Evinizdə dəfnə yarpağı yandırın və faydalanın

Evinizdə dəfnə yarpağı yandırın və faydalanınƏtirlərin insan orqanizminə təsir etməsi çoxdan öz təsdiqini tapıb. Hər bir qoxu isə orqanizmə bir cür təsir edir.  Dəfnə yarpağını yandırarkən əmələ gələn qoxu orqanizmə sakitləşdirici, rahatlaşdırıcı təsir göstrir. Dəfnə yarpağı yanarkən otaqda meydana çıxan qoxu insanın zehninin açılmasına səbəb olur. Biz dəfnə yarpağından mətbəxtdə istifadə edirik. Amma onun aromaterapiyasından heç istifadə etmirik.
Dəfnə yarpağından müalicə vasitəsi kimi qədim dövrlərdə ilk dəfə misirlilər istifadə ediblər. Onlar dəfnə yarpağının ətrindən müxtəlif xəstəliklər zamanı istifadə ediblər. Bu qoxu güclü iltihab əleyhinə və sakitləşdirici təsirə malikdir. Misirlilər dəfnə yarpağını yandıraraq onun iyindən qıcolmalar zamanı istifadə ediblər. Bu qoxu orqanizmə aşağıdakı təsiri göstərir:
* nəfəs yollarını açır
* xolesterinin miqdarını sintez edir
* stressi aradan qaldırır
* yuxunu normallaşdırır
* arterial təzyiqi aşağı salır
Mütəxəssislər ətrindən başqa dəfnə yarpağı dəmləməsindən də istifadə etməklə yuxarıda adları çəkilər xəstəlikləri müalicə edə bilərlər. Bu zaman dəfnə yarpağı yandırılmır, qazanda qaynadılır və qoxusu daxilə çəkilir.
Dəfnə yarpağının iyi evdəki tarakanların evdən uzaqlaşmasına səbəb olur. Onun kəskin iyinə qarşı tarakanlar sərt reaksiya verirlər.
Müalicə məqsədilə dəfnə yarpağının həm təzəsindən, həm də qurusundan istifadə edə bilərsiniz. Bitkinin iyinin kəskin olması yarpaqların quruluğundan asılı olaraq azalmır.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 932   Tarix: 10 dekabr 2022
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Makaron illərdir yanlış bişirilirmiş - ən sağlam və dadlı üsul

Makaron illərdir səhv üsulla bişirilir. bildirir ki, makaronun ən doğru bişirmə üsulu onu birbaşa sobada hazırlamaqdır. Mütəxəssislər bildiriblər ki, makaronu əvvəlcədən yarı bişirib sonra sobaya qoymaq əksinə, dadını azaldı

.

Səhərlər bu içkini içmək ürəyi qoruyur, ömrü uzadır

Səhərlər içilən qəhvənin sağlamlığa əhəmiyyətli faydaları olduğu ortaya çıxıb. xəbər verir ki, tanınmış kardioloq Dr. Aurelio Rojasın sözlərinə görə, səhər saatlarında qəbul edilən qəhvə həm ürək sağlamlığını qoruyur, hə

.

Hamımızın etdiyi bu vərdiş dəri xərçəngi yaradırmış - Xəbərdarlıq

Yeni araşdırmalar günəş yanığının dəri xərçəngi, xüsusilə də ən ölümcül növlərdən biri olan melanomanın yaranma riskini ciddi şəkildə artırdığını üzə çıxarıb. xəbər verir ki, İngiltərədə aparılan sorğuya əsasən, hər iki nəfərdə

.

2050-ci ilə qədər milyonlarla insan xərçəng riski ilə üz-üzə qalacaq - Düyüyə görə

ABŞ-da aparılan bir araşdırma iqlim böhranı səbəbiylə düyüdə arsen miqdarının artdığını və Asiyada milyonlarla insanın xərçəng riski altında olduğunu ortaya qoyub. xəbər verir ki, Lancet Planetary Health jurnalında dərc edilə

.

Qabığını limonla qaynadıb için - Bütün tıxanmış damarları açır

Xolesterini təbii üsullarla aşağı salmaq istəyənlər üçün son dövrdə ən çox yayılan metodlardan biri sarımsaq qabığı ilə limon qarışığıdır. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, sarımsağın təkcə özü yox, qabığı da damarlar

.

Yayın sevilən meyvəsi kişilərin yataq performansını artırırmış

Yay mövsümünün sevilən meyvəsi kişilərin yataq performansını artırır. xəbər verir ki, yay aylarında ən çox istehlak edilən meyvələrdən olan qarpız, kişilərin cinsi sağlamlığına müsbət təsir edir. Bu nəticələr "Curren

.

Miqreni olanlar bu qidaları yeməsin

Miqren sadəcə adi baş ağrısı ilə kifayətlənməyən, bir çox insana gündəlik həyatında ciddi maneələr yaradan nevroloji pozuntudur. Bu xəstəlik bəzi hallarda iş qabiliyyətini azaldır, yuxu və qidalanma rejimini pozur, həmçini

.

İllərlə zərərlidir deyib yeməyə imkan verməyiblər - Əslində çox faydalı imiş

"İstədiyiniz qədər kabab yeyə bilərsiniz, amma yanında çörək və ya düyü yeməyin". xəbər verir ki, bunu Prof. Dr. Canan Karatay deyib. Onun sözlərinə görə yağlardan qorxmağa ehtiyac yoxdur, çünki bədəni kökəldə

.

Səhərlər bunu içən gec qocalır - Ömrü uzadır

Hollandiya alimlərinin apardığı yeni araşdırmaya görə səhərlər müntəzəm olaraq qəhvə içmək yaşlanma prosesini ləngidə, depressiya riskini isə 20 faiz azalda bilər. "European Journal of Nutrition" jurnalında dər

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geyim və ayaqqabılar kosmetoloq yemek reseptleri qonaq otaqi dizayni hekim mesleheti quymaq resepti elm haqqinda atalar sozu ikizler 8 mart nagillar rəksanə anabaci