Ev şəraitində dadlı Nutellanın hazırlanması

Ev şəraitində dadlı Nutellanın hazırlanmasıKiçiklərin və həmçinin böyüklərin də sevimli qidalarından olan Nutellanı ev şəraitində də hazırlamaq mümkündür.
Təqdim edilən reseptlə buna nail ola bilərsiniz.
Lazım olan məhsullar:
- Süd – 4 stəkan
- Fındıq (araxis və ya qoz) ləpəsi – 3-4 xörək qaşığı
- Şəkər tozu – 4 stəkan
- Buğda unu – 4 xörək qaşığı
- Tünd kakao – 6 xörək qaşığı
- Kərə yağı – 200 qr
- Duz – 1/2 çay qaşığı
Hazırlanması:
1. Bir qabda şəkər tozu, kakao və un qarışdırılır.
2. Sonra tədricən, az-az süd əlavə edilir, düyünlər qalmamalıdır.
3. Südün hamısı əlavə ediləndən sonra alınan kütlə tavaya tökülür və odun üzərinə qoyulur.
4. Zəif odda qaynayana qədər bişirilir, yanmaması və tavanın dibinə yapışmaması üçüntez-tez qarışdırılır.
5. Sonra blenderdə xırdalanmış və ya həvəngdəstədə döyülmüş fındıq, yağ, duz əlavə olunur və qarışdırılır.
6. Nutella qatılaşana qədər mütəmadi qarışdırılaraq odda bişirilir.
Hazır Nutella soyudulur, qapaqlı bankaya tökülür və soyuducuda saxlanılır. Ev şəraitində bu üsulla hazırlanan Nutella bircinsli kütlə şəklində alınır, elastik olur və buterbrodların, peçenyelərin üzərinə rahat çəkilir.
Nuş olsun!

Saglamolun.Az

Mətbəx     Baxılıb: 3806   Tarix: 19 may 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

turlar.az

sac duzumleri sade makiyaj sekilleri aksessuarlar dosabin xeyri kokteyllər resept vətən haqqında bayatılar kosmetika novruza aid qadin saglamlig xerçeng intim bayatılar