Evdə maska hazırlayarkən bunları nəzərə alın

Evdə maska hazırlayarkən bunları nəzərə alınMüxtəlif maskalarla sağlam və gözəl dəriyə sahib olmaq mümkündür.
Mütəxəssislər deyir ki, maskadan əvvəl hazırlıq mərhələsi olmalıdır. Bu mərhələdə  bitkilərin dəriyə daha yaxşı işləməsi üçün məsamələri təmizləmək lazımdır. Cökə, gicitkən və ya kəklikotunu suda qaynadaraq, üzünüzü buxara verin. Buxar duşu əvəzinə həmin qarışımla üzünüzü də silə bilərsiniz. Bu mərhələdən sonra evdə sadə üsullarla bitkilərdən hazırladığınız maskanı 15 dəqiqəyə qədər üzünüzdə saxlayın. Beləcə, təbii məhsullarla sızanaqlar kimi dəri problemlərinə və ekoloji mühitin səbəb olduğu təsirlərə qarşı dərinizi gücləndirmiş olarıq.
Maskanın hazırlanması
Gözəllik və sağlamlıq maskaları hazırlamaq üçün təzə bitkilərdən birini krem, qliserin və ya balın içində əzərin. Tərəvəz və meyvələri mövsümünə görə hazırlayın. Məsələn, payızın ən gözəl maskaları üzüm və almadan hazırlana bilər. Eyni şəkildə bir az araşdıraraq, şəfalı yabanı bitkilərdən də faydalana bilərsiniz. Cökə, itburnu, kəklikotu, bənövşə kimi bitkilərin dərimizi müalicə və qulluq etmək xüsusiyyətləri var. Bu bitkilərdən həm çay kimi içərək, həm də maskalar kimi istifadə edərək ikiqat faydalana bilərsiniz.
Maska hazırlayarkən diqqət!
Bu maskaları hazırlayarkən diqqət edilməsi lazım olan ən əhəmiyyətli məqam bitkilərin böcək və həşərat öldürücülər olmamasıdır. Ən güvənli yol bağçanızda və saxsıda bitirməkdir. Bu da mümkün deyilsə, sertifikatlı məhsullardan satın ala bilərsiniz. Həssas və qızarmış dərilərdə və ya dəri xəstəliyinə istiqamətli bitki mənşəli məhsullar istifadə edərkən həkiminizlə məsləhətləşin.
İstifadə edə biləcəyiniz bitkilər:
Cökə - dərini yumşaldır, qırış meydana gəlməsinin qarşısını alır. Saç tökülməsinə qarşı təsirlidir.
Adaçayı - diş və diş ətlərini qoruyur. Ödəmli və dəri xəstəlikləriylə mübarizə aparır. Saçların inkişafını sürətləndirir.
Limon suyu - quruducu və ləkə aradan qaldırıcı xüsusiyyətə malikdir.
Kəklikotu və lavanda suyu - antimikrobik xüsusiyyətə malikdir.
Gül suyu - sakitləşdiricidir.
At quyruğu  - hüceyrə yeniləyicidir. Qaşıntını aradan qaldırar. Saç tökülməsinə qarşı təsirlidir.
Gicitkən - dəri xəstəliklərində təsirlidir. Dərini canlandırır.
Çobanyastığı çayı - saçları canlandırır. Sızanaq, eqzema və arpacığa qarşı təsirlidir.
Yaşıl çay  - iltihabın qarşısını alır. Dərini yeniləyən antioksidanlar ehtiva edir.
Qatıq - dərini yumşaldır və hamarlaşdırır.
Gil - məsamələri təmizləyir.
Yulaf - vitamin və minerallar var. Üyüdülmüş yulaf dərini düzləşdirir.
Bal - dərini nəmləndirir. Antimikrobik təsiri vardır.
Qliserin - yağlandırmadan nəmləndirir.
Meyvə və tərəvəz  - dəriyə çox faydalıdır, dərini yeniləyən antioksidanlar ehtiva edir.
Alma və üzüm sirkəsi - antimikrobikdir və dərini yeniləmə xüsusiyyətlərinə malikdir.
Lent.az

Mətbəx     Baxılıb: 2038   Tarix: 16 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

turlar.az

reseptler sac duzumleri hamilelikde qidalanma yuxuyozmalar qadın orqanizmi ədəbiyyat testləri psixoliji məsləhətlər kosmetika novruz haqistalari bayati bayatilar faydalı maskalar sanama