Ev şəraitində dadlı Nutellanın hazırlanması

Ev şəraitində dadlı Nutellanın hazırlanmasıKiçiklərin və həmçinin böyüklərin də sevimli qidalarından olan Nutellanı ev şəraitində də hazırlamaq mümkündür.
Təqdim edilən reseptlə buna nail ola bilərsiniz.
Lazım olan məhsullar:
- Süd – 4 stəkan
- Fındıq (araxis və ya qoz) ləpəsi – 3-4 xörək qaşığı
- Şəkər tozu – 4 stəkan
- Buğda unu – 4 xörək qaşığı
- Tünd kakao – 6 xörək qaşığı
- Kərə yağı – 200 qr
- Duz – 1/2 çay qaşığı
Hazırlanması:
1. Bir qabda şəkər tozu, kakao və un qarışdırılır.
2. Sonra tədricən, az-az süd əlavə edilir, düyünlər qalmamalıdır.
3. Südün hamısı əlavə ediləndən sonra alınan kütlə tavaya tökülür və odun üzərinə qoyulur.
4. Zəif odda qaynayana qədər bişirilir, yanmaması və tavanın dibinə yapışmaması üçüntez-tez qarışdırılır.
5. Sonra blenderdə xırdalanmış və ya həvəngdəstədə döyülmüş fındıq, yağ, duz əlavə olunur və qarışdırılır.
6. Nutella qatılaşana qədər mütəmadi qarışdırılaraq odda bişirilir.
Hazır Nutella soyudulur, qapaqlı bankaya tökülür və soyuducuda saxlanılır. Ev şəraitində bu üsulla hazırlanan Nutella bircinsli kütlə şəklində alınır, elastik olur və buterbrodların, peçenyelərin üzərinə rahat çəkilir.
Nuş olsun!

Saglamolun.Az

Mətbəx     Baxılıb: 3716   Tarix: 19 may 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

turlar.az

qaşların formalari gelinlikler kosmetik vasiteler məlhəmlər arvaddan icaze kagizi burcler kisiler dərmanlar kosmetika efsane novruz hakisdalari atalar sozleri novruz bayramı haxışta rus dilini öyrənək