Evdə toyuq kolbasasının hazırlanması – Dadlı və ucuz
Evdə kolbasa hazırlamaq o qədər də çətin deyil. Bir çoxumuz mağazadan hazır kolbasa almağın daha asan olduğuna inanırıq. Ancaq bu belə deyil. Evdə daha sağlam və dadlı kolbasa hazırlamaq mümkündür.
Milli.Az lent.az-a istinadən evdə toyuq kolbasasının hazırlanması qaydasını təqdim edir:
Lazım olan ərzaqlar:
Toyuq - 1 kiloqram;
Bulyon - 100-150 ml;
Bir baş kiçik sarımsaq;
İstəyə görə, duz, bibər;
Bir çimdik muskat;
Toz halında olan paprika.
Bundan əlavə, quzu və ya donuz ətinə də ehtiyac var. Əvvəlcə sümükləri ayırıb toyuq ətini bişirmək lazımdır. Çox az suya ehtiyacınız var - təxminən 0,5 litr.
Sonra toyuq filesi doğranmalıdır. Yaranan qiyməyə ətə duz, ədviyyat əlavə edin və hərtərəfli qarışdırın. Soyudulmuş bulyonu ətə tökün, yenidən qarışdırın və qiyməni bir neçə saat soyuducuya qoyun ki, soyusun.
Qiymə halında olan ət soyuducuya qoyulduqdan sonra onu normal qaba tökün. Sonda kolbasanı sobada 180 dərəcədə bir saat ərzində bişirmək lazımdır.
Milli.Az









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
İlhamə xanım çox qəlblər qırıb, ona görə də...' - Röya
O gedəndən zaman mənim üçün dayanıb
Dünyanın başqa ölkələrinə gedəndə məni tanıyan insanları görmək çox xoşdur' - Xalq artisti
Son zamanlar "8-12" yaş arası uşaqlarda bel və boyun ağrılarının səbəbi
Kompüter qarşısında uzun müddət oturmağın zərərləri
Darçınlı suyun möcüzəvi təsiri
Namiqdən atası ilə bağlı paylaşım - FOTO
Aspirin hamilələr üçün faydalıdır?
Ajda Pekkan villasının təmirinə 30 milyon xərclədi
Qazaxıstanda musiqiçilər arasında dava düşdü - Müğənninin burnu sındı
Çarpıntı'final qərarı aldı