Ətli tərəvəzli kotletlər

Ətli tərəvəzli kotletlərƏrzaqlar:Ətli tərəvəzli kotletlər

1 kq çəkilmiş qoyun əti

5-6 ədəd badımcan

3-4 ədəd pomidor

3 ədəd soğan

2 ədəd şirin bibər

100-150q kaşar pendir

Duz

istiot

bitki yağı

Kotletlərin üzərinə çəkmək üçün:Ətli tərəvəzli kotletlər

2-3 x.q  mayonez ya da xama

Hazırlanması:

Çəkilmiş ətə 2 ədəd baş soğanı ət maşınından ya da blenderdən keçirib qarışdırırıq.

Ətli tərəvəzli kotletlərDuz və istiot əlavə edib yaxşı qarışdırdıqdan sonra ətdən yumru kotletlər düzəldirik.

Yağı qızdırıb kotletlərin hər iki tərəfini bişiririk.

Ətli tərəvəzli kotletlər1 ədəd soğanı təmizləyib yuyuruq. Doğrayıb az yağ və duz əlavə edib qızılı rəngdə olanadək bişiririk.

Ətli tərəvəzli kotletlərƏtli tərəvəzli kotletlərBadımcanın qabığını soyub nazik üzün doğrayırıq. Az duzlayıb 5-10 dəqiqə saxlayırıq. Sonra acı suyunu çıxarıb yuyuruq.

Ətli tərəvəzli kotletlərYuyulmuş badımcanı yağda az düz töküb qızardırıq.

Ətli tərəvəzli kotletlərBibəri yuyub təmizlədikdən sonra doğrayırıq.

Ətli tərəvəzli kotletlərDoğranmış bibəri qovrulmuş soğanın üstünə əlavə edib az duz töküb pörtürük.

Ətli tərəvəzli kotletlərSoğan, bibər və badımcanı qarışdırırıq.

Pomidoru yuyub halqa doğrayıb yağda az duz səpib porturuk.

Ətli tərəvəzli kotletlərƏtli tərəvəzli kotletlərBişmiş kotletlərin üstünə mayonez ya da xama çəkib tərəvəz qarışığından qoyuruq.

Ətli tərəvəzli kotletlərƏtli tərəvəzli kotletlərƏtli tərəvəzli kotletlərÜstünə halqa pomidor düzüb pendiri sürtgəcdən keçirib üstünə səpirik.

Ətli tərəvəzli kotletlərƏtli tərəvəzli kotletlər200 dərəcədə qızdılmış sobada pendir əriyib qızılı rəngdə olanda götürürük.

Ətli tərəvəzli kotletlərƏtli tərəvəzli kotletlərNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3300   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

turlar.az

reseptler aksessuarlar geyim necə seçməli cennet almasi pul kisəsi aşıq gecəliklər kosmetika burclər vetene aid atalar sozu paxlava lakonizm azerbaycanli is adami amerikada gullelendi