Evdə təbii kefirin hazırlanması

Evdə təbii kefirin hazırlanmasıKefir - Qafqaz xalqlarının 300 ildən çoxdur ki, istifadə etdikləri şəfalı içkidir. Kefir mayalanmış süddür. İnək, qoyun və keçi sü-dündən hazırlanır. Kefir təbii probiotikdir, mineral və vitamin mənbəyidir.
Həkim-fitoterapevt Fizuli Hüseynov kefirin faydaları ilə bağlı paylaşım edib.
Həkim bildirib ki, kefir antibiotik qəbulu zamanı baş verən bağırsaq disbakteriozunu aradan qaldırır, ödemləri azaldır, qəbizliyi aradan götürür, immuniteti artırır, qanda xolesterini aşağı salır, qaraciyəri bərpa edir: "A vitamini ilə zəngin olduğundan gözə xeyri var. Tərkibində kalsium olduğundan osteoporoz xəstəliyində şəfalıdır. Ekzemalarda, sızanaqlarda, dəri göbələyində faydalıdır. Xərçəngin profilaktikasında istifadə olunur"
Həkim bütün bu və başqa xəstəliklərə tutulmamaq, həmçinin müalicə olunmaq üçün gündə 2 stəkan kefir içməyi məsləhət görüb.
Fizuli Hüseynov kefirin hazırlanması reseptini də təqdim edib:
"Əvvəlcə kefir mayası əldə edilir, daha sonra maya 2 stəkan otaq temperaturunda olan bişmiş inək südünə (mağaza südü olmaz) qarışdırılır, yayda 10-12, qışda isə 20- 24 saat keçəndən sonra süd qatıq kimi olacaqdır. Sonra kefir plasmas süzgəcdən süzülür, kefir mayası çıxarılır və yenə növbəti gün üçün hazırlanan 2 stəkan südün içinə atılır. Daha bir rahat üsul bildiyimiz marlidən, yəni cunadan filtr paket çayı böyüklüyündə və tam onun kimi tikin yaxşı olar cuna 2 qat olsun mayanı paketin içinə salıb ağzını sapla bağlayın, sapdan tutub mayanı südün içinə salın, bildiyimiz 1 dəfəlik çay kimi 12 və ya 24 saat sonra sapdan tutub mayanı süddən çıxarın bu üsulda kefiri süzmək lazım deyil. Əgər kefir mayasını istifadə etmək istəməsəniz, onda mayanı yarım stəkan çiy suya salıb soyuducuya qoyun, nə zaman istərsəniz sudan çıxarıb istifadə edə bilərsiniz".
Fitoterapevt qeyd edib ki, kefir təbii probiotik mənbəyidir. Kefir qatıq deyil. Qatıq probiotik istehsalını artırır, kefir isə özü probiotikdir. Qatıq mütəmadi istifadə olunduqda mədə turşuluğunu artırır, kefir isə əksinə normallaşdırır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1269   Tarix: 26 mart 2022
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Bu şəxslərə banan yemək olmaz - XƏBƏRDARLIQ

Banan faydalı olsa da, bəzi insanlar üçün zərərli və ya məhdudiyyətli ola bilər. Kimlərə banan yemək olmaz və ya ehtiyatlı olmaq lazımdır?. təqdim edir:. Şəkərli Diabet Xəstələri. Banan təbii şəkər və karbohidrat baxımında

.

Gözəllik salonunda saç yudurtmağın gizli sağlamlıq riski var imiş

Gözəllik salonlarında və bərbərlərdə saç yumağın sağlamlıq risklərinə səbəb ola biləcəyi açıqlanıb. e- -a istinadən xəbər verir ki, Westminster Universitetindən nevroloq Maria Aşioti, "gözəllik salonu insult sindromu"

.

Yanvarda bu 3 meyvəni qətiyyən yeməyin - Diqqət

Yanvar ayında sağlamlığınız üçün bəzi meyvələrdən uzaq durmağınız tövsiyə olunur. Bu meyvələr adətən mövsümü olmadıqda təbii olmayan şəraitdə yetişdirilir. xəbər verir ki, xüsusilə üç meyvədən çəkinmək sağlamlıq və çəki idarəs

.

Xəstəlik tüğyan edir: Azərbaycanda qapanma olacaq?

Bir müddətdir ki, ölkədə xəstəlik tüğyan edir. Artıq vəziyyət kifayət qədər ciddiləşib. Virus artır, xəstə sayı çoxalır. Bu isə insanlarda narahatlıq yaradır. Bəs bunun çıxış yolları nədir? Yaxın zamanda qapanmaya gedilə

.

Çayın yanında iki dənəsini yeyin - Enerji verəcək

Xurma qidalı dəyəri yüksək olan meyvələrdən biridir və sağlamlıq üçün bir çox faydaları mövcuddur. xəbər verir ki, xurma vitamin və minerallarla zəngin olmaqla yanaşı, enerjini artıran və immuniteti gücləndirən xüsusiyyətlər

.

Ev heyvanı saxlayanlar, DİQQƏT: Virus var

ABŞ Qida və Dərman İdarəsi (FDA) ev heyvanlarının qidasında istifadə edilən işlənməmiş məhsulların quş qripi (H5N1) virusu ilə çirklənməsi barədə ciddi xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, CNN-in məlumatına görə, ABŞ-ın Oreqo

.

Bu 6 qida ömrü qısaldır: Xərçəng, infarkt və diabet

Gündəlik istehlak etdiyimiz qidalar sağlamlığımıza və həyat keyfiyyətimizə böyük təsir göstərir.  xəbər verir ki, bəzi qidalar faydalı olsa da, digərləri xroniki xəstəliklər riskini artıraraq ömrümüzü qısalda bilər. Dah

.

Pendir yerinə bunu yeyin - Sümükləri bərkidir, damarları açır... - FOTO

Uzaq Şərq mətbəxi təkcə ləzzətləri ilə deyil, həm də sağlam həyat tərzinə verdiyi töhfə ilə tanınır. Bu mətbəxin sevimli yeməklərindən biri olan tofu yaponlar tərəfindən tez-tez istehlak edilən və çoxsaylı sağlamlıq faydalar

.

Yanvarda yeyilməli 5 faydalı balıq növü

Yanvar ayında təzə balıqların, xüsusilə hamsi (xırçın balıq), kefal, skumbriya, mavi balıq və tekir balığı (Barbun balığı kimi də tanınır) kimi mövsümü növlərin istehlakı həm sağlamlıq, həm də ləzzət baxımından tövsiyə olunur

turlar.az

sonxeber.az geyim şəkilləri geymler 2025 gelinlikler sac düzümləri qadin dunyasi az cinsi əlaqə boyurtken kompotu bürcler buga burcu uşaq nece olur qadin saglamlig səməd vurğun