuş badımcanı yağda az düz töküb qızardırıq.

Ətli tərəvəzli kotletlərBibəri yuyub təmizlədikdən sonra doğrayırıq.

Ətli tərəvəzli kotletlərDoğranmış bibəri qovrulmuş soğanın üstünə əlavə edib az duz töküb pörtürük.

Ətli tərəvəzli kotletlərSoğan, bibər və badımcanı qarışdırırıq.

Pomidoru yuyub halqa doğrayıb yağda az duz səpib porturuk.

Ətli tərəvəzli kotletlərƏtli tərəvəzli kotletlərBişmiş kotletlərin üstünə mayonez ya da xama çəkib tərəvəz qarışığından qoyuruq.

Ətli tərəvəzli kotletlərƏtli tərəvəzli kotletlərƏtli tərəvəzli kotletlərÜstünə halqa pomidor düzüb pendiri sürtgəcdən keçirib üstünə səpirik.

Ətli tərəvəzli kotletlərƏtli tərəvəzli kotletlər200 dərəcədə qızdılmış sobada pendir əriyib qızılı rəngdə olanda götürürük.

Ətli tərəvəzli kotletlərƏtli tərəvəzli kotletlərNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3293   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

turlar.az

reseptler geyim seçimi hamiləlik hamiləlikdən sonra qadınlarda erroziya nermin ibrahimova milli yemekler kosmetika novruz haqistalari brusell bakteriyası bakire mikayıl abdullayev muellim seiri