Ev şəraitində yeməklərin hazırlanması ömrü uzadır

Ev şəraitində yeməklərin hazırlanması ömrü uzadırAlimlər elə qənaətə gəliblər ki, yeməklərin həftədə beş dəfə ev şəraitində hazırlanması insanların ömrünü uzadır - bu ev aşpazlığının pozitiv effektləri ilə təmin edilir.
Nyukasl Universitetindən olan tədqiqatçılar bildiriblər ki, ev şəraitində yeməklərin hazırlanması qidalanmanın keyfiyyətinin, ürək və metabolik sağlamlığın yaxşılaşdırılması ilə əlaqədardır, bu da daha sağlam və uzun ömrü təmin edir. Milli.Az AZƏRTAC-a istinadən bildirir ki, yaxşı kardio-metabolik sağlamlıq o deməkdir ki, insan piylənmə və diabetə meyilli deyil, normal xolesterin səviyyəsinə malikdir.
"Yeməklərin həftədə beş dəfə ev şəraitində hazırlanması insan ömrünü uzada bilər. Belə fəaliyyət fiziki və əqli güc tələb edir, üstəlik insanlar onların nə yedikləri və bunun onların sağlamlığına necə təsir edə biləcəyi barədə daha məlumatlı olur", - deyə elimi mütəxəssislər bildirirlər.
Tədqiqatçılar bu cür nəticəyə 29-64 yaş arası 11 mindən çox yetkin insanda sağlamlığın yoxlanılması əsasında gəliblər. Onların təhlili göstərib ki, ev şəraitində hazırladıqları yeməklərlə qidalanan insanlar çox böyük ehtimalla sağlam rasiona riayət edəcəklər - onlar daha az süni əlavələr və transyağlar qəbul edirlər, onların orqanizmi daha çox müxtəlif qida məhsulları qəbul edir. Həmçinin ev şəraitində yeməkləri hazırlayan insanlar daha çox meyvə-tərəvəz qəbul edir. Beləliklə, müntəzəm olaraq ev şəraitində yemək hazırlayan insanlar çox vaxt normal bədən çəkisi göstəricilərinə (BÇİ), daha az piy qatına malik olurlar.
Yekun vuraraq, mütəxəssislər bəyan ediblər ki, ev şəraitində qidalanma ürək-damar xəstəliklərinin profilaktikasını təmin edən sağlam qida qaydalarına riayət olunmasını yüngülləşdirə bilər - beləliklə də bu vərdiş daha uzun ömür sürməyə kömək edir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 867   Tarix: 20 mart 2022
f Paylaş

Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Bir ovuc fındığın gücü: O nələrə qadirdir?

100 qr fındıqda 628 kalori var. Gün ərzində bir ovucdan çox fındıq yemək isə artıq çəkiyə səbəb olur.   -a istinadən bir ovuc fındığın insan orqanizmi üçün faydalarını təqdim edir:. - Bədəni gücləndirir. -Yorğunluğu arada

.

Üzünüzü yumazdan əvvəl iki dəfə düşünün

Sızanaq və qara nöqtələrdən qorunmaq üçün ən yaxşı həll yolunun gündə iki dəfə üzünüzü yumaq olduğunu eşitmiş ola bilərsiniz. Hətta hər səhər və axşam sevimli dəri təmizləyicinizdən istifadə etmək də tövsiyə edilmiş ola bilər

.

Tanınmış dietoloqdan arıqlamaq istəyənlərə MƏSLƏHƏTLƏR

Rusiyalı tanınmış dietoloq Yelena Kalen arıqlamaq istəyənlərə məsləhətlər verib.   -a istinadən xəbər verir ki, dietoloq bildirib ki, artıq çəkidən azad olmaq üçün qızardılmış ət məhsullarından, pomidordan, badımcandan v

.

Balığın insan üçün yaratdığı TƏHLÜKƏLƏR

"Qida rasionunun zənginləşdirilməsində balıq və balıq məhsullarının əhəmiyyəti çox böyükdür. Soyuqqanlı heyvan növünə aid olmasına baxmayaraq, balıq əti kimyəvi tərkibinə görə istiqanlı cavan heyvan ətinə çox yaxındır"

.

Birdəfəyə nə qədər kabab yemək olar?

"Sağlam insan bir dəfəyə 150 ​​qramdan artıq kabab qəbul etməməlidir. Ət nə qədər yağlı olsa, porsiya da bir o qədər kiçik olmalıdır". -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Moskva Səhiyyə Departamentinin dietoloq

.

Sarımsaq qoxusunun qarşısını almaq üçün bunları edin

Sarımsaq sevənlər bilir, qoxusu uzun müddət bədəndə qalır. Yediyiniz sarımsaqlı yeməyin üstündən 24 saat keçsə də, qoxusu nəfəsinizdə və tərinizdə hiss edilir. Hətta, dodağınıza sarımsaq sürtsəniz belə, eyni nəticə ilə üzləşəcəksiniz

.

Ürək xəstəliyi riskinizi öyrənin - Baş barmaq testi

Təcili yardım həkimi Dr. Co Uvittinqton sosial şəbəkədə paylaşdığı sadə bir testlə gündəmə gəlib. O, bu testin təhlükəli ürək xəstəliklərindən birinin əlamətini üzə çıxardığını bildirib. -a istinadən xəbər verir ki, Yal

.

Sarımsağı bu qidalarla birlikdə yeməyin - TƏHLÜKƏLİDİR

Sarımsaq inanılmaz dərəcədə sağlamdır, lakin yanlış qidalarla birləşdirildikdə zəhərli ola bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, sarımsağı südlə birlikdə istehlak etmək olmaz. Çünki tərkiblər arasında ziddiyyət yarandığ

.

Çayı soyuq su ilə soyutmaq olmaz! - Bunları "öldürürsünüz

Qaynar çayın soyuq su ilə soyudulması onun dadını pisləşdirməklə yanaşı, içkini faydalı xüsusiyyətlərindən də məhrum edir.   -a istinadən xəbər verir ki, çayı soyuq su ilə soyutmaq vərdişindən imtina etməli olduğumuz məqamla

turlar.az

sonxeber.az donlar 2024 toy makiyajlari geyim necə seçməli qrip haqqında kisiler yataqda kişi psixologiyası sirin gilas kosmetika salam haxista hakisdalar rus dilin nece orenek ekizler